Sivut

Kommentit (217)

Vierailija

Hankalaa se onkin. Kaksi lasta ja vielä sairastuvat aina peräjälkeen, ei vahingossakaan samaan aikaan. Poissaoloja tulee väkisinkin, vaikka isovanhemmat aina välillä pääsevätkin toisesta kaupungista avuksi. 

Tätä se on ollut siitä päivästä alkaen, kun päiväkoti alkoi 4 vuotta sitten. Kotihoidossa oltiinkin terveitä kaikki. Nyt sieltä hoidosta ja koulusta tulee sellaisia pöpöjä, että itsekin saan joka toisen flunssan ja räkä lentää. 

Vain kesäisin olemme terveitä,  kun saadaan järjestettyä useampi viikko putkeen lapsille lomaa. 

Kaikki muu säätö sitten sairastelujen päälle vielä. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vaikea uskoa, että elintavoista olisi kiinni. Syömme terveellisesti, liikumme ja ulkoilemme päivittäin. Kädet pestään aina kotiin tullessa jne. en ainakaan tiedä mitä voisin tehdä paremmin, sillä teen jo parhaani. päiväkodista ne pöpöt tulee. Usein on ovessa varoitus lappu siitä, mikä tauti siellä jyllää. Tällä hetkellä on varoitus vatsatudista. sitä ennen oli enterorokko. Poissaoloja tulisi paljon, sillä sama tauti sitten kiertää perheenjäseneltä toiselle, ensin poissaolot yhden lapsen takia, sitten toisen ja usein sairastun lopulta itsekin. Nyt olen esikoisen kanssa kotona, kun hänellä vatsatauti... Mieheni on yrittäjä, hänellä ei ole mahdollisuutta olla pois töistä, joten minä olen se joka joutuu joustamaan ja nythän se onnistuu kun opiskelen, joten onneksi en ole vielä töissä. Mistä noita luottolastenvahteja saa? ja tuleeko joku oikeasti hoitamaan sairasta lasta? ap

Ei se käsienpesujen määrä vaan se laatu, kuinka usein vaihdatte käsipyyhkeet ja millä aineilla pesette kodin, jne...

Ja kodin sisäilma on tutkittu?

ps. meidän muidenkin lapset käy päiväkodissa.

Tämä! Pyyhkeet, keittiöpyyhkeet, tiskirätit kannattaa pestä usein ja kuumassa. Samoin syödä ruokailuvälineillä, ei sormin.
Kun lasten kaverit meillä kylässä ihmettelen välillä hygieniatapoja. Ruuassa oleva sipuli otetaan sormin annoksesta pois ja ollaan laittamassa takaisin uunivuokaan. Vitamiinipurkista kukin lapsi kaivelee vitamiinejä sormillaan. Purkistahan voi kaataa kämmeneen pari vitamiinia. Jos karkeissa ei ole papereita päällä kaadan ne kulhoon. En halua että jokainen lapsi kaivelee sormillaan sieltä karkkipussista lempikarkkiaaan. Sipsejä syötyään jotkut lapset nuolevat sormensa. Ei yhtään ihmetytä, että tautia kiertää koko ajan joissakin perheissä.

Miten ennen sitten tuntuu että sairastettiin huomattavasti vähemmän vaikka hygieniaintoilu oli ihan muuta? Olisiko niistä pöpöistä sitten kuitenkin jotain hyötyäkin? Ainakin enemmän kuin kolmesta antibioottikuurista puolen vuoden sisällä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

70-80 l syntyneet saivat pärjäillä lapsena miten kuten. Moniin ei juuri panostettu, siinä sivussa menivät ja kunhan olivat kunnolla.
Samat ihmiset saavat nyt sitten pärjäillä vanhempina. Mutta lapsilla menee onneksi paremmin.

Pääpiirteissään näin.

Miissa

Meillä koirat ravaa kuratassuilla edestakaisin sisään ja ulos. Käsiä ei muisteta pestä, ellei ole ihan tahmaset. Kipeitä ei olla juuri koskaa. Kuumeetonta nuhaa joskus. Lapset 3v ja 5v. Että ei se aina hygieniasta ole. Päinvastoin, liika hygienia on pahasta.

Itse asiaan. Meillä molemmilla päivätyö ja viikonloput vapaana. Eli ongelmaa ei ole, kun ollaan aina samaan aikaan kotona. Ihmettelen miten sellaiset vanhemmat jaksaa, joilla molemmilla vuorotyö.. onko se elämä enää muuta kuin työtä..?

Vierailija

Kolmevuorotyö 40 h viikossa. Onnistuu vaan onneks miehellä on päivätyö. Onhan sitä joskus soiteltu pomolle että sopiiko tulla iltavuoroon vähän myöhemmin kun ukko joutaa kotiin, koska on lapsi kipeänä. Vesirokkoaikaan sain yövuorot sovittua klo 18-02 ajalle. Huom, yövuorossa ei voi jäädä hoitamaan lasta kotiin, jos toinen vanhemmista on kotona.

Sopimalla selviää, jos pomolla on yhtään järkeä päässä. Tosin oma etuni on, etten on firman ainoa työntekijä, vaan yksi monista.

Vierailija

Monet liputtaa ton hygienian suhteen, mä taas vastustuskyvyn. Ei meillä nipoteta käsienpesusta tms (siis lapset pesee kyllä kädet vessassakäyntien jälkeen, mutta ei esim. ennen ruokailua) Olivat 1-3-vuotiaina korvatulehduskierteessä ja paljon kipeänä, sen jälkeen sairaana ehkä kerran vuodessa.. Eka vuosi uudessa paikassa on sairastelua, ja onhan se kaikkien kannalta tosi hankalaa, jos on vain yksi aikuinen, joka voi jäädä kotiin. Mutta tämä kyllä helpottaa aika pian.

Vierailija

Itse ajattelin opiskella niin kauan kun lapset on pieniä. Nyt olen raskaana ja aamupahoinvoinnin takia käyn avointa yliopistoa joka alkaa klo. 16. Mies tekee uraa ja hoitaa raha-asiat. Ehkä sitten kun lapset menee kouluun minulla voisi olla jotain annettavaa työelämässä. Elämä on lyhyt ja olen tosi onnekas ettei tarvi rahan takia nyt mennä töihin.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat