Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kommentit (3)

Vierailija

Ujoudessa ei ole mitään pahaa. Pahin virhe on reipastaa yms. ujoa tai huomautella siitä. Jättäkää ujot rauhaan. Heillä on paljon enemmän kuin suupalteilla, vaikka ette sitä huomaakaan. Terv. Ujo

Ujo äiti

Varmasti juuri noin että vanhemman esimerkki tarttuu, osuva huomio! Ujoja lapsia ei kannata pakottaa, vaan hyvässä ilmapiirissä uskaltavat paremmin osallistua. Koulu ja päiväkoti voivat tehdä osansa, altistamalla esiintymiselle hyvässä hengessä, ja kannustamalla kaikkia olemaan oma itsensä. Ällistyneenä juuri kuulin että pienempänä todella ujo poikani oli itse ilmoittautunut esiintymään joulujuhlaan, sanoi selitykseksi pikkusiskolle että esiintyminen on hyödyllinen taito, joten sitä kannattaa harjoitella. Minua samanikäisenä ei olisi saanut lavalle kuin pakottamalla, kauhusta jäykkänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ujous on vain yksi piirre muiden joukossa. Eikä se edes aina tule esiin. Riippuu hyvin paljon tilanteesta, omasta vireystilasta, muista ihmisistä ym. kuinka paljon ujostuttaa. En koskaan leimaisi lastani "ujoksi". Koska ei hän aina sitä ole. Joskus häntä ujostuttaa, mutta se on ihan ok. Ainoastaan silloin siitä on haittaa, jos hän ei esim. uskalla tutustua muihin lapsiin tai tulee kiusatuksi eikä uskalla pitää puoliaan. Mutta näitä asioita harjoitellaan ja opitaan. Lapsellani on paljon muita vahvuuksia. Hän on sosiaalinen ja huumorintajuinen. Hänen temperamenttinsa on hitaasti lämpenevä. Siitä piirteestä on myös monessa tilanteessa hyötyä. Hän ei sählää, huuda, töni ryhmärilanteissa. Hän kuuntelee ja toimii vasta sitten. Hän on tekee asiat loppuun saakka ja on monessa asiassa todella taitava ikäisekseen. Olen todella ylpeä lapsestani, jota usein ujostuttaa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat