Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kommentit (12)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Imettäminen kuuluu asiaan, kaikki naiset voivat sen tehdä, kun eivät keskity itseensä, vaan lapseensa.
Pitää ottaa tosiasiat tosiasioina.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Imettäminen kuuluu asiaan, kaikki naiset voivat sen tehdä, kun eivät keskity itseensä, vaan lapseensa.
Pitää ottaa tosiasiat tosiasioina.

Jaaha että semmoista piti tulla väittämään. Tiedoksesi että kaikki eivät kovasta yrityksestä huolimatta pysty imettämään eli aina imettämättömyys ei ole itsekäs päätös vaan pikemminkin suuri suru ja aihe turhiin itsesyytöksiin.
T. Lapsensa vuosikkaaksi täysimettänyt

Vierailija

Minä kyllä näen tässä lyhytelokuvassa pääasiana niin paljon muutakin kuin imetyksen. Ehkä pääasia jopa on jokin aivan muu, ja sitä kuvataan tässä imetyksen kautta (onhan tiheän imun kausi yksi raskaimmista vaiheista).
Minusta animaatio kuvaa hyvin sitä kaikkea myrskyä, yksinäisyyttä, vajoamista sumuun ja väsymykseen, maitorallia, parisuhdehaasteita ym, mutta toisaalta myös iloa ja rakkautta, jota vauvavuoteen kuuluu.
Maitomeressä lipuessa u-käännös kielletty merkki symboloi sitä tosiasiaa, että paluuta ei ole: olet muuttuneessa elämäntilanteessa virran vietävänä yksin, kun muut puurtavat työssä ja bailaavat.
Ja lopuksi toisaalta se, että läpi sukupolvien kaikesta on selvitty ja kaikki kyllä järjestyy.

Vierailija

Imetyksestäni ei tullut mitään, vaikka yritin. En tunne surua, en pettymystä. Ainoastaan vituttaa tuo imetyksen ylikorostaminen. Ihan kuin lapsen kanssa ei voisi kokea läheisyyttä ja vuorovaikutusta ilman pyhää imetystäkin.
Ärsyttää ne imetystään korostavat mammat, jotka ei sitten leiki lastensa kanssa, istuttaa ne naama menosuuntaan 10 vuotta vanhoihin turvaistuimiin ja näyttävät hapanta naamaa omalle perheelleen. Mutta pääasia heille, että ovat imettäneet...

Vierailija

Maratonista saa tehdä ison jutun, ja kukaan ei kehtaa urpata vieressä jos ei ole itteltä onnistunut vaikka tavallaan on samankaltaisesta jutusta kyse: joillekin ihmisille ei kerta kaikkiaan ole fyysisesti mahdollista, toisilla taas psyykkisesti kun nuppi ei syystä tai toisesta kestä.

Kuitenkin ihan yksinkertaisesta toimituksesta on kyse, ja lähinnä siitä että aikaa ja pyykkiä siihen uppoaa.

Sitä vielä pitäis joka jumalan välissä kumartaa ja kunnioittaa näitä jotka eivät ole imettämiseen kuenneet.

Miksi on liikaa vaadittu että jättäisitte vaan katsomatta ja lukematta imetykseen liittyvät jutut? Eikö teillä sen vertaa ole hallintaa toimintaanne?

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat