Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sivut

Kommentit (472)

Vierailija

Veikkaisin, että mikäli yhteiseen pottiin kerätään ei mene lakien mukaan, jos omiaan alkaa jälkeenpäin vaatimaan takaisin. Ylipäänsä rahankeräys luokkaretkiin - mitä laki näistä sanoo. Missä vaiheessa pitäisi olla rahankeräyslupa? Ja jos ei mene yhteiseen pottiin, vaan jotenkin korvamerkitty omalle lapselle, niin ainakin on perusopetuslain vastaista mikäli on koulun järjestämä luokkaretki tai leirikoulu.

Tämäkin ketjukin on osoitus siitä, että koko rahankeruukäytännölle leirikouluja varten pitäisi saada yhteiset säännöt, joissa em. asiat otetaan homioon.

Vierailija

Juuri näin! Tästä ollut meidänkin lapsen luokalla moneen otteeseen puhetta. Rahaa voi kerätä monilla tavoin, mutta kaikkien pitää saada osallistua oli vanhemmat osallistuneet tai eivät. Joitain se tietty harmittaa ja aina on niitä jotka protestoivat, mutta näin se laki menee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Eniten ärsyttää nämä loiset, joiden lapset on kyllä kovasti lähdössä, mutta vanhemmat ei tee mitään tai maksa mitään. Loinen ei ole vähävarainen perhe vaan hyvinvoiva, keskiluokkainen perhe, joka ei voi sitä yhtä 20 Euroa antaa reissukassaan vaan laittaa muut maksamaan omankin lapsensa matkan. Säälittävää, että toimeentulotuella elävät yksinhuoltajatkin pystyy osallistumaan tavalla tai toisella, mutta nämä jotkut perheet ei muka pysty. Paras oli lapseni luokkakaverin perhe, jossa pihassa on kaksi normaalia autoa, asuvat mukavaa taloa ja kumpikin vanhempi töissä. Lapsiakin vain kaksi. Silti tuo perhe ei kertaakaan neljän vuoden aikana maksanut "kannatusmaksua" tai osallistunut minkäänlaisiin talkoisiin. Kerran pelmahtivat myyjäisiin ja ajattelin, että josko luokan pöydästä ostaisivat edes sen 3 Euron keksipussin. Eivät ostaneet. Äiti totesi, että "ei me nyt mitään tarvita, kun on kotonakin keksejä". Millaisia juntteja tuollaiset on? Kehtaavatkin maksattaa köyhemmillä lapsensa reissun!

Vierailija

Mä en periaatteesta suostu maksamaan mitään kk-summaa luokan tilille (joka vielä yhden vanhemman nimissä oleva tili! VIRHE!!!) vaan maksan sitten tarpeen mukaan. Leirikoulun maksan toki oman lapseni osalta jos sellainen tulee (mutta en etuaikaa), mutta tein myös yli-innokkaille äideille vanhempainillassa selväksi, että ketään ei jätetä ulos leirikoulusta tms rahan takia. Mun mielestä noin periaatteessa on törkeää kerätä jotain rahaa johonkin ylikalliiseen leirikouluun.. mun lapsuuden leirikoulu oli ainakin perseestä vaikka ulkomailla oltiinkin. Ja jos mua yksikin äiti painostaisi maksamaan tai leipomaan jotain, niin laitan liinat kiinni kokonaan. Nyt suunnitellaan joulumyyjäisiä..... en osaa leipoa, mutta glögimukit lupasin sinne viedä.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat