Sivut

Kommentit (188)

Yh

Ajattelin että olisi ihanaa olla äiti, viettää aikaa kotona ja puistoissa vauvan kanssa. Muuten sainkin niin tehdä mutta äitinä minua vihattiin, ei väistetty suojatiellä, bussi jätti kun ei voinut ottaa kolmistaan vaunuja pakkasella ( yleensä ottivat), pahoja katseita kaupoissa, pahoja puheita miten tuokin on jollekin antanut ja tehnyt pennun, miksi meitä äitejä vihataan? Luulin että saisin olla äitinä onnellinen mutta tämä ulkopuolinen paha olo sai minut masentuneeksi äidiksi jonka vuoksi myös paha olo näkyi lapsessa. Todella surullista.

Vierailija

Ajattelin ennen perheytymistä, että lapsiperhearki on jotain joka pysäyttää kaiken henkisen kehityksen, imee jokaisen murun ajallisia ja taloudellisia resursseja, sekä muuttaa ihmiset katkeriksi ja väsyneiksi ihmisraunioiksi.

Valitettavasti ennakkoaavistukseni osui oikeaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kuvittelin, että minulla on melko realistinen käsitys vauva-ajasta. Periaatteessa olikin, mutta en osannut odottaa sitä ahdistusta heti synnytyksen jälkeen. Ahdisti, että vauva on niin riippuvainen juuri minusta, tuntui että en saa koskaan olla yksin koska aina piti olla valmiina imettämään. Ja se vastuu pienestä ihmisestä oli yksin minulla. Kadehdin miestä joka sai vain lähteä töihin.Neuvolassa käskettiin ottaa pieniä ulkoilu ym. hetkiä yksin mutta silloinkin ahdisti kun tiesin että pitää palata kotiin aika pian. Oudolta kuulostaa näin monen vuoden jälkeen muistella niitä tunteita, kun lapsi oli niin kovasti toivottu. mutta ahdistus loppui heti kun lopetin imettämisen, vaikka vauvan kanssa olin yhtä paljon kuin ennenkin niin tiesin että teoriassa voisin olla kauemminkin erossa vauvasta ja tuo tieto helpotti vaikka sitä ei tarvinnutkaan toteuttaa.

Oman ajan tarve yllätti myös myöhemmin. Olin kuvitellut että koti ihmisenä en sitä mukamas tarvitse mutta eihän se ollut sama asia olla yksin kotona vs. kotona lapsen kanssa.

Miehen toiminta yllätti. Tähän liittyy varmasti myös tuo vauva-ajan ahdistus mutta olin asennoitunut siihen että vastuu lapsesta on minun ja lapsen isä auttaa jos auttaa (oma lapsuuden kokemus). Nyt kun lapsi on iso niin voin todeta että mies on yllättänyt positiivisesti ja ottanut isän roolin ihan täysin haltuun.

Ja koska lapsi oli isoin toive koskaan niin kuvittelin että sitten vaan elellään loppuelämä onnellisena :D Raskausaikana näin mielessäni sarjan kuvia vaunujen työntämisestä ja yhdessä leipomisesta. Kyllä, olihan se sitäkin mutta kuinka nopeasti tuo aika sitten menikään! Ja on aika luontevaa ihmiselle että sitten tulee niitä uusia unelmia..

Vierailija

Synnytyksen jälkeinen masennus yllätti. Se että mieliala oli niin alavireinen noin kaksi vuotta lapsen syntymän jälkeen. Se miten lapsi muutti suhteitani muihin ihmisiin. Se miten ulkopuoliseksi tunsin itseni muiden perheettömien rinnalla. Se miten hauskoja juttuja voi lapsella olla. Se että olin heti tosi luonteva äiti huolimatta omista ongelmallisista suhteista omiin vanhempiini. Se että ihmettelen edelleen onko tuo oikeasti minun lapseni. Se ettei vauva itke juuri ollenkaan ja on aina tyytyväinen. Se miten hermoja raastavaa uhma voi olla. Se miten totaalisen paljon mies voi ärsyttää. Se miten luontevaksi osaksi elämää lapsi nopeaa tulee. Se miten paljon stressiä lapsi aiheuttaa. Se kuinka paljon paineita äidille kasautuu, missä isän vastuu? Se miten kipeää tekee tajuta kuinka itsekkäitä omat vanhemmat olivat vaikka itse tekee kaikkensa lapsiensa eteen. Se ettei lapsi tuonutkaan valmiina mitään suurta onnea mutta sitäkin enemmän merkitystä elämään. Se ettei ehdi tai jaksa miettiä tai suunnitella mitään. Se miten paljon herkkä introvertti voi uupua pelkästä normaalista perhe- elämästä. Se miten paljon voi tuntea huonoa omaatuntoa jos ei jaksakaan hankkia enempää lapsia...

Vierailija

Hmm siitä on 10 vuotta...
-Ajattelin että olisin aktiivisemmin kodin ulkopuolelle suuntautuva. En arvannut etten jaksakaan aina olla jossain rennoissa.
-Luulin että käyttäisin lapsella kestovaippoja. En arvannut että kestovaipoista on niin hankala suihkuttaa maitokakkaa pois. Tuo oli alkuun este kestojen käytölle. En jaksanutkaan.
-Luulin että koska oma lapsi on maailman suloisin, en väsyisi. En arvannut että oman pikkulapsen seura voi olla väsyttävää ja että kaipasin niin paljon omaa aikaa.
-En arvannut että musta tulee niin hyvä äiti (no omasta mielestäni ainakin 😊). Luulin että olisin epävakaampi, mielialat heittelisivät ja univelka tekisi hulluksi. Mä oon pärjännyt oikein hyvin.

Vierailija

Aika samanlaista kuin ajattelin. Suunnittelin paljon kaikkea, miten kasvattaisin lapsia ja mitä tekisimme tms. Kauheasti oli ideoita ja ajatuksia silloin. Lapset nyt 7, 6 ja 4. Olen saanut pidettyä siitä kiinni suunnilleen ja elettyä sen perheidyllin jonka kuvittelinkin, mutta se on ollut vaikeaa! Kuopuksen kohdalla kärsin raskaudenjälkeisestä masennuksesta ja silloin oli vaikeaa olla pullantuoksuinen kotiäiti joka on läsnä, leikkii ja pitää sylissä.

Osin se idyllinen ajatusmaailma vaikeutti kaikkea ja teki monesta asiasta vaikeaa kun tunsin että pitää tehdä asioita, mutta samalla puski tavoittelemaan unelmia ja olemaan hyvä äiti. Äiti-ideaalin toteuttaminen on myös tuottanut tulosta: olen energisempi kuin ennen lapsia ja innostun kaikesta. Ilman mitään ideaalia ja haaveilua olisin varmaan ollut aika laiska äiti ja istunut telkun edessä (kuten ennen lasten saantia).

Vierailija

Tässä ketjussa yllättää se, että kukaan ei ole maininnut seksin loppumisen syyksi yöheräilyjä ja väsymystä 😳 Jos herää läpi yön 1-2h välein niin ei todellakaan illalla tee mieli tehdä muuta kuin mennä ajoissa nukkumaan. Esim. itsellä kuopus 9kk ja viime yön omat unet meni 1h+3h+2h. Toki seksiä voi suorittaa, mutta mieli sitä ei kyllä tee. Nukkumista tekee mieli.

Vierailija

Typerää, mutta en tajunnut miten yksin jäämme miehen kanssa. On vain minä, mies ja lapsi, meidän tiimi. Olosuhteiden vuoksi kukaan ei juuri koskaan ota lasta hoitoon. Kaipaan aikaa miehen kanssa kahdestaan, vaikka lapsi onkin ihana.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat