Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sivut

Kommentit (112)

Vierailija

Mulla riippuu tavarasta, kauanko jaksan odotella. Jos joku tavara on kohtuuhintainen/kallis ja saan olla onnekas pari ostajaa viikon aikana löytäessäni, odottelen kyllä kärsivällisemmin, joskus päiviäkin. Joskus taas myyn esimerkiksi "kissanruokakasseja" eli tilailen zooplussalta kaikkea kissoille testiin, ja muutama merkki ei aina kelpaa. Lyön jäljellä olevat tölkit kassiin, pistän hinnaksi noin 30% nettihinnasta ja myyn sille, joka nopeiten pääsee. Kunhan eivät mene roskiin ja minä pääsen jatkamaan iltaani mahdollisimman nopeasti ja mukavasti. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Se varaus nyt ei ole mikään taikasana pompottaa myyjää mielin määrin. Jos ei ole aikaa hoitaa kauppoja heti tai edes kommunikoida ajankohta milloin pystyy, niin myyjä tietenkin myy sille, joka voi.

Kirppismyyjä on vähän eri konsepti kuin jonkin korporaation asiakaspalvelija, jolta työnantaja odottaa asiakaspalveluasennetta ja kaikenlaisen kuran sietämistä maksavalta asiakkaalta. Kirppiksessä puuttuu se työnantaja, molemmat osapuolet ovat ikäänkuin asiakkaan roolissa ja kilpailuttavat toisensa.


Mitä ihmeen työttömiä tääl on kaikki, kun ehditte joka välissä vastata.
Typerää tuomita ap, kun hän on toiminut ihan oikein.
Jos varaa, niin myyjällä on velvollisuus odotella lisäkysymyksiä jonkun aikaa, vaikka seuraavaan päivään, ellei hän ole muuta ilmoittanut esim. "Ensimmäiselle rahas tarjoavalle menee." Tai "Myyn Ensimmäiselle pois hakevalle."
Varaaja on ensimmäinen mahdollinen ostaja. Jos ei kolmen tunnin vastausväli riitä, niin on kyllä oikeasti kummaa meininkiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Mulla riippuu tavarasta, kauanko jaksan odotella. Jos joku tavara on kohtuuhintainen/kallis ja saan olla onnekas pari ostajaa viikon aikana löytäessäni, odottelen kyllä kärsivällisemmin, joskus päiviäkin. Joskus taas myyn esimerkiksi "kissanruokakasseja" eli tilailen zooplussalta kaikkea kissoille testiin, ja muutama merkki ei aina kelpaa. Lyön jäljellä olevat tölkit kassiin, pistän hinnaksi noin 30% nettihinnasta ja myyn sille, joka nopeiten pääsee. Kunhan eivät mene roskiin ja minä pääsen jatkamaan iltaani mahdollisimman nopeasti ja mukavasti. 

Tässä tapauksessa toivon mukaan ilmoitat siinä myynti-ilmoituksessa: "menee nopeiten hakevalle". Niin AP ja me muut tiedetään, että tarvitaan nopeaa toimintaa, eikä harmita jos menee seuraavalle.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Nyt oikeasti mamma! Minä en edes myy fb:ssä mitään, koska en ole fb:ssä.

Ihan samanmoinen lammas olet siis sinäkin kuin muut somessa roikkuvat.

Ja toki myyn, mutta jossain muualla.

t, itsekkin äiti mutten mikään mamma


Tää vaikuttaa siltä et:
t. ylilauta-jonne

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
En koskaan ota vastaan mitään v*tun alustavia varauksia. Joko varaat tuotteen ostotarkoituksessa ja tulet katsomaan sitä livenä yhden vuorokauden sisään, tai sitten sitoudut ostamaan sen heti ja noudat pian. Muuten ei kiinnosta mitkään epämääräiset muka-varailut ja arpomiset. Myyn nopeimmalle hakijalle, ettei tarvitse montaa viikkoa myydä yhtä mattoa.

Toki tämän kirjoitan jo myynti-ilmoitukseen, ja myyn vain säännöttömillä FB-kirppiksillä. Ja hyvin on kauppa käynyt.


Aika ahdistavat noi sun säännöt. Yhden päivän sisällä nyt rulla katsoman...
Sä oot vissiin niitä, jotka laittaa toriin t-paidan, eikä suostu postittaan sitä millään.

Vierailija

Onko nämä "varaus" jutut joku naisten kirppareiden oma keksintö? En nyt muista oikeilla kirpputoreilla ja myyntipalstoilla ikinä näkyneen mitään varausjuttuja. Se joko ostetaan tai ei. Ja jos on kysymyksiä niin toivotaan, että myyjä vastaa niihin ennenkuin joku muu sanoo ostavansa suoraan. 

Vierailija

Mä en koskaan varaa enkä jonota. Jos jotain haluan, ostan. Jos olen koneella, laitan samaan kommenttiin, että laitan yv. Ja laitan sen samantien. Jos olen puhelimella tai vaikka juuri nukkumaan menossa, laitan kommenttiin, että laitatko yv, palaan siihen illalla / aamulla tmv. En nimittäin puhelimella lue / kirjoita FB viestejä. Hyvin on toiminut näin ostajan näkökulmasta, luulen, että myyjätkin ovat tykänneet. Lisäksi maksan samantien, kun luen viestin, jossa maksutiedot.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kun joku myy esim. vaatteita niin miksei voi kuvaukseen laittaa koon lisäksi tärkeimmät mitat, kunto, materiaali, onko vesipesu ja kertoa siitä tuotteesta enemmänkin, koska sitä ei ostaja pääse hipelöimään ellei ole nouto? Kun myyjältä kysyy näitä vastaus voi olla että en ala mittaamaan näin halpaa onhan siinä koko mainittu! Tai myyjä ei vastaa mitään kysymykseen, ei vastaa uuteenkaan kysymykseen vaikka väliaikaa kysymyksillä on viikko ja tuote on edelleen myynnissä.

Kun laitetaan myynti-ilmoitus, niin oletan että tarkentaviin kysymyksiin vastataan kohtuullisessa ajassa - suurin osa näin tekeekin - mutta sitten on näitäkin yllättävän paljon joista ei koskaan kuulu mitään. Toinen vaihtoehto on se kun myyjältä kysyy niitä tarkentavia kysymyksiä kerralla vähänkin useamman, niin ei mietitä sen enempää mitä se ostaja nyt oikeest kysyi, vaan vastataan johonkin kysymykseen ja muihin ei tule vastausta.

Hyvin pian huomaa kuka on napakka ja asiallinen myyjä ja sellaisen kanssa kaupat sujuukin hyvin.

Minä en todellakaan jaksa tuota. Tällä hetkellä on myytävänä noin 100 tavaraa, enkä todellakaan ala mittailemaan niitä. Jos 150 € tuote on 5 € hintaan tarjolla, niin jo se pelkkä hinta on ostajalle hyvä tarjous. En käytä arvokasta aikaani siihen, että kuvaan pesulappuja ja mittailen jokaisen tavaran. Jos kelpaa halvat ja hyväkuntoiset vaatteet pienellä hinnalla, niin ei muuta kuin hakemaan. Jos pitää tehdä yhden 2 € myynnin eteen 15 min työ, niin ei kiitos. 8 € tuntipalkka on aika paljon vähemmän mitä tienaan töissä, mieluummin olen siellä töissä. Kalliimpien tavaroiden kanssa jaksan nähdä vaivaa, mutta jos ostajalle ei kelpaa pelkän koon perusteella parin euron vaate, niin hän voi olla kyllä ilman. Ainoa syy miksi myyn on se, että lähellä ei ole paikkaa jonne voisi lahjoittaa. Roskalavalla homma ei toimi, eli pakko pyytää jotain hintaa. Jostain kumman syystä on kyllä kaikki mennyt, vaikken yhdellekään av, yv, kai-kai -mitta, pesuohje, onko sama väri kuin kuvassa -tyypille ole vastannut tai myynyt.

Vierailija

Miksi myytte mitään av-meiningillä? Eikö ilmoitukseen voi laittaa suoraan että kaupat ensimmäisen ostajan/noutajan kanssa, ei mitään varauksia. Ja myynti-ilmoitukseen kaikki oleelliset tiedot kerralla ettei tarvitse erikseen kysellä kokoa ja sisä tai ulkomittaa kengistä jne.
Toisekseen, joku muuttokin varmastti tiedossa aiemmin kuin edellisenä iltana niin miksi et laita kamaa myyntiin jo 1-2 vkoa ennen niin ei tarvitse viimeisenä iltana odotella vastausta tyhjässä kämpässä?
Ihmettelen suuresti miksi itse teette elämästänne ja myynnistä hankalaa?

Fb-myyjä

Laitan myynti-ilmoon aina av=yv, nopeat etusijalla ja odotan tosiaan heti perään sitä yksityisviestiä. Ihan liian moni jättänyt varauksen jälkeen ottamatta yhteyttä ja myös ollut hakematta myytävää tuotetta.

Vierailija

öh, mitäh? Pitääkö nykyisin siis ilmoittaa "olen töissä" ja ettei voi työpäivän aikana viestiä vaan vasta esim. klo 17-18 jälkeen illalla?

Ovatko nämä kirppismyyjät tai ylläpitäjät siis kaikki työttömiä?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hyviä pointteja. Ostajan näkökulmasta olisi myös hyvä, jos myynti-ilmoituksessa olisi myös muita tietoja tavarasta kuin ”kuvan mukainen”. Esim. kalusteista mitat, sähkölaitteesta mallinumero, vaatteesta koko- ja materiaalitiedot. Niin pitkälle ei sentään tarvitse mennä, että joka nukkapallukan sijainti kerrotaan, kunhan tuote on siistissä kunnossa. Normaali ihminen kyllä ymmärtää, jos käytetyssä tuotteessa on vähän käytönjälkiä.

Suurin osa ihmisistä ei taida olla normaaleja. :D Viimeiset pari vuotta heittänyt tavaraa ennenmmin roskikseen, kun lähtenyt tuohon touhuun mukaan. Teet niin tai näin teet kaiken väärin. Aloittajan olisi kannattanut ilmoittaa, että ei ole vastausvalmiudessa 24/7, mutta hakee kyllä tuotteen töistä päästyään.

Jos tavara on siinä kunnossa, että sen heivaa mieluummin roskikseen kuin vaikka vie keräykseen, niin ei sitä silloin pidäkään myydä. Roskat on roskia ja kierrätettävä  tavara (lahjoitus tai myynti) sitten toinen asia.

Vierailija

Minä olen juuri tuollainen, joka myy ensimmäiselle joka tuotteen lupaa hakea.

Kerran erehdyin varaamaan tuotetta. Luvattu ostaja vitkutteli milloin milläkin syyllä. Lopulta saatiin sovittua hakuaika. Ostaja laittoi 15 min ennen sovittua aikaa että ei tarvitsekaan kun olikin saanut muualta. Laitoin heti jonossa olijoille yksityisviestillä haluaisivatko tuotteen. Kaikki oli jo hommannut muualta ja tuote jäi myymättä.

En enää ikinä varaa ellei ostaja heti sano milloin hakee tuotteen.

Vierailija

Kyllä tuo nyt menee ap:n piikkiin. Olisihan työpäivän jälkeen ollut monta hyvää hetkeä naputella edes se "laitan viestin kello x".

Jos sä jotain varaat, vastaat myös mahdollisimman nopeasti. Mikä esti vastaamasta ennen kotimatkalle lähtöä, tai kauppareissun aikana/jälkeen?

Vierailija

Noh, itse myyjänä voin kertoa myös pari kauhutarinaa :D Ja valitettavasti nämä ovat ihan totta.

1. Myin paikallisella fb-kirpparilla kissanruokaa. Muutaman sellaisen purkin. Kirjoitin, että toivoisin pääseväni niistä mahdollisimman pian eroon. Saa tuoda halutessaan esim. suklaalevyn, mutta ei ole pakko. Sitten tuli monta "jono", "jono", "jono". Kirjoitin, että ekana tullut saa purkit. Sitten aloin saamaan vihasi yksityisviestejä, kuinka on törkeää, että laitan jonkun kilpajuoksun pystyyn. Lopulta yksi yv:n laittaja kertoi tekevänsä minusta ylläpidolle valituksen ja kirjoitti julkisen tekstin, kuinka minun kanssa ei kannata tehdä kauppoja. Että sellaset kissanpurkki terveiset <3

2. Myin 2e:lla yhdet lapsen sukkahousut. Ostajaehkokas pyysi sukkahousuista mittoja. Lähetin ne. Halusi tarkempaa kuvaa pinnasta. Lähetin pinnastakin kuvan. Halusi tietää paljon vyötärö venyy. Vastasin, että normaalisti. Hän pyysi, voisinko kuvata videolla, kuinka venyvät sukkahousut on. Jostain kumman syystä suostuin ja lähetin hänelle videon. Voi luoja! Noh, hän sitten vastasi, että voi 1,50e:lla ostaa ne. Sanoin, että pidättäydyn pyytämässäni 2e:ssa. Vastasi, ettei mielestään oo 2e:n arvonen. No en tiedä, mutta tuhlasin elämästäni varmaan tunnin tohon episodiin.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat