Sivut

Kommentit (509)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Mirjami, Ritva, Kaarlo, Sulo, Armas, Vieno, Ylermi, Yrjö, Sylvi, Aune, Kaisa,

Kaarlo, Sulo, Armas, Ylermi ja Yrjö lienevät aina olleet naisilla melko harvinaisia.

Vierailija

Kyl on taas almanakan nimiosio hiirenkorvalla av- mammojen käsittelyssä, kun nimiä luetellaan. Erityisesti kadehtimiensa ystävien tyttärien nimet on niitä ei suosittuja tänä päivänä ;D juuuuh.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

En käsitä jotain nimien aikakausiajattelua ollenkaan. Kaikki nimet ovat ikuisia, aina käytettävissä olevia ja hyviä. Oikeita kriteerejä ovat suomalaisuus, joillekin sukuperinne, vanhempien mieltymys, sopivuus yhteen sukunimen kanssa ja vääntelemättömyys kiusamielessä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ei oo vieläkään suurten ikäluokkien nimet tulleet vauvanimimuotiin. Milloinkohan lie tulevat? Edelleen kastetaan lapsia 1920-1930 -luvun nimillä tai sitten näillä ihan uusilla.

Yhä odotan, että päiväkotiin ilmestyisi seuraavan nimisiä lapsia (yhtäkään listaamistani en ole päiväkotiurani aikana hoitanut):

Ritva, Riitta, Marja, Päivi, Helena, Tuula, Anja, Kirsti, Ulla, Pirkko, Pirjo

tai

Seppo, Matti, Teppo, Hannu, Jukka, Kari, Heikki, Pekka, Risto, Erkki

Keskeisintä minusta on, ettei anna lapselleen oman sukupolvensa nimeä. Perheestä pitäisi voida nimien perusteella arvata, ketkä on vanhempia ja ketkä lapsia. Useimpien perheiden kohdalla tämä toteutuu.

Itse olen 30-vuotias Tuula, voin kertoa että jatkuvasti joku huomauttelee, että on vanhemman rouvan nimi neidillä (olen asiakaspalvelutyössä, joten nimi on näkyvillä).

Ehkä jos nyt tulisi uudestaan muotiin voisi toimiakin, itselleni tuosta on lähinnä ollut haittaa. :D

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Virpi, Pirjo, Helvi, Hillevi, Marjatta, Ritva, Sirpa... Kaikki muuten jotenkin siivoojien nimiä?

siivoojat kävi pahoittamassa mielensä.

Vierailija

Nykyään ei oikein ole yleisiä nimiä ollenkaan. Joku täällä on sanonut, että x on yleinen nimi, koska on annettu 2500 krt 2000-luvulla. Siis 18,5 vuoden aikana! Eihän se montakaan saman nimistä vuodessa tee ympäri Suomea ripoteltuna. Monikaan nimikaima tuskin vastaan tulee. Toisaalta saattaa harvinaisemmankin nimen kantaja vaikka samaan koululuokkaan, sattumalta.

Nykyisin nimistö on niin laaja, että tosi yleisiä ei vaan ole. Silloin, kun oli melko yleisiä nimiä samaa nimeä annettiin yli 20-kertaisesti nykyisiin suosituimpiin nähden, enkä puhu edes tuon ajan suosituimmista. Ja näitä suosituimpia oli hyvin monia, käytetty nimistö oli suppea.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat