Vierailija

Ostamani lelut eivät oikein ole tehneet vaikutusta.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Vierailija

Kirjat. En keksi oikein muita leluja. Yleensä jotkut arkiset käyttöesineet kiinnostaa enemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ei vauva oikeasti edes leluja tarvitse, huomiota sitäkin enemmän.
Brion puulelut ovat hyviä, vedettäviä, pinottavia, pujoteltavia yms. härveleitä, joista oppii uusia taitoja.

Vierailija

Noin vuoden vanhana alkoi lelut kiinnostaa enemmän. Ihan vauvana parhaimpia olivat purulelut, helistimet. Liikkumaan opittuaan (3kk iässä) alkoi kiinnostaa kaikki mitä mulla käsissä oli, eli lehdet, kaukosäätimet, kännykkä, ruuanlaittovälineet ja nimenomaan ne oikeat, ei mitkään leikkivastineet.

Meillä on tyttö tykännyt nukeista kaikkein eniten. Poika taas palloista ja autoista, yleensäkin kaikesta mistä tulee ääntä tai missä on jotain liikettä. Molemmat tykänneet kirjoista, kumpikaan ei pehmoleluista. Yksi ihan suosikki oli Fisher Pricen "koirapiano", kolmivuotiasta se ei enää jaksa kiinnostaa. Samoin Fisher Pricen Little People -sarjan autot (meillä bussi, paloauto ja joku pinkki), joista kuuluu ääniä ja vilkkuu valoja. Poika (1v 4kk) päristelee autojen kanssa pitkin poikin ja tyttö (3v) lastaa ukkeleita kyytiin, ajaa ne jonnekin ja päästä pois kyydistä. Muut Little People lelut eivät ole kuitenkaan kiinnostaneet vaikka niitäkin tuli ostettua.

Taaperokärry oli myös ihan ehdoton molemmilla! Ensin sen kanssa opeteltiin kävelemään, sitten siinä lulluteltiin nukkeja tai lastattiin, kuskattiin ja purettiin. Ehkä työnnetään ihan työntämisenkin ilosta. Tämä on myös oiva ulkolelu. Vastaavasti mitkään vetolelut eivät ole kiinnostaneet kumpaakaan.

Ulkoleluina paras on ollut keinu. Meillä kumpikin söi hiekkalaatikolla vain hiekkaa vielä yksivuotiskesänään. Liukumäestä laskeminen oli myös kivaa. Sitten autot ja pallot, saippuakuplatkin (katselu, ei puhaltaminen :D).

Vierailija

- Purulelu ja tutti, helistin
- Pallo ja soiva vauvakaari eli jumppamatto ja mobile
- Vedettävä koira, Hakka, muotolaatikko ja puupalikoita
- Kirjat
- leikkiastioita ja hella, nukke, nukenrattaat, potkumopo ja miekka
- pehmolelu

Vierailija

Joillakin vauvoilla/taaperoilla kestää jonkin aikaa ennen kuin alkavat leikkiä uusilla leluilla. Alkuun täysin huomiota vaille jääneestä lelusta saattaa tulla lapsen lempilelu, joka haluttaisiin ottaa joka paikkaan mukaan. Ei siis kannata vielä lannistua, jos uutukainen lelu ei kiinnostakaan. Jätä se lattialle taikka muuten lapsen ulottuville ja anna hänen tutustua siihen omaan tahtiinsa. Ehkä lelu voi tuntua pelottavalta? Oletko kokeillut itse mennä lattialle ja leikkiä leluilla toistuvasti, jos se sitten alkaisi kiinnostamaan lastakin? Yleensä lapsia kiinnostaa juuri se toisella oleva lelu/esine, vaikka itsellään olisi samanlainen jo kädessä :D.

Meillä kävi jonkun pallon kanssa hassusti, vauva (9kk) pelästyi pallon hymyilevää naamaa pahimmassa vierastuskaudessaan ja meni pitkä aika niin, että pallonselkämyksenkin näkeminen sai vauvan parkumaan paniikissa. Kuukausien päästä pallo kelpuutettiin leikkiin mukaan ja sille höpöteltiin ja pussailtiin, raahattiin kotona mukana huoneesta toiseen :D.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla