Sivut

Kommentit (886)

Wannabe mami: Lämmin halaus täältä, tuli todella surullinen olo itsellekin puolestasi.
Hassua tavallaan miten täällä elää niin täysiään toisten, aivan vieraiden ihmisten tunnetilojen mukana. Toisaalta, osaan niin samaistua moneen asiaan kun itse monta juttua kokenut matkan varrella.

Jos yhtään lohduttaa, niin me aikanaan ex-puolison kanssa, ollessamme parikympppisiä yritimme ja teimme esikoistamme liki vuoden. Sitä kuvitteli että siinä iässä raskaus olisi alkanut sormia napsauttamalla. Jokainen yrityskerta oli yhtä tuskaa. No kaksi muuta sitten saikin alkunsa heti yrityskerrasta 1.

Ja nykyisen puolison kanssa tätä vauvaa tehtiin se 8kk, mutta nyt jo molempien ikä alkaa vaikuttaa hedelmällisyyteen. Oli tuskallista töissä katsella odottavia päihdeäitejä ja koettaa olla ammatillinen ja työntää omat tunteet taka-alalle.

Tsempataan ja tuetaan nyt vain toinen toistamme eteenpäin, ja uskotaan että ensi vuoden aikana meilläkin on ne nyytit sylissä. Ja enemmän toivon sitä teille, esikoista haaveileville kuin itselleni. Olen kuitenkin sen siunauksen saanut jo osakseni

Lapset 3/98, 6/02, 4/06, 5/19, la 8/20

Wannabemami;

Tiedän tunteesi, ja on tullut myös huomattua ettei raskaaksi sillain vain tulla, vaikka kaikkialla niin väitetäänkin ja muut tuntuvat tulevan kerrasta raskaaksi. Uskon kuitenkin että on harvinaisempaa raskautua parissa kuukaudessa kuin vähän pidemmällä aikavälillä. Ja onhan se kuitenkin tosi yksilöllistä. Esim, äitini eka raskaus alkoi lähes heti mutta toista sai odotella puoli vuotta. Aika randomia siis. 🤔

Koitetaan vaan sinnitellä vielä, kärsivällisyytemme palkitaan lopuksi mitä ihanimmalla lahjalla. ❤

19v | Raskaana esikoisesta rv5

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tulin edellispäivänä kipeäksi, ja lämmöt ovat koholla. Luin netistä jostain että nuha/kuume voi estää ovulaation tapahtumisen... että tosi kiva. Koko viimekuu tuli oikein tsempattua terveellisissä elämäntavoissa ja odotin innolla tätä ovulaatiota, mutta nyt ei olekaan enää varmaa sujuuko kaikki normaalisti kun olen jonkun p e rkeleen pöpön saanut itseeni. 🙄
Turhauttavaa huhhuh.

19v | Raskaana esikoisesta rv5

Moikka.

Olen seurannut tätä keskustelua hiljaa parisen viikkoa ja onnea kaikille plussanneille ja tsemppiä muille.

Marraskuussa oli vahva tunne että plussaan mutta se testi, ja ne kolme muuta sen jälkeen (viikon välein) olivat negoja. Tein siis yhden keskiviikko illalla (dpo10), yhden seuraavana aamuna ja sitten viikon päästä maanantaina ja sitä seuraavana maanantaina.

Pieni kevyt vuoto marraskuun alussa oli näköjään kuukautiset. Ajattelin tosiaan että niin kevyt ja lyhyt vuoto oli kiinnittymisvuoto ja seurailin jo innoissani alkion kehitystä eri appeistä. Vaihdon kiinnittymisvuodon kuukautisiksi P Trackerissä ja uuden laskelman mukaan ovulaatio on ollut joulukuun kolmas päivä.

Tällä kieroksella todella oireeton olo. Ei ovulaatiokipua (muuten todella kova kipu joka välillä lamauttaa mutta eipä tarvi testaila tikulla), ei painetta ala-vatsassa, ei arkuutta rinnoissa eikä mitään toivoa. Ensimmäisten negojen jälkeen jaksoin toivoa mutta neljä viikkoa oviksen jälkeen ja nega niin oli aika selvää että kuvittelin oireita. 

Testejä on vielä kuusi jäljellä ja jostain syystä kannan ne laukussa mukana. En tiedä uskallanko testata kahden viikon päästä vai annanko asian vaan olla. Olen jotenkin tosi sekaisin enkä ymmärrä omaa kroppaa. Ei ollut kunnon kuukautisia ja nyt ovulaatiokipu jäi pois mutta testit näyttää negaa... 

Kiitos Äitykkä-77 <3 Voin vain kuvitella läpi käymänne tunteen tuskat, niitä itse parhaillaan juuri käsittelen tässä lapsettomuuden suossa. On varmasti ollut teilläkin aikamoista juurikin tuon iän takia. Sitä tosiaan kun heti teinistä saakka toitotetaan "muistakaa ehkäisy! ettette vaan tule raskaaksi!" ja sitten kun sitä nuoresta iästä aloittaakin lapsen "hankinnan", niin saakin huomata, ettei se nyt ihan niin menekään kuin "uhkaillaan". Hienoa, että raskaudet ovat silti onnistuneet kaikesta huolimatta :) On se vaan niin yksilöllistä miten kauan kelläkin kestää ja miten raskaudet loppujen lopuksi saavat alkunsa. Toki sitä toivoisi, että omalla kohdalla ne alkaisivat mahdollisimman luonnollisesti, mutta jotenkin sellainen fiilis takaraivossa että ei meidän kohdalla ja, että tässä tulee kestämään ja PITKÄÄN :/ Minua ja veljeäni tehtiin myös kuulemma pitkään, eikä ollut helppo raskautua. Ymmärsin kuitenkin, että siihen löytyi selkeä syy ja se oli kaiketi endometrioosi, mitä minulla tutkittiin myös 25-vuotiaana muttei merkkejä siitä ole tähänkään päivään mennessä näkynyt.

Minulla on BookBeat kokeilussa ja sieltä bongasin kirjan "Vauva projekti" mitä toisessa keskustelussa suositeltiin. En kuitenkaan ole nyt ihan varma onko hyvä lueskella sitä, sillä kyseinen pariskunta yritti lasta 3 vuotta ennen kuin lopulta raskaus sai alkunsa. Sekään ei ole mahdoton aika, mutta kirjaa lukiessa tulee vain sellainen olo, että raskaaksi tuleminen on täysi mahdottomuus! Kirja saa raskaaksi tulemisen kuulostamaan asialta mikä tapahtuu vain taikaiskusta kun KAIKKI tähdet on kohdallaan. Se avaa siis kaiken sen miten uusi elämä saa alkunsa ja mitä siihen vaikuttavia tekijöitä tarvitaan, jotta se olisi edes mahdollista. Myös sen mikä kaikki voi mennä pieleen ja mistä johtuu kun asioita menee pieleen. Sekä mitä mahdollisesti on alun alkaenkin jo pielessä. Apua, ei musta ole tähän lapsen tekoon! :O Tieto todellakin lisää tuskaa. Toisinaan musta jopa tuntuu tosiaan siltä, että ei mun kehoa ookaan tehty tähän hommaan, ettei se kyllä toden totta osaa laittaa uutta elämää aluilleen saati ylläpitää sitä, niin hc touhulta se kaiken tiedon valossa kuulostaa :D Vaikka onkin hyvin yksinkertainen asia ihmiselämässä. Välillä mietin, että miten ihmeessä KUKAAN on tänne syntynyt kun se kaikessa yksinkertaisuudessaan vaikuttaa kuitenkin täydeltä mahdottomuudelta! :D

Pohdin myös tätä ikäasiaa kun minulla tosiaan tapahtui muutama vuosi taakse päin (kuten myös tämän yrittämisen aikana) sitä epämääräistä "vuotoa" (=rusehtavaa tuhrua) kesken kierron. Vuosia sitten tapahtunut "vuoto" kesti kokonaisen kierron eli tavallaan kuukautiset oli koko ajan päällä, kunnes tuli kunnon kuukautiset ajallaan ja kaikki vuoto päättyi normaalisti. Tämän jälkeen kuukautiseni ovat olleet todella paljon niukemmat ja niukemmaksi vain näköjään menee :/ Luin siis, että ikääntyessä, mikäli kuukautiset muuttuvat niukemmiksi, voi se olla merkki hedelmällisyyden laskusta :( Tämän kierron kuukautiset kestivät enää vain 2päivää :O Kun ennen ne ovat olleet 3-5 päivää... Teininä menkat kestivät 10-14 päivää kunnes pillerit hieman rauhoittivat niitä ja noin 5 vuotta sitten pillerien lopettamisen jälkeen ne tasoittuivat ja siitä tähän asti ovat olleet sitä 3-5 päivää. Ootteko muut huomanneet tällaisia muutoksia?

Kiitos myös Nemi ja muut lohdutuksista <3 Mikä siellä tilanne, oletko testannut vielä uudestaan?

Huoh, kp 14/28-29 menossa ja kovasti on peittoa heiluteltu, Flo ennusti ovulaation tälle päivälle. Ovulaatiotesti edelleen haamuilee, ei kunnon plussaa. Tänään on mielestäni ollut "ovislimat" ja nippailua alavatsalla mitä oon ovulaatioon yhdistänyt, mut epäilyttää toi et tikku ei anna plussaa.. 🤔 Tänään sitten löysin netistä tietoa et perus buranan syönti voi estää ovulaation ja TOTTAKAI oon täs hammasoperaation takia viikon sitä popsinut 😩 Harmittaa jos tällä nyt pilasin mahdollisuudet, kun panadolikin ois kelvannut aivan yhtä hyvin mut empä tätäkään tiennyt.

Huomaan itsestäni et kerään ihan hirveetä stressiä tästä yrittämisestä ja testailen aivan liikaa, pitäs jotenkin osata rauhoittua ja nauttia tästä mutta huomaan koko ajan kaivavani tilastoja ja taulukkoja ja laskevan päiviä 🙈 Mielessä jotenkin hirvee pelko että me tullaan kärsimään lapsettomuudesta vaikka ei tähän nyt mitään erityistä riskiä pitäisi olla kun ollaan suht nuoria ja kierto ollut aina säännöllinen jne.

25/29v, yk2, 1. toiveissa

Onnea plussanneille ♥️
Kp 70 jotain, ei näy menkkoja ainut oire minkäänlaista hormooni toiminnasta on tänään kipeytyneet nännit 🤷 ens viikolla veriraskaus testiin ja gyne aika tammikuulle.. endometrioosin takiahan voi olla putket tukossa, jos eivät kunnallisella ala tehdä asialle mitään niin sit terveystalon kautta 🤔
Mä kans stressasin alkuun ja etin tietoon ja luin kaikki lehdet ja artikkelit. Oli pakko lopettaa kaikki, meni ihan yli🙄 täällä käyn välillä lukemassa miten muilla menee, kiitos vertaistuesta🥰 mut minä ainaki nyt otan vähän etäisyyttä ja koitan keskittyä muihin juttuihin. Tsemppiä 💜

30v endo toiveissa eka

Täällä dpo 13 kp 27/28, rinnat kipeät sekä ollut pientä pahoinvointia illalla/yöllä 3 päivän aikana. Tein eilen raskaustestin kun en pystynyt odottamaan.. oli nega. Edelleen elään toivossa mutta kyllä on semmonen tunne että kuukautiset tulee tästä kohta.

Tsemppiä teille kaikille! On kiva seurailla miten muille menee ja kyllä me kaikki kohta saadaan ne toivotut plussat😊

Molemmat 25v / Esikoinen toiveissa / Yk 2

Olen hiljaiseloa pitänyt, halunnut ajatuksia viedä muuallekin.
Tänään kp38 jo mennään eikä menkkoja eikä oikein mitään olotiloja.
Mietin ovuloinko ollenkaan jos nyt vaan syystä x menkat jää välistä?
Tein sen raskaustestin vielä varmuudeksi aamulla ja nega, kuten vähän arvelinkin. Harmittava tilanne, ei ole ennen ollut tälläistä. Kierukan aikaa toki kuukautiset jäi pois, mutta pitäishän niiden nyt tulla silti. Tulihan ne 2.11. myös.

Seuraan täällä teitä ja toivon plussaa jokaiselle. Jospa itsekin sen vielä saan. 💓

Ihanaa joulun odotusta myös! 🎅

25v/31v | Esikoinen toiveissa | Yk2 (hormonikierukka poistettu 10/19)

Muokattu
klo 12:06 | 9.12.2019

Kp 16/30(?), tiedä häntä siirsikö buranan napsiminen ovulaatiota eteenpäin. Kp 14 iltana alkoi voimakkaat ovistuntemukset jotka vaan voimistui kp 15, jolloin myös kunnon ovislimat. Kp 15 yllättäen ovulaatio testissä sitten plussa, joten ovulaatio saattaakin olla vasta tänään 🤔 kierto aiemmin ollut sen 28-29 joten jos ovulaatio vasta tänään on niin pidemmäksi on menossa. Toiveikas nyt kuitenkin että sekä oireet että testi viittaisi ovulaation tapahtuvan. Talletteluja ollut nyt viikon verran joka päivä, joten yrityksen puutteesta ei jää kiinni 😁 Nyt sitten vaan piinapäiviä päin... Vaihdoin myös Flo:sta fertility friend sovellukseen, se vaikuttaa minusta tarkemmalta. Tsemppiä kaikille ja kovasti plussia!

25/29v, yk2, 1. toiveissa

Saatiin viimein keskusteltua miehen kanssa siitä, mikä sitä vielä mietityttää tässä projektissa. Keskusteltiin sitten näistä mietityttävistä asioista (suurimpina ehkä mun jaksaminen ja mun tiedostus siitä, mitä mun kropalle tapahtuu + mahdollisten jälkiseuraamusten hoito pois päiväjärjestyksestä).

Vielä ehkäisy päällä, mutta ollaan sentään samalla kartalla nyt asioista. Helpotti huomattavasti kuulla, että huolenaiheet oli lähinnä muhun kohdistuvaa. Varmaan keskustellaan vielä pari kertaa ennen kuin ehkäisy jää (haluisin jo jättää pois, mutta ymmärrän toisaalta miestäni).

Liityn myös tänne kuumeileviin. Yritetään puolison kanssa ensimmäistä ja vasta ensimmäinen kunnon yritys takana. Ehkäisy eli kondomit jätettiin pois jo lokakuussa, mutta ei olla onnistuttu ovulaation kanssa osumaan samaan aikaan sänkyyn. Nyt tosiaan ensimmäinen yritys ovulaation kanssa oikeaan aikaan. Mulla tosi selkeä ovis, vihlova kipu ja selkeä ovislima. Ainakin kuvittelen siis tunnistavani oviksen. Kiertokin on melko säännöllinen, mutta välillä huomaan, että kova stressi pidentää kiertoa ja epäilen, että tällöin jää ovulaatio tapahtumatta.

Meillä haasteena ylipaino kummallakin (lisäksi ollaan jo kolmekymppisiä molemmat). Sen takia en uskalla olla vielä kovin toiveikas, vaikka kovasti toivonkin. Yritetään tässä samalla parantaa elintapoja ja saada kummaltakin painoa alas.

Sen huomasin, että tää selkeä yrittäminen ja ovulaation kanssa oikein ajoitettu seksi toi miehelle niin suuret suorituspaineet ettei seksistä meinannut tulla mitään. Pohdin, että jatkossa pitäisin ovulaation tarkan ajankohdan tiedossa vain itselläni, jotta seksi ei mene liian suorittamiseksi.

Tsemppiä kaikille!

Ensimmäistä yritämme mieheni kanssa, ikää 31v.&30v., yritys alkanut 11/19, haasteena ylipaino ja miehen alhaiset testot

Hei vaan täältäkin...jos taas omasta kuplastaan kaivautuisi esille.

Ihan tietoisesti olen hiljaiseloa viettänyt, pysytellyt kaukana kaikilta keskustelupalstoilta ja sivustoilta jotka vähääkään sivuavat aihetta vauvakuume tai raskaus. Kummasti saanut omia kierroksiaan laskettua ja se fanaattinen itsensä ja olonsa kyttääminen on väistynyt.

Nyt kp 23/28 ja vahvasti rauhallinen tunne että kuukautiset tulee ajallaan. Vaikka olenkin nyt kipuillut alavatsaani useamman päivän, palellut ja hikoillut vuoronperään niin en luo mitään toiveita tähän kiertoon. Puolisolle kovasti väitän olevani ihan täysin oireeton, koska hänelle turhat odotukset ja se nega ovat ehkä omaa pettymystäni vielä isompi pettymys.
Meidän yrityskerrat alkavat olla enää yhden käden sormilla laskettavissa ja sitten tyydytään nykyiseen tilanteeseen. Tuntuu surulliselta ajatukselta, mutta omaa ikääntymistään vastaan on turha taistella ja mitä enemmän ikää tulee sitä suuremmat riskit olisivat raskaudessa ja synnytyksessä ja myös oma toipuminen/jaksaminen ei enää muutaman vuoden päästä olisikaan yhtä nopsaa mitä se vielä tänä vuonna oli/on ollut.

Onneksi kohta on joulu ja saamme koko perheenä laskeutua hiljaisuuteen ja siihen omaan kuplaamme ❤️

Lapset 3/98, 6/02, 4/06, 5/19, la 8/20

Apua nyt on jännät paikat! Huomattiin, että mun lämpö on ovulaation jälkeen jäänyt 36.6. Ja normaalisti mulla alhaisempi lämpö. Tämä voisi viitata raskauteen! Olen kyllä epäuskossa, sillä olen stressaillut omaa hedelmällisyyttäni ja valmistautunut odottamaan pitkän tovin. Toivon siis todella että nyt tärppäsi. (Laite havaitsi ovulaation siis edellispäivänä joten nyt lämpö korkealla 3pv)

+ Kävin gynellä eilen, kaikki kunnossa pientä bakteeritasapainon häiriötä lukuunottamatta johon hain apteekista itsehoitolääkkeen. Gynen kanssa myös keskusteltiin raskaustoiveista, ja yllätyksekseni hän sanoi että ihmisen lisääntymiselimet ovat niin viisaat että ne pyrkivät raskauteen vaikka se olisi fyysisesti lähes mahdotonta, ja hedelmättömyys on tilanteessani suht harvinaista joten mun pitäisi yrittää vaan rauhassa ja lopettaa stressaaminen (gyne myös painotti stressin vaikutusta raskautumiseen.) 😁

Huh, ihan hyvillä ja toiveikkailla fiiliksillä nyt sitten mennään. Koitan kuitenkin olla innostumatta liikaa ettei sitten kuukautiset tule pettymyksenä jos alkavat.

19v | Raskaana esikoisesta rv5

Moikka kaikille!
Olen seuraillut tätä keskustelua jo tovin, mutta jotenkin en ole uskaltautunut tulla kirjoittelemaan vielä aikaisemmin. Olen saanut kuitenkin tästä keskustelusta paljon tärkeää vertaistukea! 😊 Minun tilanteeni on se, että aloitimme kumppanini kanssa yrittämään lasta tämän vuoden heinäkuusta, jolloin kuun alusta kävin poistattamassa hormonikierukan. Kuukautiset alkoivat n. 1kk:n päästä poistosta.
Tein eilen positiivisen raskaustestin :) Raskaus alkoi yrityskierrosta nro 4. Ajattelin tulla jakamaan tänne vähän omista oireista ja fiiliksistä tässä kierrossa.
Eli mulla oli tyypillistä näille kierroille että rinnat kipeytyivät jo ainakin viikkoa ennen kuukautisia, eikä tämä kierto ollut poikkeus (joten toki oletin rintojen kipeytymisen kuukautisoireeksi). Olin itseasiassa melko varma että testi olisi ollut negatiivinen. Aiemmin tässä kuussa kävin terveysasemalla, jossa tehtiin raskaustesti jo kp19. Syynä oli se kun kp17-18 heräsin yöllä kamaliin kipuihin jossain munasarjan kohdalla, joka ei meinannut ottaa lopettaakseen. Tällöin testi tuli takaisin negatiivisena terveysasemalta. Myöhemmin tein itse malttamattomana aikaisen raskaustestin kp24, joka oli myös negatiivinen. Siinä kohtaa jotenkin meni taas toivo tähän kiertoon. Kuitenkin kp26 (jolloin yleensä menkat on alkaneet), tuli ihan pari tippaa verta pyyhkiessä jonka jälkeen vuoto loppui kuin seinään. Ajattelin että menkat olisivat silloin alkaneet, koska juuri tuon vuodon aikaan oli aikamoisia menkkamaisia vihlauksia. Näitä ”menkkakipuja” oli pienissä määrin kyseisen päivän jälkeenkin, mutta menkkoja ei kuulunut. Tein positiivisen testin kp31 joka tuli selkeänä testipuikkoon 😊 Eilen ja tänään on ollut ehkä selkeempiä oireita, oon kuolemanväsynyt ja alavatsalla tuntuu päivänmittaan kaikenlaista pientä :)
Anteeksi pitkästä kirjoituksesta, halusin tulla itsekin kertomaan kokemuksistani sillä tämä keskustelu on ollut mulle ainakin tosi iso apu ja tuki tän yrityksen aikana. Toivotan myös kaikille paljon tsemppiä ja onnea yritykseen! Ansaitsette jokainen kokea tämän onnen tunteen vatsanpohjassa! 💕 😊

Jatkoa; lämpö oli tänään sama kuin eilen eli 36.6. Jos tuo lämpö nyt pysyy samana seuraavat kolme päivää niin voin varovasti alkaa pitämään raskautta mahdollisena ja ehkä vähän iloitakin..! Tuntuu kuin lasinsirpaleilla kävelisi, eli henkisesti tosi raastavaa kun ei vielä tiedä, pelkää lämmön tippuvan ja joutuu jännittämään jokaista tulevaa aamua.

Näin viimeyönä untakin että olin raskaana, lämpöni oli pysynyt korkealla ja kerroin läheisilleni innoissani odottavani. Olisipa tuo enneuni. 😁

Päivittelen tänne nyt seuraavina päivinä fiiliksiä. En ole vielä havainnut mitään raskauteen viittaavia oireita, voi olla että jos olenkin raskaana niin oireita saattaisi tulla pian. Minulla alkaa kyllä pms-oireet viikkoa ennen menkkoja, eli migreeniä, rinnat kipeytyvät, tulee mielialanvaihteluja sekä ärtyneisyyttä. Jos rinnat siis kipeytyvät lähipäivinä, en osaa kyllä sanoa johtuuko kummasta. Mutta toiveikkaina yhä ollaan. ❤

19v | Raskaana esikoisesta rv5

Heippa! Mä päivittelen taas omia kuulumisia, en oo hetkeen täällä käyny lueskelemassa juttuja ja koittanut olla hössöttämättä liikaa. Piinapäiviä täällä vietetään dpo 5-7, joten taas pikkuhiljaa alkaa ajatukset juoksemaan tän raskautumisen parissa. Meillä nyt viimeisin yrittämiskierto jäi vähän niukaksi seksin osalta, kun menot ja työt menivät niin paljon ristiin. Näin jälkikäteen harmittaa 😫 Olin sillä ajatuksella, että ei voi raskautuminen onnistua nyt tästä kierrosta, mutta ai, että kun nyt oonkin saanu päähän piston et jospa nyt onnistuisikin, kun tähän kiertoon ei olla niin paljoa odotuksia ladattu! Myöskin ovulaation tarkkailun ja ovistiukkujen käytön jätin pois tässä kierrossa. Hullua tunteiden vuoristorataa eletään🙈 Toisaalta toivon, että nyt nappaisi niin saataisiin juuri jouluksi tietää, jos pikkuinen olisikin mukana. Myös yksi kaveri kertoi raskausuutisia ja kauhea hinku olisi itsellä tulla raskaaksi, että meidän tulevat vauvat olisi sit mahdollisimman lähekkäin syntyneet 😊

Mitä muille kuuluu? 😊 ja peukkuja sulle Viennna! Mä en ole lämpöjä mittaillut koskaan, pitäisikö kokeilla 🤔

Viennna: Plussatuulahduksia sinne, toivottavasti on tärpännyt.
Oletko aikaisemmissa kierroissa huomannut missä kohtaa lämmöt laskee ovulaation jälkeen ennen kuukatisten alkua? Pystyisit ehkä sillä vähän helpottamaan piinaasi 😊 Jos raskaus on alkanut niin lämmöthän ei tosiaan laske edes oletettuna alkamispäivänä, vaan pysyvät koholla ensimmäiset kuukaudet👍

Täällä rauhaisa fiilis jatkuu, vaikkakin eilen piti jo särkylääkettä ottaa alavatsavihlontoihin, ja tänään ollut etova olo... Tosin miehen työmaalla velloo vatsatauti, ja yleensä sairastun pelkästä tiedosta 😂
Mutta kuukautisia odotellaan, ja ne onneksi sitten jo ohi ennen pyhiä 🙏

Lapset 3/98, 6/02, 4/06, 5/19, la 8/20

Paljon plussatuulia, toivottavasti onnistutte! ❤️

Minulla kp41, itkuherkkä fiilis ollut jo pidempään. Jotenkin ihan tosi paljon harmittaa oma tilanteeni, kun kovasti haluaisin vauvaa yrittää ja nyt kroppa teki näin. Eilen tuli ovis mausta limaa paljon, tänään taaseen ei. Toissapäivänä uskoin kuukautisten tuloon, kun oli oranssia valkovuoto hetken (eli ns. Vanhaa verta kuin olisi mukana ollut). Eilen ja tänään nännit aristuneet kosketusaroiksi, joten jospa kuukautiset olisi tulossa tässä lähipäivinä.

Mukava lukea teidän uutisia ja saada purkaa tuntemuksiani 😌👍🏻

Ja tervetuloa uusille ja sinulle joka jaoit kokemuksen raskautumisesta. Onnellista odotusta ❤️

25v/31v | Esikoinen toiveissa | Yk2 (hormonikierukka poistettu 10/19)

Muissa kierroissa lämpö ovulaation aikaan on ollut siis 36.6 ja se on laskenut n. 2 päivää ovulaation jälkeen 36.1, joten tästä erityistä tekeekin se, että lämpöni on jäänyt 36.6, joka voi tarkoittaa että saatan olla raskaana. Toivon siis todella että tämä on totta eikä lämpö ole muusta syystä korkeampi. 🥺
Peruslämpöni on tosiaan 35.9-36.0

Jos siis lämpö pysyy noissa lukemissa menkkojen odotetun alkamispäivän yli niin olen todennäköisesti raskaana. Jos lämpö laskeekin lähipäivinä niin tulen musertumaan taas hieman. Jo pelkkä ajatus siitä että toiveeni ei toteutuisikaan tällä(kään) kerralla saa minut ärtyneeksi.

Peruslämmönmittaus on mielestäni ihan hyvä ja toimiva tapa seurata ovulaatiota. Se voi myös paljastaa raskauden aikaisemmin kuin raskaustestit. Koen lämmönmittauksen olevan tarkempi tekniikka kuin ovulaatiotestit.

19v | Raskaana esikoisesta rv5

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat