Sivut

Kommentit (94)

Vierailija

Lapset 24v,20v,14v ja 8v. kirjoitti:
Näinhän se pitää ollakin: koti on se paikka, jossa saa kiukuta,koulussa ja muualla käyttäydytään.Kotona täytyy uskaltaa ja saada purkaa ksikki kiukku ja stressi pois.Emmehän me aikuisetkaan työssä rilluttele ja hilluttele, vaan asiallisesti.Kotona sitten kiukutaan jos kiukuttaa.Näin meillä arki sujunut niin koulussa kuin kotona.Vanhempien kuuluu raivaritkin kestää.

En ole ap, mutta kirjoitin jo aiemmin ja oma lapseni on juuri koulussa hyvin käyttäytyvä, kotona saa raivareita. Olen sinänsä samaa mieltä kanssasi, kyllä niitä tunteita täytyy voida kotona näyttää. Ongelma on vain siinä, että se meno koulussa on niin villiä, että koko ilta menee toipumisessa, eikä siinä ole mitään mieltä, että lapsi on kaiket illat väsynyt ja vihainen. Se kiukku ei siis purkaudu viidessä minuutissa ja sitten voisi tyytyväisenä tehdä läksyt ja vaihtaa vapaalle. Koko illasta ei välttämättä löydy sellaista virkeää hetkeä, jolloin voisi ainakaan työläämmät läksyt tehdä ilman kilareita. Eikä ratkaisu ole minusta se, että kohtalaista rauhaa rakastavat lapset leimataan vaikeiksi tai etsitään diagnoosia kissojen ja koirien kanssa tai todetaan, että "sellaista se on". Kyllä lapsilla olisi oikeus viettää tavallista, mielekästä elämää, ei vain raahustaa päivästä toiseen yrittäen sietää ja sietää nykypäivän koulumaailmaa.

Vierailija

Pahoittelut, en lukenut koko ketjua...

Nukkuuko lapsi joskus/usein suu auki tai kuorsaako jopa? Flunssan aikana tms. on toki normaalia hengittää suu auki öisin, jos on vaikka nenä tukossa, mutta muutoin kuuluisi normaalisti hengittää nenän kautta.

Uniapnea voi vaikuttaa merkittävästi mm. lapsen keskittymiseen ja jaksamiseen, kun yöuni ei ole levollista. Taustalla voi olla monia syitä. Yksi mahdollinen syy, joka monelta ikävä kyllä voi olla diagnosoimatta/huomaamatta, on kireä kielijänne. Selkeimmät tapaukset saattaa hyvässä lykyssä jäädä jo synnytyslaitoksella tai neuvolassa haaviin, mutta aina ei niin käy. Kireys ei nimittäin aina esim. näy niin päälle päin ja kireiden suun jänteiden diagnostiikassa ja leikkaustekniikassa on haasteensa. Voi olla jopa niin, että moni lääkärikin on todennut, että suun jänteet ovat ok (esim. kieli-/huulijänne), vaikka olisivatkin oikeasti kireät. Suomeen on rantautunut uusi diagnosointitapa ja leikkaustekniikkatyyli, joka on hitaasti leviämässä.

Tämä kireästä kielijänteestä johtuva uniapnea / levoton uni voi johtaa siis jopa monenlaisiin "käytöshäiriöihin" ja lapsi saattaa saada jopa ADHD-diagnoosin tämän takia. :-( Kannattaa liittyä ryhmiin Vauvan kireä kielijänne (jossa lääkärisuosituksia tämän uuden menetelmän osaavista lääkäristä/kannattaa varata aika nimenomaan jollekin heistä eikä "jollekin vain") ja Tongue Tie Kids. Näistä löytyy paljon asiaa jänteistä ja jälkimmäisessä englanninkielisessä ryhmässä ehkä enemmän tarinoita isommista lapsista ja jänteen vaikutuksesta koulunkäyntiin, käytökseen ja lapsen jaksamiseen sekä keskittymiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Meille joskus sanoi konkariopettaja että kun lapsella on kotona asiat hyvin, purkaantuu väsy ja kiukku siellä! Kuulemma sitten on usein asiat huonommin kun purkaukset tulevat koulussa.. alun kangertelun jälkeen täälläkin poika oppi käyttäytymään koulussa ja se näkyi sitten iltaisin väsymyksenä kun oli niin kovasti ponnistellut. Sekin alkoi helpottaa ajan ja iän kanssa! Luulen että opettajan vaihtokin on auttanut jonkin verran, on motivoituneempi uuden opettajan kanssa kun on sellainen positiivisiin asioihin keskittyvä.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat