Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sivut

Kommentit (25)

Vierailija

Sisaruksista oppii kullan arvoisia sosiaalisia taitoja etenkin jos vanhemmat jaksavat olla ohjaamassa ja oikeudenmukaisia... ja minkä taakseen jättää sen edestään löytää tämä ihan positiivisessa mielessä... eliniän odote senkuin kasvaa ja syntyvyys laskee... voi tulla hieman yksinäiset eläkepäivät monille....

Samaa mieltä

Juttu oli varmaan vähän huumorilla kirjoitettu mutta kyllä siellä mielestäni oli totuuden jyvä. Meillä on kolme lasta. Vanhin on jo koululainen ja nuoremmat 2 ja 1 vuotiaat. Farmariautoon kyllä mahtuu kaikki. Tällä hetkellä kaksi selkämenosuuntaan istuinta vierekkäin ja turvavyöistuin mahtuu kolmanneksi taakse. Asunto vaihtui isompaan kun kolmas oli haaveissa. Toki nyttenkin asumme vain kolmen makuuhuoneen asunnossa eli kaksi nuorinta on samassa huoneessa.

Matkustelu on hankalampaa. Ennen otettiin äkkilähtöjäkin tuosta vaan, mutta nyt ei kaikki entiset hotellit olekaan varattavissa näin isolle porukalle. Risteilyllä mahduttiin tavalliseen hyttiin. Nyt ei riitä sängyt kaikille kuin perheyhteisöä.

Esikoisen ja vielä toisenkin kohdalla vaate meni pesuun pienestäkin tahrasta. Ei mene enää kuin isosta tahrasta. Pyykkiä on muutenkin paljon. Siitä kaikesta huolimatta nautin perheestäni täysillä vaikka elämä onkin vähän erilaista kuin ennen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Olipa negatiivinen juttu. Toki käännösartikkeli, liekkö huumori hävinny käännöksen myötä? Ite oon kyllä saanu rakkautta ja huomiota kolmilapsisen perheen lapsena. Omia on vasta kaks.

Vierailija

Meillä on 3 lasta 3,5 vuodessa syntyneitä. Ei meillä pätenyt noista kuin ykkönen ja yhdeksäs. Tosiaan perhelippu tarkoittaa yleensä kahta vanhempaa ja max kahta lasta, ja hotellien perhehuoneet piti naarata huolella.  Myöhemmin matkatessa kaksi huonetta, kaksi hyttiä jne. on ollut sääntö.  Autoja vaihdettiin tilojen mukaan - potta-aikaan ylivoimainen oli pakettimallinen Chevy Astro, jonka jalkatiloissa mahtui potattamaan taaperon ilman kastumista vaakarännässä, ja myöhemmin tila-autot muunneltavine penkkijärjestelyineen ja liukuovineen. Ja talo tosiaan vaihdettiin isompaan. 

Jotenkin keksitty juttu tuo on ja peräkkäisissä kohdissakin ristiriitainen: enste et muista mitään vauvan kanssa valvomisista  sun muusta ja sitten toisaalta hanskaatkin kaiken jo kuin mestari. 

Meillä kolmas valehtelematta solahti perhekuvioon todella vaivatta. Lapset on aina nukkuneet hyvin,  ja koska tasaväkisesti osallistuneita vanhempia on ollut kaksi, on lapsille riittänyt syliä, kuuntelijaa, iltasatujen lukijaa, palikkatornien tekijää ja kuskia harrastuksiin. 

Jos jotain on itselle jäänyt mieleen, niin ehkä olisi kannattanut tehdä neljäs samaan syssyyn. Kolmen lapsen kanssa on jatkuvasti kolmas pyörä-tilanteita, ja se kolmas tukeutui yksin jäädessään tietysti jompaankumpaan vanhempaan. Meillä iskä oli aina suositumpi, niin että minä sain usein olla se jämäpaikalla yksin istuva, yksin kävelevä otus.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Näitä super typeriä kirjoituksia putkahtelee vauva lehden toimittajilta nähtävästi tasaisin väliajoin.
Viimeisin oli se juttu, jossa lapseton toimittaja kyllä ojensi lapsiperheitä, mutta hän kyllä osasi tehdä kaikki täydellisesti, olihan akateeminen ja vähän viisaampi kuin muut, kun sitten oman lapsensa sai.
Mahtaako olla saman tyypin käsialaa tämäkin.
Eipä tarvi vauva lehteä tilata, oli sen verran loukkaava kirjoitus tämäkin.

Tuohan oli käännetty juttu.

Vierailija

Esikoiselle tehtiin kaveria, tulikin kaksoset.
Kaksosista toinen osoittautui erityiseksi n. vuoden iässä ja sitten petti pilleri...
4 pikkulasta tilanteessa, missä oli suunniteltu kahta.
Tuli lievast sanottuna tutuksi useimmat kohdat.

Vierailija

Meillä on 3 lasta, nyt jo lähes aikuisia. Neljättä ei vaan enää tullut. Isoimmat 2 ovat aina olleet parivaljakko kuin paita ja peppu, ja kolmas on muutaman vuoden nuorempi, joten hän on tavallaan vähän kuin ainokainen. Se hyvä puoli on, etteivät lapset ole syntyneet ihan putkeen, että en ole kokenut pikkulapsivaihetta kolmen kanssa yhtä aikaa. Lasten isä on ollut aina reissutöissä eikä ole ollut päivittäistä arkea jakamassa, joten välillä kädet olivat loppua kesken. Esikoisesta kasvoikin omatoiminen nuori mies, kun pienestä asti piti pärjätä omin neuvoin, ei ollut aina äiti auttamassa pienissäkin asioissa. Keskimmäisestä tuli nuori kapinallinen, kun oma osuus vanhempien huomiosta oli jollakin keinolla otettava, jos ei hyvällä niin pahalla. Aikainen murrosikä ei ainakaan tasoittanut tulisieluisen tyypin tunteiden leiskuntaa. Nyt aikuisuuden kynnyksellä hän on kaikin puolin viksu ja vilmaattinen ihminen. Nuorin on erikoislapsi, joka kuitenkin viillettää kaikessa täyttä päätä mukana, missä muutkin ikäisensä, ja hän on juuri se,joka tulee toimeen kaikkien kanssa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
No luulisi idiootinkin tajuavan (saati jos on kaksi lasta jo aiemmin) että kolmas ei mene siinä samalla. Ei se mennyt yhden kanssa se toinenkaan.

Olen aina sanonut, että meidän talossa ainaki olisi 99,9% vähemmän draamaa jos lapsia olisi vain yksi eikä kaksi. Sisaruksilla kun on se jalo taito osata ärsyttää toisiaan juuri oikealla tavalla - ja ärsyyntyä. Aina vain uudestaan.

Kun vauva-aika oli ohi pidin itsestään selvänä, että tämä riittää meidän perheelle. Kolmatta ei koskaan harkittu edes puolileikillään. Kaksi tervettä lasta, tyttö ja poika. Siinä on minun elämäni lottovoitto.

En pyytele anteeksi sitä, että matkustelu on helppoa, käsiä kahdella vanhemmalla riittää ja autot, asunnot ja talous kunnossa. Kyllä tämä oli ihan tietoinen valinta. Meidän perhe toimii vallan mainiosti. Ja vaikka ero tulisi tai leskeys koittaisi ennenaikaisesti selviäisi jäljelle jäänyt hyvin tämän paketin kanssa.

Perheitä ja äitejä on erilaisia. Joillekin voi sopia arki vaikka kymmenen lapsen kanssa.

Silti; me joilla ei isoa lapsilaumaa ole emme ole mitenkään siinä asemassa, että tätä (vapaaehtoistakin valintaa) ja elämän helppoutta pitäisi suurperheellisiltä anteeksi pyytää.

Aika käsi saat olla jos et kahden lisäksi pärjää kolmen kanssa. Vaikka olisivatkin pienellä ikäerolla.

Vierailija

Omasta kokemuksesta kahden lapsen kanssa voin sanoa, että olemme kaikki onnellisempia nyt, kuin silloin kun oli vain yksi lapsi. Kolmaskin lapsi olisi ihan tervetullut. Ihme pirujen maalaamista seinille että lasten kanssa aina niin vaikeaa mitä enemmän niitä on.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat