Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kommentit (5)

Ankara Anna

Hienoa, että hanketta kopioidaan, hienoa että tieto leviää!!
Surullista on se, että Ympäristöministeriö ei arvostanut tekemäämme työtä.
Helsingin " hyvä veli verkosto" ja hankekonkareiden näkymätön tekemätön työ ajoi ohi rakkaudesta hankkeeseen Ei mikään roskakala hankkeen tekijät.
Sellainen on maailma ja oikea ilmaston muutoksen vastainen työ.
Palkinto kuuluu toki niille, jotka vähiten saavutti, mutta jotka tuovat vanhaa uutena asiana, pienoisella bluffilla ja vaikka jo olemassa olevan hankkeen sisällältä...kokeilun paikkana...jo monesti kokeiltua..???
Intoa meillä piisaa ja jatkamme reseptikirjaa.
Hienoa, että lukuisat median edustajat kokivat hankkeemme tärkeäksi.
Ihmiset joita kentällä tapasimme näkivät työmme arvon ja antoivat paljon positiivista palautetta.
Paras asia on valtava ympäristöajattelun muutos , huoli tulevaisuudesta joka kumpusi seuramme jäsenistöstä ja levisi kulovalkean tavoin.
Leppävirran Urheilijat ovat tiettävästi ainut urheiluseura, joka on ottanut vastuullisen ympäristöajattelun osaksi toimintasuunnitelmaamme. Olemme lähteneet toteuttamaan matalan kynnyksen liikunnasta kilpaurheiluun, lasten pihaleikeistä, ikäihmisten terveyttä ylläpitävään liikuntaan. Terveellisestä ruokavaliosta vastuulliseen ympäristöajattelun. Elämänkaaren mittaista yhdessäoloa.
Tervetuloa tutustumaan muuhun LepUn liittyvään toimintaan: FacebookLeppävirran Urheilijat ja LeipuriHoituri sekä Instagram Rajakannas Taidetta terveydeksi.

Miia ympäristöministeriöstä

Hei Anna,

rahoitimme ympäristöministeriöstä 15 eri pienkokeilua kansalaisen hiilijalanjäljen pienentämiseksi, osa niistä onkin mainittu tässä hienossa artikkelissa. Kokeiluita oli Helsingin lisäksi muun muassa myös Muuramesta, Lahdesta ja Turusta. Näiden rahoitettavien hankkeiden joukossa oli myös Leppävaaran Urheilijoiden järvikalan syöntiä edistävä kokeiluhanke, sillä katsoimme, että tällaista paikallista konseptia on syytä tukea ja siitä saatavia kokemuksia on hyvä levittää. Ylpeydellä seurasimme, miten isolla sydämellä toteutitte kokeilua ja teitte paljon enemmänkin, kuin mitä olisi vaadittu. Kiitos siitä!

Jatkorahoitusta meillä oli valitettavasti tarjota vain muutamalle hankkeelle. Kaikki jatkorahoitusta hakeneet kokeilut olivat hienoja, ja olisimme ilolla niitä kaikkia rahoittaneet, mikäli meillä olisi siihen määrärahat riittäneet. Jatkohankkeita arvioitaessa noudatimme ennakkoon annettuja arviointikriteereitä, joiden perusteella päädyimme antamaan jatkorahoitusta sellaisille hankkeille, joilla oli mahdollisuus levitä laajaan (jopa kansallisen tason) käyttöön ja vähentää merkittävästi kansalaisen hiilijalanjälkeä.

Ymmärrän, että tilanne harmittaa teitä. Valinta ei kuitenkaan johtunut siitä, etteikö kokeilunne olisi ollut hienosti toteutettu ja jatkamisen arvoinen. Toivottavasti ymmärrätte antaa arvoa myös muiden tekemille hankkeille.

Ystävällisin terveisin, Miia ympäristöministeriöstä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ankara Anna

Kiitämme ilman muuta mukana olosta ja olemme taipuvaisa tyytymään tuloksiin.
Pienenä tarkkuutena kuitenkin olemme edelleen Pohjois-Savossa sijaitsevan itsenäisen kunnan urheiluseura Leppävirran Urheilijat ry.

Vierailija

Suomen päästöt ovat n. 0,15% maailman päästöistä ja jos kaikki suomalaiset ryhtyisivät vegaaneiksi tippuisivat Suomen päästöt n. 10%. Joten syön jatkossakin sen brasilialaisen pihvini hyvällä omallatunnolla, kiitos.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat