Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sivut

Kommentit (24)

Vierailija

Kammottavaa tuollainen. Kyllä meillä ostetaan lahjat ihan yhdessä, ja puoliso ostaa joskus lahjoja jopa minun sukulaislapsilleni ja sama toisinpäin. Myös minun lapselleni lahjat ostetaan yhdessä, ja muutkin kulut maksetaan yhdessä. Ainoa mistä olen pitänyt kiinni on se että puolisoni ei maksa kun lapseni lähivanhempi pyytää rahaa esim lapsen harrastukseen tmv. Ne olen maksanut itse, tuntuisi liian hölmöltä että nykyinen puolisoni antaisi rahaa ex-puolisolleni.

Vierailija

Miten lähes kaikki keskustelijat tuomitsevat vain miehen? Eikö kenenkään mielestä ole järjetöntä tuohtua siitä, ettei kumppani osta kalliita lahjoja lapsille jotka eivät ole hänen? Voisiko olla, että sukulaiset ja vähitellen mieskin ovat aistineet tuon asenteen, että rahan perässä sitä lopulta ollaankin, ja piheys johtuu siitä?

Lahjojen arvosteleminen nyt on yksiselitteisesti huonoa käytöstä mieheltä, siihen ei ole tekosyitä. Toisaalta on erikoista, että lahjojen arvostelusta harmistunut ap suivaantuu kuitenkin lastensa lahjoista eikä näe tässä mitään ristiriitaa. Mihin se "ajatus on tärkein" -mantra unohtuu silloin, kun itse (tai omat lapset) ollaan saamapuolella?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos asuu miehen kodissa, lapset saavat lahjaksi jo kodin, huoneet, lämmön, ruoan ja muun elämisen. Vielä päälle äiti toivoo lapsilleen kalliita lahjoja. Eikö ne lahjat ole biologisen isän ostettava?

Mahtaa olla melkoinen nainen, kun voi olettaa, että mies maksaa hänen ja hänen lasten asumisen ja vaatii vielä päälle kolmelle lapselleen kalliita lahjoja. Kalliiksi tulee tämä uusperhe miehelle.

Itse ainakin tein vain sen määrän lapsia, jotka oletin itse pystyvän elättämään. En ajatellut niin, että pitää löytää rikas mies maksamaan minun lasteni elatus.

Lukiko siellä, että mies maksaa naisen ja lasten elämisen? Pitääpä lukea uudelleen, kun meni ohi..

Jäinpä miettimään, että pitäisikö naisen ensin tsekata lompakko, ettei ole liian rikas mies.. ettei muilla tule sanomista 😁 hienoa ja pisteet sinulle, että olet osankut elämäsi niin hyvin ennakoida, että teit lapsia vain sen verran kuin Itse pystyt elättämään. Oletan ettei sinulla ole puolisoa eikä lapsillasi isää elättämässä.

Eiköhän se mies kustanna, jos on tullut kolmen lapsensa kanssa loisimaan miehen kotiin.

Saattavat hyvin jakaa kaikki kustannukset, outoahan se olisi että toinen maksaa yksin vastikkeet, lainan lyhennykset ym. jos molemmat ovat työssökäyviä ja asuvat yhdessä. Ei tietenkään välttämättä 50/50 mene yhteiset kulut jos rahatilanne eri. Kannattaa myös huomioida että mies ei välttämättä ole halunnut muuttaa sen kokoiseen asuntoon tai sellaiselle alueelle, joka sopii molempien tuloihin,ja siksi mies voi maksaa isompaa osuutta (mistä ei ole edes mainintaa). Meillä itse tienaan miestäni enemmän, joten koen olevan oikein, että myös maksan suhteessa enemmän. Jos menisi kaikki kukut puoliksi, jouduttaisiin muuttamaan "huonommalle" alueelle ja pienempään.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Eli minun pitäisi ostaa miehen pojille pleikat ja tietsikat ja puhelimet lahjoiksi, kun olen varakkaampi. Mutta siskon lapsille pitäisi ostaa kympin lahjoja, vaikka olen osan kummikin, koska sukulaisille ei saa laittaa kalliimpia lahjoja, kuin puolison lapsille.

Toivon, että naisen ajatus oli kuitenkin, että hänen lapset olisi saman arvoisia kuin muutkin miehelle tärkeät lahjan saajat? Että jos ostat kummipojalle pleikkapelin 50e, että anna miehen pojalle sukkaparia 2e.

Eniten ihmetyttää, miksi mies kertonut ostavansa 10e lahjat, vai onko nainen pettynyt miehen valitsemiin "liian halpoihin" lahjoihin? Ei kai sillä lahjan arvolla ole merkitystä, vaan että lahjalla olisi ajateltu lahjansaajaa. Itse ostan usein lahjoja alekorista, jos saattuu löytymään jollekin sooiva lahja. Jonkun lahja on 40e ja toisen 10e, mutta tähän asti saajat ovat olleet iloisiaeivätkä kateellisia.

Taidan olla onnekas kun lapsuuden uusioperheessä lahjat olivat aina perheen aikuisilta yhdessä, ei tarvinnut lapsen miettiä kuka lahjan maksoi. Oma isä kai ajatteli, että lahjarahat olivat osa elatusmaksuja, koska koskaan en yhtään lahjaa häneltä tai hänen uudelta perheeltään saanut. Jostain kumman syystä en myöskään siksi siellä halunnut joulua olla. Kun vaimon lapsi ja heidän yhteiset kyllä lahjoja saivat ja itse katsoin vierestä vain mummin suklaarasia kädessä...

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat