Kommentit (15)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Neulokaa mieluummin peittoja. Tällainen pussi on vauvalle hengenvaarallinen. Kun vauva kääntyy tuon pussin sisällä kyljelleen tai mahalleen, on vaarana tukehtuminen, kun pussi ei käänny mukana, vaan kiertyy vauvan ympärille!
Toisekseen kapalointi (tämä pussi toimii tismalleen samalla tavalla) lisää kätkytkuoleman riskiä myös siksi, että kohtumainen, tiivis ja lämmin kapalo/pussi voi syventää vauvan unta liikaa, jolloin hän ei herää ajoissa ruokailemaan ja voi olla liian väsynyt syömään vihdoin herättyään/tullessaan herätetyksi.

Hei, tutkimuksen mukaan kapalointi kaksinkertaisti kätkytkuoleman riskin, jos vauvaa nukutettiin vatsallaan tai kyljellään. Suomessa ei suositella nukuttamaan vauvaa muuten kuin selällään. 

Tämä unipussi ei ole sama asia kuin kapalo, vaan sitä voi verrata esimerkiksi äitiyspakkauksen makuupussiin. Unipussin sisällä vauvan kädet ja jalat mahtuvat liikkumaan.

Samoin kuin jos vauva nukkuu esimerkiksi kauluri kaulassa tai kypärämyssy päässä tai unipesässä, vanhemman ei tule jättää häntä valvomatta. Näin myös tämän unipussin kanssa.

Terveisin Anni toimituksesta

Vierailija

Kiitos sinulle kommentoinnista. Siitä olen eri mieltä, että voisi unipussia verrata makuupussiin. Tämä on paljon tiiviimpi ja pienempi pussi, joka on selvästi vauvan kehon ympärillä kapalomaisesti. Makuupussihan on vastasyntyneen kokoon esimerkiksi verrattuna paljon isompi ja väljempi ja senkin kanssa on syytä olla varovainen ensimmäisten kuukausien aikana.

Miksi toistuvasti Vauva-lehti jakaa tällaisia ohjeita ja nostaa esille pusseja, unipesiä tai kapaloa? Teillä olisi ihan yhtä hyvin mahdollisuus osallistua neulehaasteeseen, jossa ensikoteihin neulottaisiin 100 kpl villaisia peittoja vauvoille jaettavaksi. Se peitto on paljon pidempään käyttökelpoinen kuin pussi, josta vauva kasvaa jo kuukaudessa ulos. Mielestäni ette toimi tässä asiassa vastuullisesti, vaikka teillä siihen on kaikki mahdollisuudet.

Kaikki ei tarvitse olla samanl...

Olen kutonut toistakymmentä unipussis, nytkin voisin tehdä ja voisi kutoa oman mallin mukaan ja tutusta langasta. Ei luulisi, että lahjoitus on väristä ja mallista kiinni.

Vierailija

No voi hyvä luoja, just sain pussin valmiiksi ja tuli kyllä selväksi miksi ohjeen kanssa ei ole kuvaa koko hökötyksestä - pujotusnyörin päässä killuvat karvapallerot tekevät aika selväksi että kyseessä on urosjääkarhu :D

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat