Kommentit (8)

Kaikkea kannattaa kokeilla

Meillä toinen lapsista kärsi järkyttävistä atooppisista ihottumista. Kämmenet ja polvitaipeista pakaroihin oli aina ruvella. Käytiin lääkäreissä, kokeiltiin antibiootit, kortisonit ja perusrasvat tuloksetta. Lopulta 9v lapsi alkoi oireilemaan jo henkisesti ja haaveili itsemurhasta kivun ja kutinan takia.

Ainoa mikä oli kokeilematta oli homeopaattiset lääkkeet. En uskonut niihin sen enempää kuin sipulimaidosta flunssaan mutta ajattelin että kokeillaan. Löysimme hyvän lääkärin joka määräsi tytölle muutaman pienen helmen n kerran kuukaudessa kehon omaa vastustuskykyä tehostamaan. Tämä aloitettiin helmikuussa ja toukokuussa etelänlomalla tyttö ui altaassa ja meressä! Ihottumaa oli jäljellä vain kolikon kokoinen alue reidessä.

Tuosta on nyt 27v ja vieläkin stressin yhteydessä tyttärelle tulee kämmeniin rakkuloita mutta kehon oma puolustus hoitaa tilanteen yhä! Ei kortisonia, ei perusvoiteita eikä muutakaan lääkettä tarvita enää

Aikuinen atoopikko

Artikkelista tulee käsitys, että atopia häviää aikuisuuteen mennessä. Näin ei monilla kuitenkaan ole. Toki aikuinen kestää kutinaa, kirvelyä ja kipua eri tavoin kuin lapsi, mutta kyllä se elämänlaatuun vaikuttaa myös aikuisen kohdalla. Ps. Facebookin Atoopikkojen vertaistuki -ryhmä on huippu, jos asia koskettaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Minulla alkoi atopia vauvana. Pistää vihaksi tuo selitys, että helpottaisi. Minulla on pahentunut. En voi käyttää kuin 100 % puuvillavaatteita, iho on vereslihalla koko ajan lääkkeistä ja rasvaamisesta huolimatta. Koko ajan puhkeaa joku uusi allergia esim. kosmetiikkaa kohtaan. Tällä hetkellä eri kosmetiikka-allergioita on 32. Edes allergisille suositellut tuotteet eivät usein sovi. Elämä on kamalaa ja olen oikeasti usein pohtinut itsemurhaa tämän takia. On siisti ja hyvin palkattu sisätyö, rakas aviomies jne., mutta tämä rajoittaa elämää niin paljon. En voi tehdä samoja asioita kuin muut. Uimahalliin en voi mennä koskaan, mitä ikävöin, sillä rakastan uimista.

N28

Vierailija

Tohtori Tolonen suosittelee D-vitamiinia kaksin-kolminkertaisina annoksina suosituksiin nähden atooppisen ihon hoitoon. Tiedä sitten hyödyttääkö mitään ja tohtorilla oma lehmä ojassa. En lapselleni syötä kuin suositusten mukaisen määrän, ihottumaa on jatkuvasti ja välillä valvotaan öitä.

Vierailija

Meillä lääkäri totesi 4 kk ikäisestä vauvasta että atooppinen iho eikä kannata selvittää syyllistä.

Puoliksi vahingossa huomattiin että muovitettu frotee lakanan alla aiheuttaa ihottumaa. Samoin tekokuituiset vaatteet ihoa vasten. Ja metalli iholle vastattuna. Kun 4kk iässä vauvalta piti aamuisin repiä visvalla kiinni jääneet housut pois tuntui toivottomalta. Kun yllämainitut asiat poistettiin niin vauvan iho normalisoitui eikä tarvittu enää edes perusrasvaa.

Vierailija

Atooppinen iho = reakoi iholla

Meillä ihottumaa on aiheuttanyr
- kipu, yksi lapsista reakoi atooppisella ihottumalla kipuun esim hampaan lähtö, uuden hampaan tulo, korvatulehdus jne
-tekokuituiset vaatteet iholle vastattuna (myös pesumerkintälapuista)
-metalli iholle vastattuna (nikkeli)
-ruoka-aine allergiat
- hiki, yksi lapsista sai ihottumaa jos hikoili eikä käynyt heti suihkussa

Vierailija

Atoopikkojen ruokavalio hoito ei lääkäreillä käy mielessäkään. Maidoton, munaton ja viljaton sekä mieluusti eineksetön puhdas ruokavalio parantaa ihon. Nimimerkki 30 v atoopikkona, sitten valaistuin ja nyt ei mitään rasvausta! Sitrukset ja tomaatti myös pannassa. Ihoa ei pitäisi opettaa rasvaukseen, hirveä homma vierottautua oli tällä minun rasvaus historialla. Ei oma ihon kosteutus toiminut sisältä päin kun vuosikaudet se oli tukittu aqualanilla ulkoapäin. Etsikää vaihtoehtoja elkääkä tyytykö perusvoide+kortisoni ohjeisiin! Valitettavasti lääkäreiltä ette apua saa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla