Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sivut

Kommentit (67)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Outoa, kun vanhemmat lähes joka jaksossa kiskovat, kantavat ja retuuttavat isoja kävelemään pystyviä lapsiaan. Mikseivät vanhemmat saa mitään voimaa sanoilleen?
Mitäs, kun lapsi on 15 tai 18 vuotta, menevätkö vanhemmat silloin painiseuraan, jotta pärjäävät lapsilleen?

Sanoille saadaan voima sillä, että lapsi huomaa että sanoja tarkoittaa mitä sanoo eli laittaa ne toteen. Tämä tapahtuu käytännössä yleensä 1-3-vuotiaan kanssa, eli hänet kannetaan hampaanpesulle halusi tai ei, viedään päiväkotiin halusi tai ei ja kiinnitetään turvanikin halusi tai ei. Jos sitä ei ole tehty tai se on kumottu tyhjällä puheella, se on tehtävä myöhemmin (uudelleen). Yleensä vaaditun prosessin läpi "taluttaminen" on parempi vaihtoehto kuin uhkailu ja keinotekoiset rangaistukset.

Jotain on jo pielessä, jos 1 vuotiasta pitää retuuttaa väkisin hoitoon ja 3 vuotiasta väkisin kantaa hampaanpesulle. Aika hurjaa touhua. 


Useimmat joutuvat _joskus_ nappaamaan esim. hampaanpesulta iltajuoksuille sitkeästi karkaavan taaperon syliin ja toteamaan että "ei juosta, kun nyt on hampaanpesun aika". Ei tämä ole sen dramaattisempaa. Niillä kerroilla lapsi huomaa, että näin toimitaan kun aikuinen sanoo. Versus että aikuinen istuu sohvalla huutelemassa iltahommille lasta joka ei korvaansa lotkauta.

Lapsille kun panee kurin heti pienestä, niin tottelevat vanhempanakin. Ei se lasta särje, jos ottaa käsivarresta kiinni ja raahaa hammaspesulle tai sintturoivaa yksivuotiasta retuuttaa niskasta hoitoon. Pääsee sitten helpommalla, kun oppivat jo pienestä, että vastaan ei kannata panna, kun isi ja äiti on voimakkaampia ja olkaniveleen voi vähän sattua, jos alkaa panna hanttiin, kun retuutetaan vessaan. 


Huomasitko, viestissä puhuttiin syliin nostamisesta ja kantamisesta. Ei tartte riuhtoa ja retuuttaa kuin pienelle lapselle osoittaa että tietyissä jutuissa tehdään niin kuin aikuinen sanoo.

Vierailija

Tuttavaperheessä oli kolme lasta pienillä ikäeroilla. Lapsia kasvatettiin hyvin hentomielisesti, eikä ikinä hermostuttu lapsille, vaikka olisivat käyttäytyneet miten. Aina vain mentiin lasten ehdoilla ja kyllä se meininki olikin sitten melkoista. Esimerkiksi hampaiden pesu oli hirveä farssi, kun kaikkia kolmea vuoronperään houkuteltiin ja suorastaan anottiin, että menisivät pesulle. Ruokapöydässä temppuiltiin ilman mitään seurauksia ja perusasioiden hoitoon meni niin paljon aikaa, etteivät ehtineet/jaksaneet esim. ulkoilla. Ei kai, kun pukeutumiseen olisi mennyt toista tuntia. Ylipäätään mihinkään yhteiseen tekemiseen ei jäänyt aikaa, kun koko ajan lapsia piti maanitella johonkin pakolliseen. Katselin sitä touhua ja totesin itsekseni, että meillä ei onnistuisi. No, vanhemmat erosivat ja lapset jäivät äidille ja eipä siinä kauaa mennyt, niin lapset olivat huostassa, kun äiti ei jaksanut yksin pyörittää sitä sirkusta.

Lapset tarvitsevat joskus tiukkaa kuria. Hirmu kiva olisi, jos kaikki lapset käyttäytyisivät aina hyvin, mutta valitettavasti niin ei ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Jos tosiaan kaikki lapset ovat yhteisiä, niin vanhimman lapsen on pannut aluilleen 14-15v tytön kanssa aikuinen mies. En tiedä miten on yllättävää jos sellaisesta ei ole kantamaan vastuuta.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Auttamaan...yhtä lailla se hoito isälle kuuluu.

Tämä. Minäkin olin kysyä, että mikä he*vetin ”auttamaan”.

Auttaminen on jotain, mitä 7 v tekee kotitöissä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Mikä näitä miehiä vaivaa?

Laiskuus, itsekkyys ja saamattomuus sekä miehille nykyään tyypillinen miesvauvaus.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat