Sivut

Kommentit (97)

Mä teen usein niin että teen edellisenä päivänä makaroonilaatikosta kaiken valmiiksi, ja laitan hieman pienempiin vuokiin valmiiksi, välillä jopa munamaidon kera pakkaseen. Sitten edellisenä iltana sulaamaan, ja kun tulen kotiin illalla niin nakkaan uuniin. Kestää tietenkin hieman aikaa mutta säästyy siitä työstä väsyneenä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
20 min vain saa mennä ja ketjussa on ehdoteltu keitettyjä perunoita. Oikeastiko saatte keitettyä perunat 20 minuutissa?

Mä kans mietin, että 20 minuuttiin pitäis olla joko valmiiksi pestyt tai kuoritut pienikokoiset perunat ja aika nopea hella, meillä on kyllä lähempänä puolta tuntia ennen kuin perunoita pystyy syömään.
Kiireisinä päivinä se kiire tulee just siitä, että töistätulon ja seuraavaan paikkaan (harrastukseen, kylään, kauppaan) menon välissä on juuri sellainen ruuan mentävä hetki, mutta ei ole aikaa jäädä odottamaan esim. uuniruokien valmistumista, vaikka tekeminen niissä vaivatonta onkin. Uuniruokia tehdään sitten viikonloppuna kahden annoksen edestä tai illalla menoista kotiuduttua.

Eiköhän nykyään kaikissa kodeissa ole induktioliesi? Joka on heti lämmin käyttöön.

induktioliesi ei itsessään kuumene koskaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Pussi wokkivihanneksia kylmäaltaasta, pussi katkarapuja kylmäaltaasta.

Kotona laitat pannulle, päälle voita ja ripaus suolaa ja vähän limepippuria. Nopeaa, helppoa, terveellistä ja hyvää. Maistuu myös lapsille.

Vierailija

- munakas (täytteitä väliin, niin on ruokaisampi)
- kanasalaatti/feta-salaatti
- riisi ja kanakastike
- jauheliha-makaroni-mössö
- potut ja jauheliha- tai nakkikastike
- tortillat
- lämpimät leivät
- muusi ja lihapullat (kivikylän esim hyviä!)
- nakkikeitto
- nuudelit ja tonnikala
- pyttipannu
- riisi + lihapullat + hernemaissipaprika
- muusi, kalapuikot ja kermaviilikastike

Siinä nyt joitain, jotka ovat helppoja ja nopeita tehdä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Tässä näitä:

Jalostajan hernekeitto, ruisleipää leikkeleet päälle ja maitoa/mehua. 

Ranut uuniin ja valmiita lihapullia sekaan tai nakin paloja tai valmis pydäri pussi pakasteesta. 

Pussi muusia ja kalapuikkoja. 

Ja tietenkin valmis peruna/kasvis pussi pakasteesta ja siihen sitten ruskistaa jauhelihaa tai nakkeja,

tosi nopeesti tulee hyvä keitto eikä tarvii kuoria mitään juureksia. 

Jos tunnin odottaa, voi tehdä perunasipuli pussista hyvän kiusauksen, valmiita kinkkusuikaleita sekaan

ja päälle esim. kolmenjuuston kermapurkki, hyvää ja edullista.


Miks tälle niin paljon alapeukkuja? Tällaisia olen itse tehnyt työttömänä ja nää on aika nopeita. Valmiit juures- ja peruna-sipulisekoitukset ovat tosi halpoja.

Jos alkaa itse vääntää kokonaisista perunoista tai jotain tosi ravinnerikasta ruokaa ilman kalapuikkoja, niin siihen menee oikeesti aikaa. Tässä kysyttiin nopeita. Lapset tykkää kalapuikoista

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Olen lopen kyllästynyt lämmittelemään jotain pinaattilettuja ja lihiksiä mikrossa. Meidän perheen arkiruokailuun on pakko tulla joku tolkku!
Tarvitsen muutaman oikeasti maukkaan ja maistuvan lämpimän ruoan, jonka tekemiseen kuluu max. parikymmentä minuuttia ja jonka ainekset löydän Alepasta töistä tullessa. Reseptejä, kiitos!!!

Shaksuka on lempiruokiani, munakaspannu Lähi-Idästä, jossa sitä syödään brunssiruokana. 

4 hengelle:

4 munaa

tölkki kikherneitä

tölkki kuorittuja tomaatteja 

punasipuli

paprika

2 valkosipulinkynttä

2 tl jeeraa eli juustokuminaa

1 tl cayennepippuria (tai tuore chili, tulee parempaa)

1 rkl sokeria

2 rkl tomaattipyreetä (+vettä)

1 rkl paprikamaustetta

oliiviöljyä

suolaa 

pippuria myllystä

(tuoretta korianteria)

(fetaa)

Pilko paprikat ja sipulit suupaloiksi. Pilko myös valkosipuli pieneksi. Kaada uunin kestävään astiaan loraus oliiviöljyä ja kuullota paprikaa ja sipulia. Älä polta. Lisää joukkoon valutetut kikherneet sekä jeera, cayenne ja paprikamauste. Kuullota vielä hetki. Lisää sitten tomaattipyree ja hetken päästä kuoritut tomaatit. Riko rakenne lastalla, lisää suola ja sokeri. Alenna lämpöä ja anna muhia hiljalleen 10-20 min. Laita tällä välin uuni 200 asteeseen. Kun pata on valmis, riko yksi kerrallaan liemeen kananmunat. Tee niille kauhalla kolot. Ripottele päälle fetaa halutessasi ja siirrä ruoka uuniin n. 10 minuutiksi tai kunnes valkuaiset ja keltuaiset ovat hyytyneet. Päälle sopii hienosti tuore korianteri ja kylkeen rapeakuorinen leipä. 

Meillä tämä on ollut viime vuoden suosikki, jota ollaan tehty melkein viikottain eikä kukaan perheestä ole vielä kyllästynyt. :) Maukasta, terveellistä ja halpaa!

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat