Sivut

Kommentit (104)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Muutamat synttärit koluttu läpi, eikä niissä ole koskaan ollut mitään ohjattua toimintaa. Paitsi yksissä Olafin nenän kiinnitystä. Aivan yhtä tyhjän kanssa keksiä mitään puuhaa, kun ne erilaiset lelut kiinnostaa paljon enemmän.
Kaikki synttärit joissa olen ollut menee samalla kaavalla, vapaata leikkiä, kynttilöiden puhallus, vähän kakkua ja muita herkkuja ja lisää vapaata leikkiä.

Myös tarjottavia olen vähentänyt joka vuosi enemmän (tosin meillä kahdet synttärit vuodessa, nyt on lapsilla ollut kahdet kaverisynttärit ja kolmannet tulossa).

Ekoilla synttäreillä meni aivan överiksi ja tajusin, ettei lasten takia kannata alkaa älyttömiä leipomaan. Toisilla synttäreillä oli kakku, puolukkapiirakka ja brownieseja, nyt karsin niistäkin ja taidan tehdä tuleviin vain kakun ja ostaa karkkia ja popparia.

Lisäksi AINA kaikkien juhlien jälkeen on sama juttu, hirveä stressi kun jäi vaikka ikkunat pesemättä eikä sitä sitten loppujen lopuksi muista edes ollenkaan. Tai jos muistaa ja miettii sitä koko ajan ja pilaa sillä juhlafiiliksen, niin kannattaa löysätä nutturaa

Täällä päin ei ole tapana kaverisynttäreille tehdä edes kakkua, koska se ei yleensä lapsille maistu. Sen tilalla on jäätelöä, johon on kynttilät laitettu. Ei kai kukaan niin tyhmä ole, että alkaa ikkunoita pesemään ennen kaverisynttäreitä. Oikea hetki on pestä ne vasta lapsisynttärien jälkeen. Muutenkin riittää, että kaiken ostaa kaupasta. Keksiä, karkkia, popcornia, vesimelonia, strösseleitä ja kastikkeita jäätelön kanssa, sipsiä, (pakaste)cocktail-piirakoita. Näihin lapset ovat tyytyväisiä ja vatsat ovat varmasti täynnä, eikä vaadi emännältä kuin kaupassa käymisen vaivan ja tarjolle asettelun.

Meillä oli mietittynä pari ohjelmaa valmiiksi, jos näytti, ettei leikit lähde itsekseen käyntiin. Hyvä kutsujen aloitusnumero oli tikkarien/lakupatukoiden etsintä. Ne oli piilotettu valmiiksi tiettyyn tilaan ja lapset saivat etsiä niitä juhlien alussa. Karkit kerättiin yhteen kippoon ja ne laitettiin kaikille yhteisesti tarjolle eli yksi hyvä etsijä ei päässyt rohmuamaan suurinta osaa itselleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Mitä eroa on synttäreillä ja kaverisynttäreillä kun ne erotellaan?

Kaverisynttäreille kutsutaan vain lapset omat kaverit. Synttäreille kutsutaan sukulaisia ja muita tuttuja.

Vierailija

Oman (nyt 9.luokkalaisen) pojan synttäreitä vietettiin 11 v asti luokan poikien kanssa. Kaikki 8 poikaa kutsuivat aina toisensa vuorollaan synttäreille. Viimeiset 3-4 vuotta vain meidän pojalla oli kotisynttärit, muilla esim urheilusaleissa, keilahallissa, megazonessa, superparkissa, hoplopissa yms. Omani halusi itse keksiä jonkun teeman ja siihen keksittiin pieni ohjelma, pojat tykkäsi ja kun haettiin/lähetettiin kotiin kuului aina, että nytkö jo? Teemoina on ollut esim itse rakennetun legoauton kiihdytysrata. Neppisratakilpailu (rata maalarinteipillä), kauko-ohjattavien autojen kilparata (monella oma, siksi tämä ja meillä useampi. Sohvat pois vain seinän reunalta, että autoille saatiin isompi rata). Kerran lainattiin oman jääkiekkopelin lisäksi toinen ja (hyvin nihkeän alun) jälkeen pelattiin useampi turnaus. Pojat myös keksivät itse ohjelmaa kuten lasten piirrettyjen päälle dumppaamista mielikuvitusta käyttäen jne. Viimeisellä kerralla oli kivaa nähdä, että tämä poikaporukka vain istui, söi ja seurusteli.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat