Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sivut

Kommentit (286)

Vierailija

Meillä kaksi aikuista ja kolme lasta 6-17v. Molemmat kokopäivätöissä, NETTOtulot yhteensä (siis käteen jäävät palkat, lapsilisät, elarit yhdestä lapsesta) ovat noin 4500 euroa. Lisäksi mies saa päivärahoja kuukaudesta riippuen, ehkä noin parisataa keskimäärin kuussa. Silti on molemmilla tili kuivana ennen seuraavaa tilipäivää. Tosin itse laitan säästötilille n. 200e kuussa (jos pystyy), jos ei mitään sinne työntäisi niin tietysti jäisi enemmän näppiin rahaa.

Meillä on omakotitalo, josta lainaa, vakuutukset (kalliit!), ruokakaupassa joutuu käymään koko ajan, kun jääkaappi tyhjenee sitä mukaan kun sitä täyttää. Suunnittelen kyllä n. kolmen päivän ruuat kerrallaan, ihan perus pastaa, jauhelihaa, perunaa jne. Mutta lisäksi leivät, leikkeleet, juustot, maidot jne, mitä kuluu jatkuvalla syötöllä, joutuu hakemaan kaupasta lisää koko ajan.

Yhdestä lapsesta maksetaan vielä täyttä päivähoitomaksua, syksyllä onneksi se loppuu. 

Puhelinliittymät on kilpailutettu, itsellä ei ole muita maksullisia harrastuksia kuin kuntosali 18 e kuukaudessa. 

Emme polta, mies ostaa olutta. Itse olen vähentänyt alkon käytön aika minimiin, max. pari tölkkiä lonkeroa vkossa. Veikkaukselle ei omasta pussista rahaa mene, mies joskus lottoaa. Ulkona emme syö kuin harvoin "merkkipäivinä". Hesburger tai pitsataksi on jo luksusta.

Lasten vaatteet ja kengät ostan uusina, en jaksa enkä ehdi kirppareita kierrellä, enkä facebook-kirppisillä kytätä jotain tietynkokoista vaatetta, ihme säätämistä kaikkine yv- ja av-viesteineen. Joskus kyllä myyn omien lasten vaatteita siellä ja sen takia hermo siihen mennytkin. Suurin osa lasten vaatteista on kyllä alennuksesta, samoin omani. Pienin käyttää isoveljen vanhoja vaatteita.

Eli omasta mielestäni meidän elintavat eivät ole mitenkään hirveän  leveitä, mutta eipä silti viivan alle juuri mitään jää, sen verran kyllä tienataan että pärjätään. Ok-talossa on vaan isommat kulut, jos vertaan  siihen aikaan kun vielä kerrostalossa asuttiin. Tänä kesänä lähdetään ekaa kertaa 8 vuoteen etelän lomalle viikoksi, että sen verran kyllä "ökyillään".

Vierailija

Edelliseen viestiin 281 vielä lisäys, että kaksi autoa on taloudessa, kummastakaan ei lainaa, toinen firman auto, joten siitä ei bensa- eikä huoltokuluja, toinen on pieniruokainen riisikippo, kaikki mahdolliset ajot tehdään "ilmaisilla" bensoilla firman autolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Jännä, että vaikka jollakin on hyvät tulot niin ei ole onnellinen. Raha ei tee onnelliseksi.

Hyviä tuloja ei Suomessa helpolla saa, poislukien virkamiehet. Raskas työelämä syö onnellisuutta.

Vierailija

Nettotulot noin5000- 6000€, lapsia kolme, aikuisia kaksi. Omakotitalo, yksi auto. Ei tarvitse pihdata. Matkustetaan ja syödään paljon ulkona. Lapset ei harrasta mitään kallista. Jonkun verran sijoitetaan ja säästetään.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat