Sivut

Kommentit (46)

Etämuusikko

Tilanne: haet viimeisenä lastasi päiväkodista, jonka sulkemisaika on käsillä ja hoitajan työaika päättymässä. Lapsi kieltäytyy lähtemästä ja neuvottelu jatkuu ja jatkuu hoitajan työajan päättymisen jälkeenkin. Hoitaja myöhästyy bussista ja seuraava lähtee tunnin kuluttua. Hyväksyisitko kohdallesi sattuvan vastaavanlaisen tilanteen ilmaisine ylitöineen ja myöhästymisineen vieraan lapsen käyttäytymisen takia?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

En kyllä minäkään usko, että on tavallista neuvotella aamulla esim. kenkien laitosta tai iltapäivällä kotiin lähdöstä. Kyllä suurimmalla osalla aikuisiata on aikataulu, jolloin töihin pitäisi ehtiä. Ja ilrapäivät töiden jälkeen on täynnä toimintaa: ruoanlaitot, harrastukset, kotityöt jne. En tunne ketään vanhempaa, kuka neuvottelisi tällaisista itsestäänselvyyksistä. Ei sellaiseen ole aikaa. Olen kyllä lähtenyt joskus lapsi kainalossa kotiin, jos muu ei auttanut. Ja käyttänyt (paljon parjattua, mutta tehokasta) "no mä lähden nyt, heippa! -keinoa.

Mutta joskus harvoin, kun mulla on ollut väljempi aikataulu, kun olen hakenut lasta, minusta on ihan mukava hetken jutella pihalla lapsen päivästä. (mutta ei tietenkään juuri ennen pk:n sulkemisaikaa) Kiireettömästi seurata leikkejä ja jutella myös leikkikavereiden kanssa. Myös päiväkodin aikuisten kanssa on joslus kiva jutella hetken, jos molemmilla on siinä aikaa. Kyllä mua kiinnostaa nähdä vähän sitä lapsen arkea päiväkodissa, kun se yleensä jää niin vieraaksi. Mutta niinkin on käynyt, että siihen on rynninyt yli-innokas lto topakasti komentaan lasta lähtemään, ottaan leluja kädestä ja kertomaan minulle miten pitää olla jämäkkä lähtötilanteissa. Kai sitä joskus voi vähän pysähtyä. Antaahan se lapsellekin turvallisen tunteen, jos vanhempikin voi edes joskus viivähtää siinä pihalla ja jutella, eikä aina mennä hirveällä kiireellä ja poikki ja pinoon -tyylillä. Sitä kiirettä nimittäin meidän lapsiperheiden elämässä riittää.

Vierailija

Joo tiedän myös tämmöisen vanhemman joka ei itse kestänyt pahaa mieltään ja muka lapsi sen sai joka ei asiasta vielä ymmärtänyt mitään.Nyt koittaa olla lapsellen kaveri eikä vanhempi joka kuuluisi olla ja pitää jotain kuria.

Vierailija

Tyyppi kirjoitti:
Maalaisjärki kaipaa mielestäni rinnalleen sen kriittistä tarkastelua esimerkiksi kasvatusoppaiden kautta. Maalaisjärki voi ohjata kaikille huonoihin ratkaisuihin. Oon itse ainakin saanut kasvatusalan asiantuntijoilta paljon arkea helpottavia vinkkejä / ajattelemisen aihetta.

En tiedä sinun maalaisjärjestäsi mutta kyllä artikkelissa mainitut asiat ihan maalaisjärkeeni käypiä asioita ovat ei mitenkään ristiriidassa sen kanssa.

Vierailija

Miksi minulla aina iskee pieni epäilys, kun palvelua X myyvä ihminen kertoo, että suomalaisvanhemmilla olisi paljon tarvetta palvelulle X.

Puhumattakaan siitä, kuinka samainen henkilö kertoo saaneensa paljon vertaistukea omien lastensa kasvatuksessa työkavereiltaan. Mutta älkää vain te hakeko vertaistukea omilta työkavereiltanne, vaan ostakaa palvelu X.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat