Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sivut

Kommentit (34)

Vierailija

Mekin asuimme putkiremontin takia kaksiossa 4kk, meillä oli kyllä vähemmän neliöitä, mutta lapsia yksi vähemmän. Tavarat tietysti mahtuivat, kun pidimme vain välttämättömät mukana. Lapset 9v ja 2v nukkuivat makkarissa ja me vanhemmat olkkarissa. Normaalisti lapset tulivat hyvin toimeen keskenään, mutta tuona aikana riitelivät koko ajan. Esikoista ei juuri näkynyt kotona, oli aina kavereiden kanssa jossain ja tulivat silloin meille, kun olimme taaperon kanssa ulkona. Lapset nukkuivat mielellään, mutta esikoinen kaipasi omaa tilaa ja sitä oli alle 40 neliössä vaikea järjestää.

Tuon esikoisen kärsimyksen lisäksi suurimmat ongelmat olivat, ahdas keittokomero ja pyykinkuivaus. Tiskikonetta ei ollut, eikä olisi mahtunut ja ahtauden vuoksi käytimme tavallisten astioiden lisäksi välillä kertakäyttöastioita.

Minusta nuo kuukaudet olivat tuskallisia. Olin hoitovapaalla, joten en päässyt edes töihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ninnini

Lähes kaikki ovat varmaankin joskus eläneet näin, esimerkiksi kesälomalla mökillä.

Pidemmällä ajalla tällaisessa tulevat vastaan esim. jonkun kuorsaaminen, jonkun unettomuusongelmat, kipeänä olo, iltavuoro. Esim. yrjöäminen ja itkut viekin sitten unet kätevästi kaikilta samassa huoneessa nukkuvilta perheenjäseniltä. Saatikaan, että vanhemmillakin on joskus jotain tunteita, jotka on lasten kannalta parempi pitää sivummalla.

Työ ja vapaa-aika olisi hyvä olla muualla kuin kotona, myös talvella, mikä on kallista elämää ja lasten kanssa onnistuu korkeintaan toiselle vanhemmista. Halvemmalla pääsee kotona harrastaen ja työtä tehden.

Siivoaminen on hankalaa ja vie enemmän aikaa kun siivoustarvikkeille esim. imurille, mopille, sangoille, lajitteluastioille, pyykkikoreille, korjausta odottaville tarvikkeille, pesukoneelle, tiskikoneelle, kuivaustelineille, vaihtosängynpäällisille ja vaihtosohvanpäällisille ym. ei ole tilaa. Halpoja tarjouksia ei voi ostaa ellei halua että ne wc-paprut ym. hengailevat keskellä kaikkea muuta sekalaista romua olohuoneen nurkassa.

Tavaroille ei kaappitilaa ja omaa paikkaa, joten siivoamisen aluksi tavaroita on kerättävä nurkista, sänkyjen alta ja pöytien päältä. Ruuanlaiton aluksi tarvikkeita on hyväkuntoisena kurkoteltava yläilmojen keittiönkaapeista, jos edes keittiötikkaille on tilaa. Sitten ne käsintiskauksen jälkeen kuivataan kaikki erikseen käsin, kun kuivauskaappiin mahtuu vain yksi pannu ja yksi kulho lautasten lisäksi. Kaupassa on käytävä usein, mihin menee aikaa hukkaan.

Vierailija

Mä oon lapsena asunu yksiössä ja meitä oli 4. Kyllä mahtuu. Nykypäivänä ihminen vaan haalii niin paljon tavaraa ympärilleen ja ne vaatii neliöitä. Oon asunu maalla omakotitalossa ja meitä oli 4 ja lemmikit päälle. Otti päähän se jatkuva siivoominen Ja vajaassa parissa sadassa neliössä sitä siivottavaa riitti. Tiesin jo etukäteen ja sanoinkin, et oon paljon onnellisempi pienessä kaksiossa. Onneksi on nyt rivarikaksio, joka kolmelle riittää hyvin, niin saa vähän olla ja touhuta pihallakin eikä tarvi mennä kauaksi. Toistaiseksi hyvä näin.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat