Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sivut

Kommentit (87)

Vierailija

Meillä on kaksi lasta. 4 raskautta. Esikoisen jälkeen oli yksi km ja yksi tuulimunaraskaus josta kaavinta rv 11.

Olihan se surullista ja pelottavaa mutta eipä olisi tuota toista ihanaa lasta jos olisi antanut pelolle ja epätoivolle vallan.

Vierailija

Mulla 1 lapsi 5 keskenmenoa.

Olin tuossa tilanteessa. Keskenmenot tulivat vieläpä hyvin lähekkäin.

Ahdisti joka kerran alkanut raskaus yhä enemmän. Pelkään, että viimeinen tulikin kun olin
niin hermona alusta asti.

Sitten mietin ja mietin sopivaa hetkeä, kun taas jaksan yrittää. Ja tässä ollaan.

Harmittaa ja kaduttaa. Ei sastu toiset lasta.

Ei 1 keskenmeno oo mitään. Yrittämään vaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Onko täällä joku aavistanut keskeytyneen keskenmenon?

Mulla on ollut koko ajan jotenkin sellanen fiilis, ettei kaikki ole ok. Ihan plussaamisesta asti. Eka neuvola-aika on 9.9, mutta mietin tässä kovasti meniskö käymään yksityisellä varhaisultrassa ennen sitä...

Mulla oli plussaamisen aikaan vielä oireita, rinnat oli turvonneet ja toosi herkät. Oli pahoinvointia ynnä muuta. Vähän päältä viikko sitten kaikki loppui kuin seinään. Jäljellä on vaan vihlovat alavatsakivut ja alaselkäkipua on myös. Veristä vuotoa ei ole ollut.

Päällimäinen oire on kuitenkin aavistus siitä että kesken on mennyt, vaikkei varsinaisesti oo alkanut keskenmeno. :(


Minä jotenkin aavistin, tai oikeastaan tiesin, ettei kaikki ole kunnossa. Olikin sitten tuulimuna, joka vuosi pois rv7. Toki olin tehnyt myös useita raskaustestejä, jotka eivät enää alun jälkeen vahvistuneet kunnolla enkä koskaan saanut tasavahvoja viivoja.

Vierailija

Minulla raskauden keskeytys rv 23, tämän jälkeen yritetty raskautta 3v onnistumatta. Ikää täälläkin jo sen verran, ettei kovin kauaa ole aikaa.

Jouduin synnyttämään vauvan, oli kyllä todella kova paikka, ehkä se stressi vaikuttaa raskaaksitulemiseenkin.

Kaikkein pahinta olisi, jos en enää ikinä tulisi raskaaksi 😭

Vierailija

Myöhäisen Keskenmenon olen kokenut. Aavistin sen, tuli enneuni ettei kaikki ollut hyvin.

Se oli musertavaa. Niin paljon odotusta ja suunnitelmia.

Perheeseen on tullut iltatähti sen raskauden jälkeen, mutta kuitenkin yhä miettii keskeytynyttä raskautta. Mitä jos lapsi olisi syntynyt, miltä näyttäisi jne.

Siitä jäi kuitenkin sellainen olo, että meidän piti vielä yrittää ja vaikka pelotti keskenmeno niin se riski piti ottaa.

Kannattaa kuunnella ”sisäistä ääntä” ja varsinkin jos tulee unia joissa annetaan ohjeistusta niin toimii sen mukaan.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Juuri koin itse saman. Keskenmeno juuri käynnissä. Torstaina sain pillerit.

Meillä on 8-vuotias lapsi ennestään ja tämä oli kuudes keskenmeno. Itse en ainakaan ole enää valmis käymään läpi tätä uudelleen.

Yritän päästä tästä yli ja keskittyä esikoiseeni. Tällä hetkellä se on tosin todella vaikeaa. Tunteet heittelee laidasta laitaan ja henkinen ja fyysinen olo on ihan pska! Pelkään, että jos tulen uudelleen raskaaksi, sairastun synnytyksen jälkeiseen masennukseen. Ellei sitten tule taas keskenmeno.

Olen muuten saman ikäinenkin kuin sinä. Tämä ikäkin mietityttää. Varmaan jos ikää olisi vaikka 5 vuotta vähemmän, ei olisi näin ristiriitaiset tunteet.

Kysyin lääkäriltä ihan suoraan johtuiko tämä iästäni ja hän sanoi, että ikä on ollut riskitekijä.

Olisi kiva jatkossakin jakaa ajatuksia. Mulla ei ole tuttavapiirissä ketään samassa tilanteessa olevaa.

Hei, ja osanotto lukuisten keskenmenojenne johdosta. Tuo on todella rankkaa ja lannistavaa.

Halusin vain ottaa esille yhden asian, siltä varalta että vielä päättäisittekin yrittää. Millä tahdilla olette tähän asti yrittäneet raskauksia? Oletteko aina keskemenon jälkeen pitäneet taukoa ennen seuraavaa yritystä?

Minulla oli nimittäin samanlainen tilanne, sain 2 vuoden sisällä 4 keskenmenoa. Me pidimme aina keskenmenon jälkeen muutaman kk:n taukoa ennen kuin yritimme uudestaan, henkisistä ja fyysisistä syistä.

Satuin kuitenkin netissä (itseasiassa youtube-videossa, jossa joku äiti puhui keskenmenoistaan - harmi kun en enää muista sen nimeä!) törmäämään siihen, että lukuisten keskenmenojen jälkeen otollisin aika onnistuneelle raskaudelle olisikin heti keskenmenosta seuraava kierto. Ei siis tulisi pitää taukoa, vaan yrittää heti perään uudestaan.

Oma lääkärini ei tiennyt tällaisesta mitään (päinvastoin hän oli suositellut meille aina pientä taukoa), mutta googlailemalla löysin ainakin muutamia englanninkielisiä keskusteluja joissa naisilla oli tällaisia kokemuksia, että heti keskenmenosta seuraavassa kierrrossa olikin raskaus onnistunut.

Kun itse sain tuon neljännen keskenmenon, niin sen jälkeen yritimmekin heti perään uutta raskautta, vaikka henkisesti se olikin raskasta. Ja se onnistui! Tuli täysiaikainen raskaus ja terve vauva! :)

Toki en voi näin pienillä tiedoilla sanoa onko tässä todella perää vai oliko vain sattumaa, mutta ainakin tässä voi olla jotain ajattelun aihetta.
Voimia sinulle ja perheellesi

Minä tulin raskaaksi heti, kun keskenmeno vuoto loppui.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat