Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sivut

Kommentit (259)

Äiti x8

Ihmetyttää täällä tuo "päiväkoti ei ole pienen lapsen paikka." Meillä on useampi lapsi parin vuoden välein, joista jokanen on ollut sen 1-2v välin päivähoidossa ennen kuin olen seuraavalta jäänyt äitiyslomalle. Kokemusta on niin tutusta kuin vieraasta hoitajasta kotona, tutusta ja vieraasta hoitajasta perhepäivähoidossa, sekä vieraasta hoitajasta niin ryhmäperhepäivähoidossa kuin päiväkodissakin. En ole huomannut lapsissa eroa sen suhteen, mikä hoitomuoto heillä on sitten ollutkaan. Mutta sen huomioin, että eniten hoitajamuutoksia oli perhepäivähoidoissa. Usein vietiin varahoitoon. Ryhmiksessä ja päiväkodissa on aina ollut joku lapselle tuttu hoitaja paikalla, vaikka vaihtuvuutta olisikin. Tuntuu, että monella on ennakkoluulot vaan niin suuret päiväkoteja kohtaan. Itse olen yhden harjoittelun aikanaan päiväkodissa tehnyt ja kyllä siellä ainakin lapset jaettiin pienempiin ryhmiin oman hoitoryhmän sisälläkin muutaman kerran päivässä. Eli ei se yhtä älämölöä ollut. Itsellä siis sosiaalipuolen koulutus, johon kuului pakollinen päiväkotiharjoittelu, vaikka oma työ ei tällä hetkellä lapsia koskekkaan.

Meillä lapset on osa elämää, ei niiden syntymiseen sopivaa aikataulua ole sen suuremmin suunniteltu. Ei elämän tarvitse olla kello kaulassa suorittamista, vaan se voi olla ihan tilanteen mukaan elämistä. Pääasia että perhe voi hyvin.

Ap:lle sanoisin, että sun täytyy tehdä sen mukaan, mikä itselle tuntuu parhaalta. Jokainen lapsi reagoi erilailla niin uuteen tilanteeseen kuin esim. joulupukkiinkin. Ainut, että pukkia ei tartte miettiä ku kerran vuodessa, hoitopäivää joka arkipäivä. Toiset on vaan arempia tai herkempiä kuin toiset kaiken muutoksen edessä. Myös vanhemmissa on eroja, miten osataan tukea muutoksessa ja arjessa yleensäkin. Kaikilta ei löydy osaamista siihen, ja omalla käytöksellä jopa pahennetaan tilannetta. Toivon kuitenkin, että olette jo löytäneet teille sopivan ratkaisun.

Vierailija

Kyllä menee väänaikaa sopeutumiseen lapsella jos äidilläkin. Lapsi ehkä tottuu nopeastikin äiti haikailee eroa pidempään. Onnea jakoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Meillä lapset olivat 1v ja 1v2kk kun aloittivat päiväkodissa. Toinen oli aluksi hoidossa vähän itkuinen mutta kuukaudessa meni ohi. Muuten ei mitää ongelmaa. Huippuja päiväkoteja ollu. Sen sijaan yksi perhepäivähoitaja oli kamala(lapset ootettiin pois parin kuukauden jäljeen pois kun huusivat suoraa huutoa sinne viedessä ja eivät enää uskaltaneet nukkua öisin. Nyt nuorin 10kk aloitti perhepäivähoidossa. Hoitaja on mukava, Tosin koska perhepäivähoitajalla ei oo ollenkaan säännöllinen päivärytmi(viimeksi hakiessa söivät välipalaa vasta puoli neljä) niin oon aatellu hakea siirtoa päiväkotiin. Päiväkodeissa on tottakai aika paljon eroa mutta pitää rohkeasti puhua henkilökunnan kanssa(tarvittaessa johtajaa myöten) jos joku asia mietityttää.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat