Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Isät kertovat: 6 rehellistä tarinaa synnytyksestä

Isät kokevat synnytyksen aikana erityisen raskaaksi sen, kun he eivät pysty helpottamaan kumppaninsa kipuja. Kuva: iStockphoto

Miltä tuntuu, kun puolison käytös muuttuu synnytyksen aikana täysin? Tai millaista on katsoa vierestä, kun kumppaniin sattuu?Lue koko juttu

Kommentit (10)

Vierailija

Minäkin pyysin miestäni hieromaan, koska luulin, että se voisi lievittää kipuja, mutta kävikin päinvastoin, kivut kasvoivat! Kivut vaativat kaiken keskittymiseni ja yhtäkkiä mies pyysi ohjeita hierontaan ja en voinut keskittyä kipujeni hallintaan! Silloin riitti.

Vierailija

Ihmetyttää ettå jonkun miehen mielestå synnytys oli hyvå kokemus vaikka vaimolla katkesi kylkiluita ja häntäluu murtui.
Kyseessä hoitovirhe. Lapsi joka katkoo ja murtaa äidin luita syntyessään olisi pitänyt syntyä sektiolla.
Se että lapsi vihdoin syntyy on hyvå juttu mutta ihmetyttåä aina miesten myötätunnon ja älyn puute kun joku esim hämmästyy synnytyksessä yllättäen tiuskuvaksi muuttuvaa vaimoa. Kannattaisko vähän käyttää sitå järkeä?
Miehet te niin ette ansaitse naisianne.

Lolita1234

No tarinahan ei kerro, miten kylkiluut ja häntäluu vammautui.
Tekstistä voi toki äkkiseltää olettaa, että ne olisi murtuneet synnytyksessä, mutta ehkäpä ne oli murtuneet jo sitä ennen. Tai synnytys käynnistynyt onnettomuuden seurauksena.
Toisekseen tässä kysyttiin miesten kokemuksia synnytyksestä.
Onhan se varmasti omanlaisensa kokemus, jos oma läheinen ihminen muuttuu toiseksi ihmiseksi synnytyksen aikana. Vaikka syyn ymmärtäisikin. En koe pahana, että tästä voi kysyttäessä mainita.
Jotenkin vähän kapeakatseinen vastaus sinulla.

Vierailija

Ymmärrän miehiäkin synnytyksessä. On varmasti avuton olo, kun näkee toisen kärsivän ja on epävarma olo siitä, mikä voisi auttaa tilanteessa: jos toimiikin väärin ja pahentaa tilannetta tahtomattaan.

Tärkeintä on olla läsnä, ja sen toivon riittävän mieheni suhteen tulevassa synnytyksessäni.

Vierailija

Kun sisäelimiä rusikoidaan tuntikausia elämän kovimmilla kivuilla ja polttavalla tuskalla uuteen uskoon, niin voipi olla että siinä tulee vähän tiuskittua! 😀 Synnytys on valtava tapahtuma, josta toipuminenkin kestää noin vuoden (vaikka kaikki olisi mennyt "hyvin"). Tämä miesten olisi hyvä tajuta ja hyväksyä roolinsa myötätuntoisena statistina. Eikä ihmetellä vaimon kärttyisyyttä.

Vierailija

Tämä sai minut inhoamaan miehiä entistä enemmän. Ja miksi niitä vauvoja pitää tuntea miehenkin iholle, ei vauva tarvitse isää, voi traumatisoida lasta lisää. 

Vierailija

”Synnytys oli ihana kokemus” sanoo hän kenen luut eivät murtuneet vaan tollotti vieressä. Jeesus mikä ääliö.

Vierailija

Ihmetyttää ettå jonkun miehen mielestå synnytys oli hyvå kokemus vaikka vaimolla katkesi kylkiluita ja häntäluu murtui. Kyseessä hoitovirhe. Lapsi joka katkoo ja murtaa äidin luita syntyessään olisi pitänyt syntyä sektiolla. Se että lapsi vihdoin syntyy on hyvå juttu mutta ihmetyttåä aina miesten myötätunnon ja älyn puute kun joku esim hämmästyy synnytyksessä yllättäen tiuskuvaksi muuttuvaa vaimoa. Kannattaisko vähän käyttää sitå järkeä? Miehet te niin ette ansaitse naisianne.

Jos osaa lukea niin tuosta saa kyllä sen käsityksen, että murtumat oli jo ennen synnytystä ja sen takia miestä jännitti jo etukäteen miten vaimo jaksaa... Eikä se miesten syy ole, että synntys sattuu. Moni varmasti tekisi mitä vaan auttaakseen, mutta miehet eivät voi synnyttää ja keinot auttaa on vähissä. Sen sijaan lääkäreiden ja kätilöiden pitää tehdä kaikki mitä lääketieteellä on antaa ja mielellään vielä kehittää sitä lisää...

Kolmen äippä

Paras synnytys oli viimeisin, kun en ottanut koko miestä mukaan. Nyt ymmärrän täysin miksi ulkomailla otetaan hyvin usein oma äiti tai sisko mukaan, joilla sama kokemus jo aiemmin.

Nuorimmainen syntyi mummin käsivarsille. ♥️
Se se vasta oli ihana hetki. Mummi sai kokea sen ihmeen vielä elämänsä aikana. Side lapsen lapseen onkin ollut aivan erityinen.

Muutenkin äidistäni oli suurin apu. Hän tiesi sanomattakin mitä tarvitsin! Hän juotti vettä pyytämättä, näki silmistä Millon kipu on kova, osasi tsempata täysin oikealla hetkellä. Ei saanut minua hermostumaan kertaakaan missään vaiheessa. Synnytys sujuikin täydellisesti. Jäi ihanat muistot.
Samalla tiesin että kotona on kaikki hyvin, koska kaks pientä jäi isän hoiviin. ♥️

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat