Isän hyväksyntä on tytön itsetunnolle tärkeää – kysyimme miehiltä, mikä omassa tyttäressä on mahtavaa

Isän hyväksyntä on tytön itsetunnolle tärkeää – kysyimme miehiltä, mikä omassa tyttäressä on mahtavaa

Isä on tytölle tärkeä. Kuva: iStockphoto

”Olen miettinyt, miten joskus kerron tytöille, että joidenkin miesten mielestä on ihan ok käyttäytyä naisia kohtaan halveksivasti ja että sitä ei tarvitse sietää”, kahden tyttären isä pohtii.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (21)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
" tytär onkin mahtava tyyppi ja rasavilli ja plaa plaa plaa"
En mä nyt oikein käsitä....

Onneks tolle tuli tytär vähä kasvattaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Toipilas

Ihan loistava artikkeli, kiitos! Olen itse yli 50-vuotias, enkä todellakaan koskaan saanut mitään tuollaista positiivista kannustusta isältäni. Päinvastoin. Meillä kasvatukseen kuului naurunalaiseksi tekeminen, ja ivallisuus. Tai sitten täysin huomiotta jättäminen. Tytölle ei kannattanut opettaa juuri mitään, ei ampumista, ei shakkia, ei maataloustöitä...tosin meillä velikään ei koskaan ollut riittävän hyvä. Mutta näitä traumoja kun on joutunut kantamaan koko ikänsä, ja usein ne ovat parisuhteissa vain vahvistuneet, on todella ilahduttavaa nähdä, kuinka myös toisenlaisia miehiä ja isiä on olemassa. Juuri teitä tarvitaan, kun  usein muuten keskustelun taso tuntuu laahaavan aika alhaalla..

Minna,123

Kyllä aikoinaan,varsinkin teininä olisin kaivannut oman isän tukea.Rajoja ja rakkautta.Mutta se vähät välitti,viina oli parempi kaveri.Onneks oli sit myöhemmin isäpuoli joka ees vähän yritti.

Tompsukka82

Valitettavasti on myös isiä, jotka kohtelevat tyttäriään todella huonosti. Ovat hyväksikäyttäneet ja satuttaneet ensin lapsen äitiä ja sitten samalla tyylillä jatkavat tyttärensä kanssa. Miten tälläisten jälkeen voi luottaa miehiin ja rakentaa tervettä itsetuntoa , kun omalle isälle kaikki naiset toimivat vain kyykytettävinä ja arvottomina hyödykkeinä ja objekteina.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En opettaisi tyttöä lapsesta saakka hakemaan miehen hyväksyntää. Tai hyväksyntää yleensäkään.

Ei sitä hyväksyntää tarvitse hakea omilta normaaleilta vanhemmiltaan. Jokaisen lapsen pitäisi tuntea itsensä hyväksytyksi ja rakastetuksi.
Sellaiset tyttäret, joita isä ei ole hyväksynyt lapsena hakevat lopun ikäänsä sitä puutuvaa hyväksyntää muualta. Tai sitten pitävät kaikkia miehiä kammottavina hirviöinä.

Ehkä ei noin yksioikoista kuitenkaan. Lapsi Akin työllä voi olla veljiä, opettajia yms. jotka ovat kivoja. Syvempi luottamus kuitenkin jää kehittymättä jos on hylkäämistä ja se henkinen hylkääminen riittää.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat