Sivut

Kommentit (109)

Tellus

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Säännöllisenä toistuva rytmi päivään jo aivan pienestä. Selkeä ero päivän ja yön välille jo aivan pienestä. Kunnolliset unen edellytykset eli raikas huone ja kunnon pimennysverhot. Nämä konstit auttoivat meillä kolmeen lapseen, jotka nukkuivat hyvin alusta alkaen.

Hyvin nukkuvien lasten vanhemmat tuntuvat aina ajattelevan, että se hyväunisuus on jotenkin heidän ansiotaan. Huonosti nukkuvien lasten vanhemmat ovat yleensä kokeilleet ihan ihan kaikkea ja ystävälliset kehotukset pimennysverhojen käytöstä ja päivärytmistä tuntuvat kettuilulta.

T. Äiti, jolla on sekä hyvin, että huonosti nukkuvia lapsia

Olispa ollut unikouluja tarjolla 35 vuotta sitten kun toinen lapseni heräili 2 h: n välein. Ensimmäinen nukkua possutti koko yön kunhan tokeni koliikistaan. Myös kaksi seuraavaa nukkuivat hyvin. Kyse ei siis ollut minusta tai päivärytmistä. Tämä lapsi nyt vaan oli sellainen. Toisinaan huojuin väsyneenä sängyn reunalla ja ajattelin, että nukutaan sitten haudassa. Nyt kaikki jo yli 30 ja minä nukun hyvin. :)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Nykyvanhemmuus ? Miten eroaa vanhemmuudesta esim.30 vuotta sitten.
En nukkunut yhtään kokonaista yötä 2-3 ensimmäiseen vuoteen. Muistan nukkuneeni paljaalla lattialla sängyn vieressä kun lapsi heräili ja pelästyi kerrostalon elämisen ääniä.
Mihin muuhun heräili tai miksi ei nukkunut , en tiedä enkä muista.
Itselle jäi heräily päälle kun lapsi jo nukkuin yönsä kunnolla.
Ja vähän yli 10 vuotta myöhemmin samaa yksilöä sai potkia ylös.

Nykyvanhemmuutta saa kaikki haukkua. Siinä se ero entiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

En ole ikinä tajunnut miten yöimetys muka valvottaa. Minä ainakin nukuin perhepedissä oikein makeasti myös imetyksen ajan. Tarviiko siitä niin vaikeaa tehdä. 

Vierailija

Ihan noin niinku tyhmä kysymys.... Jos äiti ei oo se, joka uhraa yöunensa ni muut lapsetko sen sit tekee? Vai täytyykö työssä käyvän isän ajella töihin ja käyttää trukkia, sorveja jne älyttömän univelkaisena? Sehän vastaa humalatilaa, onko ok lähteä ajelemaan töihin juoneena? Vai pitääkö se lapsi heivaa pihalle rattaisiin ja sanoa, muut nukkuu nyt, huuda sä täällä....

Valitettavaa on että ennen useampi ihminen osallistui lasten kasvattamiseen ja äidit sai tukea ja päiväunia. Nykyään vanhemmat ovat yksin, apua ei saa, tuliverkosto asuu liian kaukana. Jos on yksi lapsi niin äidillä mahdollisuus päiväuniin jne, useamman kanssa harvemmin. Työssäkäyvän miehen vapaapäivinä monilla on mahdollisuus nukkua pidempään isän herätessä lasten kanssa, mutta meidät äidit on tupattu "ohjelmoimaan" niin että itku herättää. Ja ei niistä 2-3h per viikonloppu lisäunista oo paljoo hyötyy ku arkena tulee 3-5h univelkaa vuorokaudessa. Että helppohan se on sanoa, ku konkreettista apua ei kuitenkaan oo tarjolla

Vierailija

Unikoulu on mainio metodi. Meillä esikoisen kanssa kokeiltu ja hyväksi havaittu. Kolmen yön jälkeen vauva nukkui kokonaisia öitä. Kaksosten kanssa ei sen jälkeen enää edes rampattu öisin, vaan yösyötöt lopetettiin puolivuotiaana ja lapset vain laitettiin nukkumaan, kukin omaan sänkyynsä. Iltasatu luettiin ja sitten toivotettiin hyvätyöt. Nykyvanhemmat ramppaavat liikaa lastensa pyöriteltävinä. Vauva ehdollistuu jo pienenä siihen, että kun hän vähän kiekaisee, on palvelusväki vierellä. Jos lapsi on sairas, hän tietenkin voi heräillä öisin esim. kipuun, mutta terveen lapsen voi opettaa nukkumaan jo vauvana. Ei se ole ydinfysiikkaa.

Vierailija

"Nykyvanhemmuus"? Kyllä kuulkaas huonosti nukkuvia lapsia ja valvovia vanhempia on ollut maailman sivu, ei se mikään uusi ilmiö ole!

Itsellä vanhempi lapsi huusi päivät ja yöt, lääkäreissä käytettiin, mutta muuta eivät keksineet kuin ilmavaivat. Niiden häädössä eivät Cuplatonit tms. auttaneet, vaan kestettävä oli, sekä lapsen että vanhempien.

Nuoremmalla oli pitkäaikainen korvatulehdus, joka vaivasi vain öisin. Itselläni ei ollut kokemusta korvatulehduksista ja olin kuullut, että ne aiheuttavat kovaa kipua, joten en osannut epäillä pelkkää yöheräilyä korvatulehduksen aiheuttamaksi. Lapsi heräsi ja itki noin 10 kertaa yössä. Mieheni nukkui sikeästi ja nouseminen ja lapsen rauhoittelu jäi siis minulle. Töissäkin piti käydä ja päivisin olin kuin zombi. Ihmettelen vieläkin, ettei mielenterveyteni mennyt ja että pystyin jotenkin hoitamaan työtehtäväni.

Eli pointtini oli, että omituinen otsikointi! Ei mitään uutta auringon alla!

Mutsi

Julmana kiduttajana toteuttaisin juuri unen keskeytystä. Kokonaismäärä neljään tuntiin tai alle ja herätys juuri hieman nukahtamisen jälkeen. Tuntuu niin kokonaisvaltaisesti. Vie syviin.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat