Sivut

Kommentit (56)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ymmärrän kritiikin unnuttamistermiä vastaan, sillä miksei asiaa voi kutsua sillä oikealla nimellä? Vaikuttaa enempi siltä, että runkkaamisesta ahdistuville vanhemmille asian kutsuminen toisella nimellä tekee siitä muka jotain toisenlaista kuin masturboiminen.

Onhan se toki hyvä juttu, jos unnuttaa-sanan käyttö avaa aikuisella ymmärryksen kanavat auki, mutta nämä aikuiset voisivat katsoa peiliin ja miettiä, miksi itsetyydytys ja unnuttaminen tekee ajatuksissa niin suuren eron, ettei toista voisi hyväksyä ja toinen on normaalia? Itse lapsena "unnuttaneena" kutsun sitä aikuisena suoraan itsetyydytykseksi, koska sitä se oli. Toki lapsi ei osaa kuvailla tekemäänsä asiaa seksuaaliseksi, mutta hoksaa sen luonteen itse ajan kanssa.

Itsetyydytys on luonnollista ja aikuisten tulisi pystyä näkemään unnuttaminen itsetyydytyksenä, jos haluavat ja kykenevät olemaan itselleen rehellisiä. Ja kun joku sanoi, että unnuttaminen tarkoittaa, ettei lasta saa raiskata, niin ei kyllä masturboivaa aikuistakaan saa raiskata? Pitäisikö minun alkaa vaihtoehtoisesti kutsua masturboimista uunutukseksi, jotta aikuiset eivät varmasti raiskaa minua?

Mitä tulee itse aiheeseen, niin ymmärrän äidin mietteet ja huolet. On totta, että masturboimiselle on oma aikansa ja paikkansa ja että lasta tulee ohjata tekemään tätä ainoastaan yksin. Kannattaa kuunnella juuri aiempia ohjeita välttämästä palkitsemista ja pitää keskusteluyhteys avoimena.

Ihan hyvä on myös sanoa, että vain oma käsi saa koskea omaan tavaraan, mutta sanotaan, että jos joku oikeasti haluaa raiskata lapsen niin siinä ei paljoa vaikuta sanooko lapsi ei valitettavasti. Yleensä lapset luontaisesti jo pienestä lähtien ymmärtävät, ettei aikuiselle sopivaa käytöstä ole kosketella lasta.

Vierailija

Niin siis onko ne lapset seksuaalisia olentoja vai eikö ne ole? Koittakaa jo päättää.

Mielestäni ovat, mutta heidän seksuaalisuutensa on jonnekin sinne murrosiän alkumaininkeihin asti rajallisempaa ja itseriittoista. Eli vaikka harrastavat itsetyydytystä, he eivät tarvitse siihen eroottisia mielikuvia tai jotain ulkopuolista kiihoketta kuten sukukypsä ihminen. Se mielihyvä palkitsee itsessään ja totta kai siihen syntyy silloin tarpeitakin.

Kukaan ei ole tuonut esiin tässä keskustelussa, että se on omaan kehoon ja tuntemuksiin tutustumista, harjoittelemista, kuten vaikkapa leikit joita lapsi mielellään leikkii uudelleen ja uudelleen. Kun lapsi huomaa voivansa saada aivan itse aikaan jotain niin järisyttävää ja miellyttävää omassa kehossaan, hän lähtee ilman muuta tutkimaan asiaa lisää. Jokainen ehkä voi muistaa omasta lapsuudesta vaikka sen kun oppi uimaan tai pyörällä ajamaan, miten se avasi kokonaisen uuden maailman. Jotain vastaavaa on lapsen tutustumisessa oman kehon seksuaaliseen toimintaan. Hän ei vain osaa nimetä eikä liittää sitä mihinkään tarkoituksenmukaiseen.

Olen joskus lukenut jostain että lapsillakin voi olla jotain seksuaalisia fetissejä, mutta luulen että ne liittyvät sattumalta tapahtuneeseen ehdollistumiseen. 

Se on tietysti myös valitettavasti totta että lasten hyväksikäyttäjät puolustelevat omia tekojaan sillä että lapsella on jo seksuaaliset valmiudet, koska lapsi voi itsetyydyttääkin. Lapsella ei kuitenkaan ole psyykkisesti eikä fyysisesti valmiuksia harrastaa aikuismaista seksiä eikä sellaisia voi hänelle esim. groomingilla luoda. Lapsen seksuaalisuus on hänen oma yksityinen maailmansa jossa hänen pitää voida toimia turvallisesti, mutta on aikuisen tehtävä ohjata häntä siihen että asia ei vie kohtuuttomasti aikaa eikä hommaa harrasteta tilanteissa joihin se ei kuulu.

Vierailija
Anteeksi että minäkin olen suistamassa keskustelua sivuraiteille, mutta unnuttaa-sana on aivan järkyttävä. Kamala lässyttävä kiertoilmaisu. En kestä.

Jatkakaa.

Samaa mieltä. Tälläkö tarkoitettiin runkkaavaa lasta? Miksei asioista voi puhua oikeilla nimillä... Edes aikuiset toisilleen!

Vierailija
Vierailija
Anteeksi että minäkin olen suistamassa keskustelua sivuraiteille, mutta unnuttaa-sana on aivan järkyttävä. Kamala lässyttävä kiertoilmaisu. En kestä. Jatkakaa.
Samaa mieltä. Tälläkö tarkoitettiin runkkaavaa lasta? Miksei asioista voi puhua oikeilla nimillä... Edes aikuiset toisilleen!

Runkkaaminen on alatyylinen termi. Itsetyydytys ja masturbointi ovat asiallisia sanoja. Arvelen että tuollainen outo sana on otettu siksi käyttöön, että sillä pyritään välttämään lapsen seksuaalisen tarkastelua rinnasteisena aikuisen seksuaalisuuteen. Halutaan ehkä suojella lapsia, osoittaa että lapsen omaehtoinen seksuaalisen mielihyvän hakeminen on erilaista kuin aikuisen masturbointi vaikkapa pornon ääressä.

Tämä on vanha ketjun, mutta nostan, kun sama tilanne kuin ap:lla. Taapero 2,5 v, mustasukkainen vauvalle, unnuttaa monesti päivässä. Olen yrittänyt kauniisti selittää, että ok, jos teet omissa oloissasi, mutta ei tottele. Ruokapöydässä, tylsistyttyään, väsyneenä jne. aloittaa unnuttamisen. Hävettää, että suhtaudun asiaan negatiivisesti, mutta tilanne hämmentää ja pelkään hänen tekevän kylässä, myöhemmin kerhossa jne. Saa paljon huomiota, kehuja ja kannustusta molemmilta vanhemmilta. 

Isoäiti788

Miksi lapselle ei yksinkertaisesti voi sanoa ei, se ei ole sopivaa? Äitini petasi peiton kaulaan asti ja komensi kädet peiton päälle. Ei tullut seksuaalisia häiriöitä ja terveeksi me kasvoimme.

Vierailija kirjoitti:
Unnutus on todella oksettavaa sievistelyä. Kyse on masturboinnista.

Onko mielestäsi oksettavaa sievistelyä myös, kun lapsen kanssa ja lapsen ollessa kyseessä puhutaan vaikkapa pippelistä ja pimpistä? Pitäisikö sanoa penis ja vagina, tai ehkä siitin ja emätin? Onko lapsen "unnuttaminen" tosiaan samaa kuin masturbaatio? Aikuinen pyrkii masturboinnilla orgasmiin, pyrkiikö lapsi? Saako pikkulapsi yleensäkin orgasmin, vaiko vain jonkinlaista mielihyvää?

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat