Kommentit (6)

Kynäilijä

Hyvä, kun asioita otetaan puheeksi.
Itse jäin pohtimaan, että miten vanhemmat vanhempainilloissa ratkoisivat esimerkiksi varhaiskasvatuksen työvoimapulaa, kouluttamattomien sijaisten palkkaamista tahi varhaiskasvatukseen hakijoista syntyviä jonoja, joita koko ajan työstetään varhaiskasvatuksessa? Vanhemmat ovat tervetulleita ja heidän palautteensa on tervetullutta varhaiskasvatukseen, otamme varmasti puheeksi ja palaamme jonkin ajan kuluttua asiaan onko näkynyt muutosta esim. opettajien tai hoitajuen käytöksessä eri tilanteissa, joista palaute on tullut tai muissa tilanteissa.
Kehittämiseen ja suunnitteluun varhaiskasvatuksessa kutsumme vanhempia aika-ajoin yhdessä ja yksilölliset ajatukset sekä ideat huomioimme jo lasten varhaiskasvatussuunnitelmakeskusteluissa.
Kun huoli herää, toivomme vanhemman/ vanhempien olevan yhteydessä oman lapsen päiväkotiin, ryhmään tai päiväkodin johtajaan. Kollektiivinen huoli on hyvästä, paitsi silloin jos se ehtii velloa kauan ja herättää äärimmäisiä tunteita.

Poh-diskeleva

Kaikista eniten minua on mietityttänyt päiväkodin ilmapiiri. Se on ollut kummallinen. Aamuisin ei tervehditä ja siitten yhtä-äkkiä henkilöstö vaihtuu. Sitä jää miettimään mitä oikein tapahtuu. Mietin usein onko syy minussa, olenko vääränlainen ihminen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kannattaa käyttää vapaapäivä lapsen päivähoidossa. Päivän seuraaminen ihan oikeasti antaa Sinulle aika hyvän tuntuman monesta asiasta.

Vierailija

Ongelma myös lienee siinä etteivät phn kasvattajat pysty keskustelemaan avoimesti ongelmistaan. Todellisuus päivähodon arjesta vastaa harvoin asianoloa. Vanhemmat tarvitsevat itse asiassa apua siinä miten arvioida lapsensa päiväkodin tilannetta ja arkea. Mitkä ovat ne kysymykset vanhempain illoissa mihin kasvattajat pystyvät ja ovat velvoitettuja vastaamaan, ja jotka antaa tärkeää tietoa lapsen päivähoidon laadusta?

Vanhemmat voisivat esimerkiksi pyytää tarkkaa selvitystä miten päivän aikana hoitajat ovat ryhmässä. Miten tutut ryhmän aikuiset paikalla. Mitkä sijaisjärjestelyt ovat. Pyytää kuvausta edellisen viikon aikuis ja ryhmätilanteista. Miten iltapäivähoito järjestetään. Jne.
Tämän kaltainen keskustelu sopisi mielestäni tosi hyvin vanhempain iltoihin, jos todella halutaan yhteispanostus päivähoidon laadun parantamiseksi.

Vierailija

Että vanhemmat saataisiin mukaan yhteiselle asialle päivähoidon tilanteen parantamiseksi ei itse asiassa ole muuta tapaa kuin saada vanhemmat aidosti huolestumaan nykytilanteesta. Tämä on tuskin mahdollista jos viranomaiset ja päiväkodit toitottavat päivähoidon laadun erinomaisuutta. Tämä on se julkinen kuva johon myös me vanhemmat haluamme uskoa, eivätkä päivähoidon kasvattajien julkisuuteen tuomat vakavat huolenaiheet paljoakaan kosketa. " Eihän näin meidän päiväkodissa... jne.
Vasta kun tiedostetaan yhdessä todelliset ongelmat, vasta silloin pystymme saamaan aikaan muutoksia.

ulkomaalainen

suomessa on laadukas päiväkoti,tätähän toitotetaan ,eikös vain ! onko laadukasta päivä hoitoa se että sijaiset vaihtuu joka päivä? jollekkin 3 vuotiaalle minun järjelläni ajateltuna on se jo ongelma ,3 vuotiaalla ja isommallakin pitää muodostua hoitosuhde ,se luo turvallisuutta pienen päivään ,toinen se että sijaisina toimii hammashoitajiksi opiskelevia? eikö todellakaan alaa opiskelleita löydy sijaisiksi ? ,tai että 12 hengen lapsi ryhmässä on 2 hoitajaa ? on aika herätä jokaisen vanhemman ja alkaa näkemään asiat niin kun ne on eikä uskoa sitä mitä teille toitotetaan

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat