Vierailija

Eskari-ikäisestä kysymys. Vinkkejä kaipailisin myös, että mitä nameja tai muuta voisi käyttää jos järjestää lapsille onginnan? Kiitos!

Kommentit (10)

Vierailija

Mitä nameja vain, paitsi salmiakkia en ostaisi, harva eskari-ikäinen vielä syö niitä. Ehkä kumminkin parempi idea olisivat vaikkapa tarrat tai muut pikkusälät, esimerkiksi saippuakuplapurkki. Synttäreillä tulee syötyä niin paljon makeaa, että sitä sokerihumalaa on aika turha jatkaa vielä kotonakin.

Tuon ikäiset harvoin malttavat kauheasti seuraleikkejä leikkiä, aikaa menee päivänsankarin lelujen katselemiseen ja vapaaseen leikkiin. Mutta toki voi pari yhteistäkin leikkiä miettiä, vaikkapa avaimen piilotusta eri variaatioineen tai pantomiimi-arvausleikki: kirjoita erilaisia tekemisiä (metsästän leijonia, kampaan tukkaa, sukellan veteen, luen sarjakuvia) ja anna kunkin nostaa yksi lappu pussista - sinä tietenkin luet sen lapun ja kuiskutat korvaan sen tekemisen - ja kunkin pitää esittää sitä tekemistä sanomatta sanaakaan ja muut saavat arvailla, mitä hän tekee - sinä johdat leikkiä ja kerrot, kuka on arvannut oikein.
Aasin hännän kiinnitys on myös vanha lastenjuhlaklassikko. Samoin piilosen leikkiminen, jos hermosi kestävät sen, että lapset piiloutuvat kotiisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

laittakaa karkkia ilmapallon sisään, puhaltakaa ilmapallo ja antakaa lasten poksauttaa. Tai tietty voi muutakin, kuin karkkia laittaa, esim tarroja tai jotain pieniä leluja. Meillä tykkäsivät. 

Vierailija

Laserkenttä, jonka lapset saavat ylittää eli esim. Silkkipaperista pitkää nauhaa teipattuna käytävän varrelle seinästä seinään. Villalanka on helpompi virittää, mutta silloin kannattaa aikuisen valvoa tarkemmin touhua, sillä loukkaantumisriski on suurempi villin lapsilauman purkaessa energiaa.

Vierailija

Hyvä leikki pöydässä herkuttelun lomassa on adjektiivileikki. Aikuinen kirjoittaa etukäteen tarinan, jossa on paljon paikkoja adjektiiveille. Lapset saavat kukin vuorollaan sanoa yhden adjektiivin, jonka aikuinen lisää tarinaan ja lopuksi lukee hassuksi muodostuneen tarinan. Aina yhtä hauskaa! :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat