Sivut

Kommentit (168)

Vierailija

15 lasta ja yhdet vaunut. Aina yksi vauva kerrallaan on ollut vaunuiässä ja samat vaunut kestivät hyvin kaikkille lapsille noin 30 vuoden ajan kunnes ne heitettiin pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kaksi lasta, kolmas tulossa. Meillä kävi klassisesti niin, että ”piti” olla vaan kaksi lasta ja päätettiin sitten kaikki tavarat myytyämme yrittää sitä kolmatta😏 Tämän vuoksi kolmet rattaat. Ekan lapsen rattaat olivat halvat, huonot, käytetyt (olimme opiskelijoita) —> mökkirattaiksi seuraavalle lapselle. Tokalle ostimme paremmat. Nyt kolmannelle saadaan kaverilta käytetyt rattaat.

Vierailija

Neljät menopelit, kaksosille tuplayhdistelmät ja normaalit vaunut yksöselle ja kahdet matkarattaat. Kaikkia on käytetty ja tullut tarpeeseen. Pääosin hankittu uutena, yhdet myyty jo eteenpäin.

Vierailija

7 lasta, ei varsinaisia vaunuja, mutta 5:t rattaat. 3 ostettu tai saatu käytettyinä, 2 ostettu uutena. 2 käytetty loppuun (matkarattaat + 1 käytettynä ostettu), 3 myyty tai annettu eteenpäin. Osalla lapsista on pieni ikäero, joten välillä on tarvittu kaksipaikkaisia menopelejä. 

Vierailija

Kaksi lasta. Kahdet yhdistelmät, myin esikoisen vanhat pois ihan vaihtelun halusta juuri ennen toisen syntymää 😅 mutta nämä uudet on meidän käyttöön paremmat muutenkin. Molemmat käytettynä ostettu. Kuopuksen yhdistelmiin toinen runko takapihalle nukutusta varten, se saatiin ilmaiseksi. Matkarattaat, jotka menee super pieneen tilaan. Toiset matkarattaat joihin sai turvakaukalon, kun noihin edellisiin ei saanut, ne oli meillä kaukalo ajan ja myin sitten pian eteenpäin. Kahdet halvat käytetyt matkarattaat kävi välissä mutta ne oli niin huonot että myin saman tien eteenpäin ja oon sen jälkeen satsannut laatuun. Näitten lisäksi pyöräkärry, joka päivitettiin myöhemmin parempaan, myös juoksu- ja hiihtokäyttöön sopivaan. Tulevaisuudessa myyn vielä nuo yhdistelmät pois ja ostan kevyemmät jotkut perusrattaat tilalle. Eli näillä näkymin yhteensä seitsemät rattaat+yksi runko ja kaksi pyöräkärryä kahdelle lapselle :D

Vierailija

Kahdet lastenvaunut, molemmat käytettynä ostettuja. Toinen lähinnä pikkuvauvan vaunutteluun makuuasennossa, ja toinen istuvien taaperoiden kanssa käytettäväksi. Yhteensä neljä lasta.

yksi tonttu

Kolme lasta. Kahdet yhdistelmärattaat ja yhdet sisarusrattaat. Ensimmäisistä kärryistä jouduttiin luopumaan rikkoutumisen vuoksi. Kahdet käytettynä ja yhet uutena.

Vierailija

2 lasta ja ollut seitsemät rattaat. Hehe. Onhan tuo paljon mutta kun oli pakko saada. Sama raha näissä pyöri kokoajan kun edelliset aina myin pois kun uudet tulivat.

Vierailija

Neljä lasta 9 vuodessa ja paritkymmenet kärryt. On ollut hoidossa unia varten jotkut, matkarattaita erilaisia, kierrätyskeskuksesta haettuja kärryjä jotka on voinut jättää reissuun, juoksurattaat ym. Yksiäkään ei ole uutena ostettu ja monet on myyty hankintahintaa kalliimmalla. Rahaa näissä ei ole koskaan ollut kiinni merkittävästi mutta aina on ollut tarkoitukseen hyvin sopivat kulkupelit.

Vierailija

Aika monet loppujen lopuksi. 

Esikoisella oli isot Emmaljungan vaunut ja sen lisäksi lähes käyttämättömiksi jääneet matkarattaat (myin). Jossain vaiheessa ostin yksinkertaiset nelipyöräiset rattaat.

Seuraava lapsi syntyi 8v myöhemmin, meillä oli nuo em. kahdet rattaat/vaunut. Kaipasin vähän kevyempää systeemiä kuin Emmaljungan ja pienelle ne "puistotädin" rattaat oli kömpelöt. Ostin Joolzit, jotka olivat silloin juuri ensimmäisellä mallillaan markkinoilla. Ne oli kivemmat nostaa kyytiin kuin Emmaljungan sikapainavat vaunut/rattaat. 

Toinen lapsi syntyi 1,5v päästä ja halusin kaksosten rattaat. Emmaljungat pidettiin "parvekerattaina". Niille tosin kävi köpelösti, sillä rotta meni rattaisiin nukkumaan, kuoli ja mätäni sinne. Ne olivat sellaista mallia, johon ei saanut toiselle lapselle sisaristuinta eikä lautaa. Myöskään Joolzit eivät taipuneet kahdelle vaan menivät myyntiin. Ostin samoihin aikoihin Peg Peregon plikot ("integroitu seisomalauta") matkarattaiksi.

Kahta pientä varten ostin Phil & Tedsit, joita käytin siihen saakka, kunnes alempana ei kumpikaan suostunut matkustamaan ja siellä oleva potki ylempää koko ajan. Laitoin myyntiin.

Käytin aiemmin mainittuja Plikoja sitten loppujen lopuksi kaikkein eniten. Ne olivat aivan mahtavat. Autossa minulla oli säilytyksessä jonkin aikaa myös kaupan halvimmat sateenvarjorattaat, jotka olivat siellä lähinnä sitä varten, että kahden pienen kanssa sain edes toisen istumaan. Käytin niitä sellaisissa tilanteissa, että emme varsinaisesti tarvinneet rattaita, vaan tarkoitus oli kävellä parkkipaikalta (kaupungissa, joten välillä kaukanakin) ovelle ja kaksi vilkasta käsipuolessa oli liian vaarallista. 

Eli meillä oli seitsemät yhteensä. Aina ei tiedä mikä on käytännöllisintä omassa arjessa. Vaikka lukisi arvioita ja kuuntelisi kaveria, ei voi tietää mikä toimii ja mikä ei. Joissakin uusissa malleissa voi yllättää se, että lumi pakkautuukin vaikka pyöriin, jotka lakkaavat kulkemasta - tietystikään näin ei tapahdu riittävän isoilla renkailla, mutta sitten vaunujen pakkaaminen autoon saattaa ns. katkaista kamelin selän. Vaikka oma frendi olisikin innokas survomaan omiaan auton perään, voi olla että auton malli on erilainen ja nostaminen vaivalloisempaa - tai lapset erilaisia, oppivat kävelemään eri aikaan, tarve on erilainen. Rahapula tietysti pistää sopeutumaan.

Vierailija

Huh.. Meillä on 2 lasta ja ollut yhdet teutonian yhdistelmät joilla pärjättiin. Ostettiin ne käytettynä, oli sillon vuoden vanhat ja maksettiin 400€. Meidän käytön jälkeen myytiin neljännelle lapselle 280€ ja siellä vaunut on nyt kolmatta vuotta käytössä.

Vierailija

Meidän ekat vaunut oli käytetyt Emmaljungat, jotka puolsi ikävästi. Löysin Torista paremmat tilalle. Kun esikoinen oli jo istumisiässä, tuttu myi päällekkäin istuttavia phil&teds-sisarusrattaitaan ja koska meilläkin oli pikkusisarus toiveissa, päätin ostaa ne ja myydä vanhat yhdistelmävaunut eteenpäin. Myöhemmin olen ostanut noihin phil&tedseihin lisäosia, mm. kiinteän vaunukopan. Nämä ovat siis meidän perheen kolmannet lastenvaunut ja sen verran monikäyttöiset ja hyvät yhden lapsen rattainakin, että enempiä vaunuja/rattaita emme tule tarvitsemaan. Odotamme kolmatta lasta.

Lastenvaunujen lisäksi meillä on ollut kaksi pyöräkärryä: käytettynä ostettu Bilteman pyöräkärry, joka oli melkoisen epäkäytännöllinen ja lähti nopeasti seuraavalle omistajalle, ja uutena ostettu Thulen pyöräkärry, jolla tehtiin pitkiäkin pyörälenkkejä, jopa polkupyörän ja junan voimin useamman sadan kilometrin päähän. Siitä luovuttiin ja hankittiin tilalle pyöräntarakalle kiinnitettävä lastenistuin, kun esikoinen ylitti kärryn pituusrajan.

Vierailija

2 lasta, 7 rattaat.
1. Yhdistelmät+travelsystem ostettiin kun ensimmäinen syntyi, näihin saa myös sisarusistuimen.
2. Kun esikoinen oli 9 kk, hän ei enää ollut tyytyväinen yhdistelmiin, joten ostin tavalliset rattaat.
3. Molemmat aikaisemmat rattaat olivat painavat, joten kirppikseltä ostin ikivanhat kevyemmät rattaat. Niissä ei voinut nukkua, joten myin heti pois.
4. Kirppikseltä ostetut matkarattaat, joita oli hankala työntää. Myin heti pois.
5. Kaupasta ostetut matkarattaat, jotka eivät toimineet ollenkaan Kreikan mukulakivikaduilla. Myin heti matkan jälkeen pois.
6. Kaupasta ostetut matkarattaat, jotka osoittautuivat loistaviksi.
7. Toisen synnyttyä kirppikseltä tuplarattaat, jossa molemmat voivat nukkua vierekkäin.

Tällä hetkellä kotona käytössä ovat 1. Ja 7., ja 2. ovat mummolassa. 6. käytössä vain matkoilla. En usko että enempää rattaita enää hankin.

Minusta on tärkeää, että rattaat toimivat ja ne ovat mukavat käyttää. Niitä joutuu kuitenkin aika paljon lykkimään.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat