Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sivut

Kommentit (125)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Valitettavaa on että ennen useampi ihminen osallistui lasten kasvattamiseen ja äidit sai tukea ja päiväunia.

Niin, ehkä suurissa maataloissa oli piikoja ja kaupunkien yläluokkaisissa perheissä palkattuja lapsenpiikoja. Valtaosa perheistä oli kuitenkin ihan tavallisia torppia jossain korpien kätköissä. Ei niissä paljon apuvoimia ollut. Ei se perheen mummukaan jokaisen kymmenen lapsensa auttajana ollut, vaikka ehkä jossain lapsensa perheessä vanhuuden päiviään viettikin.

Vierailija

Minun lapseni oli hyvä nukkuja. Hän nukkui vastasyntyneenäkin seitsemän tunnin yöunia, ja aika pian toiset päikkärit jäivät pois ja yöunet pitenivät tuostakin. Ongelma oli lähinnä se, että lapsella oli sydänvika, ja pari ensimmäistä vuotta heräilin tämän tästä ja nousin varmistamaan, että lapsi on vielä hengissä ja tuhisee onnellisena vuoteessaan. En osannut rentoutua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kamalaa sontaa. "Uhraisivat" päivällä paremmin aikaansa, kun se on heidän velvollisuutensa, niin ei tarttis öisin maksella virheitä. Ja toi unikoulu on vain ongelman peittelyä, oireen ei syyn hoitoa. Olisi mielenkiintoista tietää, mikä yhteys on unikoululla ja myöhemmillä mielenterveyshäiriöillä. Tuommoinen bisnes, muiden hädällä rahastaminen, pitäisi lailla kieltää.

Vierailija

Meidän perheen esikoinen nukkui ensimmäistä kertaa yli 30min putkeen noin 6kk iässä. Meni vielä useampi vuosi, että tyttö heräili jopa 10 kertaa yössä. Nuorempi heräsi aina aamu kolmen aikaan. Neuvola levitteli vaan käsiään ja tuumi, että jotkut lapset eivät vaan nuku, että koettakaa valvoa vuoroöin. Joopa joo... Puoliso teki 3vuorotyötä. Ihme, että selvisin jotenkin täysjärkisenä ja valmistuin ammattikorkeakoulusta. Myöhemmin selvisi, että molemmat tytöt on neuronkirjon lapsia ja ammattilainen kertoi, että melkein 90% nepsylapsilla on ongelmia nukkumisen kanssa. Tuo tieto olisi ollut hyvin tarpeen jo 8 vuotta sitten.

Vierailija

Terve vauva nukkuu heräilemättä, kun maha on täynnä.

Esikoiseni nukkui tyytyväisenä ongelmitta, kunnes 6 viikon iässä alkoi huutamaan tauotta. Tuttu lastenlääkäri neuvoi kokeilemaan vatsavaivaisten korviketta tavallisen sijaan, ja taas vauva nukkui tyytyväisenä. Jos sai vahingossa tavallista korviketta, huusi taas tauotta tunteja.

Kun toinen lapsi syntyi, ja huusi ja huusi nukkumisen sijaan, vaadin asian selvittämistä. Julkiselta ei apua tullut, mutta yksityisellä tutkittiin maitoallergia, ja maitoallergiakorvikkeen avulla vauvasta tuli tyytyväinen ja hymyilevä ja hyvin nukkuva vauva. Nukkui 3 kk iässä täydet yöt.

Näitä ei siinä äärettömän auttavassa ja hyödyllisessä neuvolassa tutkita, neuvotaan vain tassuttelemaan ja kokeilemaan vyöhyketerapiaa ja muuta höpöhöpöä ja rasvaamaan ihottumaa päivittäin, vaikka oikea ratkaisu olisi ollut allergioiden selvitys. "Vauvat nyt vain huutavat", sanoo neuvola. Eivät huuda, jos terveitä ovat, sanon minä.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat