Kommentit (7)

Vierailija

Mahtavaa että joku alan ammattilainen näin "uskaltaa" kommentoida. Tätä olinkin kaivannut: asiallista kannanottoa joltain ammattilaiselta, eikä vain naisten kivun vähättelyä lääkäreiltä niinkuin aiemmissa lehtijutuissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ihailen tätä avoimuutta, jolla vaikeasta aiheesta puhutaan. Kenties se vähentää jonkun synnyttäjän itsekeskeisyyttä, ja lisää hänen luottamustaan ammattihenkilöihin, jos joutuu ihan tietoisesti miettimään asiaa - ja näkemään synnytyksen MYÖS kätilön näkökulmasta.

Ei ole varmaan aina helppo tilanne, kun toisaalta on erittäin kokenut kätilö joka tiedostaa vastuunsa lapsen syntymisessä (esim. ilman aivovaurioita tms.), ja toisaalta synnyttäjä, jonka vireys/älykkyys/persoonallisuus voi asettaa vauvan hengenvaaraan. Siinä saa tasapainoitella synnyttäjän "hidasälyisyyden" ja luonteen epäkypsyyden sekä vastuullisen toiminnan välillä... ääritapauksissa on kuitenkin ymmärrettävä, että hengen pelastaminen on aina ykkösprioriteetti - eikä sitä tarvitse ottaa pahalla. Ymmärrän siis molempia osapuolia.

Vierailija

Useissa näistä väkivaltakokemuksista oli kyseessä esim. välilihan leikkauksesta ilman että siitä kerrottiin potilaalle tai että se tehtiin ilman kivunlievitystä. Millä tälläinen toiminta perustellaan? Ja miksi niin edelleen nykyaikana naisille tehdään Suomessa jossa naisilla on ihmisoikeus? "Siinä samassa supistuskipujen kanssa vähän leikataan p*mppiä ilman puudutusta"... tosi kiva. Antaisiko miehet leikellä ja ommella niiden p*ppeleitä ilman kivunlievitystä? Tuskinpa. Ei pidä sekoittaa synnyttäjän älykkyyttä tai vireystasoa sadismiin.

Vierailija

Näitä kannattaisi luetuttaa jo ammatinvalintavaiheessa lukiossa nuorille. Ymmärtäisivät, ettei hoitoalassa ole mitään hohdokasta. Jos teet työsi 100 % hyvin, kukaan ei huomaa. Jos teet sen 99 %, niin olet väkivaltainen sadisti. Meinaan, alkaisi hiljalleen sisäänpääsy terveyspuolen AMK:hin helpottua, kun täysjärkiset suuntaisivat muualle. 

Ei sillä, hoitovirheet on hoitovirheitä ja kivunlievitys pitää ottaa tosissaan. Mutta nyt väkivaltaan menee sellaistakin kipua, mikä ei suinkaan ole aina hoitohenkilökunnan syytä. 

Vierailija

Suurin osa näistä korjaantuisi sillä, että kipeälle ja jännittävälle äidille kerrottaisiin yksinkertaisesti, lyhyesti ja ytimekkäästi, että nyt on tällainen tilanne ja nyt pitäisi tehdä toimenpide x.

Itselle kävi niin, että hammasta korjattiin ja paikattiin monta kertaa. Sitten vaihtui hammaslääkäri joka tokaisi että tämä nypätään pois, iski puudutuspiikit ja vetäisi pysyvän hampaan veks.

Kaikki tapahtui niin äkkiä, käytännössä neuvottelematta ja oikeasti järkytyin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat