Sivut

Kommentit (227)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Päijät-Hämeessä kivoja ilmaisia retkikohteita ovat ainakin Heinolan lintutarha, Yli-Marolan kotieläinpiha ja Perhepuisto Lahdessa. :)

Meillä lasten viime kesän kohokohta oli koko perheen vesisota (vaikka siis käytiin huvipuistoissa ym. niin tämän muistivat kivoimpana asiana viime kesästä) :D

Perhepuistoon tehdään paljon luokkaretkiäkin ja se on lähellä kotieläinpihaa. Päivä menee mukavasti pelkästään jommassa kummassa, ei pääsymaksua, ei parkkimaksua, omat eväät mukaan. Kaikki on ilmaista perhepuistossa paitsi mini-golf joka on oma yrityksensä. Perhepuistosta löytyy kaikkien härveleiden lisäksi liikennepuisto, parkour ja Arboretum sekä frisbee-golf ja ihanat nurmikentät eväshetkiä varten.
Jos haluaa jotain erikoisempaa niin voi mennä kaupunkijuna Puksulla (se menee kotieläinpihan ja perhepuiston kautta) vaikka satamaan jäätelölle. Se tosin maksaa. Muutoin reissun voi tehdä siis lähes ilmaiseksi. Lahdessa on myös uusi tilava Hop-Lop, 16 euroa per lapsi ja aikuiset ilmaiseksi. Sielläkin saa koko päivän kulumaan. Leirintäalue löytyy Mukkulasta ja siellä on sitten rantaakin. En tiedä leirintähintoja mutta parin, kolmen yön reissun saatte edullisesti koko perheelle ja ruuat voi ostaa ja valmistaa itse tai piipahtaa hampurilaisella. Salpauselän hyppyrin juurelta löytyy maauimala (maksullinen, sis. sauna) ja rantoja on ympäri kaupunkia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kuinka kalliisti te oikein normaalisti elätte jos työssäkäyvä pariskunta ei saa mitään talteen?

Me tienataan nettona n. 2700 (hyvin pienituloisia ollaan). Miinus vuokra 1000€, miinus ruuat n. 600€, miinus muut maksut (sähkö, netti, puhelin) 150€, miinus työmatkakulut 300€. Huvitteluun tai muuhuun tarpelliseen tai turhuuksiin jää sitten se 650€. Niin ja siihen päälle yhen lapsen lapsilisät.

Ma en ymmarra.

Vierailija

Yksi lapsuuskesieni kohokohtia oli telttailu omassa pihassa kavereiden kanssa. En tiedä, kiinnostaisiko nykylapsia, mutta me ainakin vain söimme herkkuja, luimme sarjakuvia, soittelimme pilapuheluita, kuuntelimme musiikkia ja valvoimme myöhään. :)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kuinka kalliisti te oikein normaalisti elätte jos työssäkäyvä pariskunta ei saa mitään talteen?

Me tienataan nettona n. 2700 (hyvin pienituloisia ollaan). Miinus vuokra 1000€, miinus ruuat n. 600€, miinus muut maksut (sähkö, netti, puhelin) 150€, miinus työmatkakulut 300€. Huvitteluun tai muuhuun tarpelliseen tai turhuuksiin jää sitten se 650€. Niin ja siihen päälle yhen lapsen lapsilisät.

Ma en ymmarra.


Omakotitalo: lyhennys 1000, lämmitys, sähkö, vakuutukset, 2 autoa, tontin vuokra, vesi, kiinteistövero, xnetti, puhelimet 950. Ruoka ja hygienia 800. Vaikka tienaamme hyvin lomailuun on varattu n. 1500 euroa. Hyvin voin kuvitella, että pienemmissä tuloluokissa lapsiperheessä lomabudjetti on pieni. Ilmaisia huveja ja viihdykkeitä harrastetaan meilläkin paljon.
Lainan maksaminen on tuntuu todella työläältä, kun lapset ovat kasvaneet pikkulapsiajasta. Omakotitalossa asuminen maksaa paljon.

Vierailija

Enpä lukenut ketjua, heitän vain oman ehdotukseni: riippuen lasten iästä, voisiko esim. mustikoiden ym. marjojen ja sienien keruu onnistua? Niistä saaduilla myyntituloilla sitten kukin lapsi vuorollaan saisi päättää, mihin kohteeseen rahoilla mennään. Samoin tarpeettomia tavaroita ja vaatteita jne.myymällä rahaa.

4-H kerhoilla on kaikenlaista myös.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä lapset (7-11 v) tienasi viime kesänä rahat huvipuistorannekkeisiin askartelemalla kortteja ja muuta pientä, tekemällä pannulappuja, poimimalla kukkia luonnosta ja myymällä niitä lähistöllä ovelta ovelle. Asutaan omakotitaloalueella, joten ovikelloja pääsee soittamaan vapaasti.

Asutaan omakotitaloalueella, joten ovikelloja pääsee soittamaan vapaasti.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????

Ei hemmetti! Ei missään nimessä kakaroita kauppaamaan mitään olematonta ihmisten oville. Oletteko ihan pimeitä? Tarpeeksi riesaa jo näistä joka portilla olevista lasten kioskeista.

Vierailija

Majoitusta neljälle löytyy Suomestakin 100 eurolla per yö ihan kesälläkin. Täytyy vaan osata googlettaa ja käyttää netin varaus sivustoja. Toki majoitus ei silloin ole mikään sokoshotelli tai vastaava vaan pienempi yritys vähän syrjemmässä ja vähemmin palveluin.Tämän kesän matka valittiin siten, että katsoin muutaman kiinnostavan alueen majoitusten hinnat. Loma valikoitui edullisemman majoituksen suunnalle. Tekeminen oli osin ilmaista kuten kaupunkikävelyä ja rannalla oloa, yksi edullisessa museossa käynti jne..Oli kivaa.

Pitäisin perhepalaverin. Päätettäisiin mihin halutaan mennä. Katsottaisiin mitä se maksaa mihinkin aikaan vuodesta ja pääseekö ensi kesänä halvemmalla, jos varaa ajoissa. Sitten päätettäisiin miten rahat säästetään. Isommat lapset voi ottaa mukaan säästämään. Esim ruokailussa voi itse tekemällä ja keittojen ja laatikkoruokien suosimisella säästää ruokakuluissa. Etenkin, jos joku aterioista on puuroa.Säästynyt raha käytetään matkapudjettiin. Elämä on valintoja ja joustamalla majoituksen tasosta sekä metsästämällä hyvissä ajoin tarjouskyydit voi matka toteutua pienemmälläkin pudjetilla.

Kaikkea ne rikkaat keksii

Täällä rikkaat oikein herkuttelevat kun saavat keksiä köyhille tekemistä. Ihanko totta, kirjastosta voi lainata kirjoja?! Enpä olis tuota itse keksinytkään! On kyllä niin maan perhanan " parempaa väkeä " , että! Miten säästät kesää varten, kun viikkoa ennen tilipäivää on rahat jo loppu? Halpoja ruokia tajutaan tehdä ilman neuvojakin.

Palkka 1300e miinus verot.
Lapsilisä + elarit n. 250e/kk
Asumistuki 290e/kk

Vuokra 890e/kk
Vesimaksu 30e/kk
Vakuutukset 700e/vuosi ( koti - ja lapsen )
Sähkö 40e/kk
Kuukausiliput työmatkoja ja koulumatkoja varten n. 150e/kk
Puhelin+nettikulut 60e/kk
Terapian omavastuumaksu 242e/kk
Lääkkeet 50e/kk
Lapsen harrastuskulut: 150e/kausi plus leiri kesällä 100e ( tuen lasta ja hänen sosiaalisia ympyröitään ja lahjakkuuttaan tulevaisuutta ajatellen )
Luottokorttilasku koska pesukone hajosi eikä taloyhtiössä ole pyykkitupaa ym. vastaavia isompia menoeriä vuosien varrelta: 58e/kk
Vuodessa x määrä hammaslääkäri/sairastelukuluja
Vuodessa x määrä lapsen kaverien synttärilahjakuluja
Lapsen synttäribudjetti 200e vuodessa: Itse leivotaan mutta iso suku ja lapsella paljon hyviä kavereita joita ei voi jättää ulos. Lahja vie 50e budjetista.
Joulu mummolaan junalla ja osallistuminen ruokiin plus lahjat: 300e

Ym. Ym...

Kirpparilta vaatteet kasvavalle lapselle ja itselle, tajutaan itse. Kirjaston dvd:t nähty jo.
Joskus tulee syötyä paremmin, muuten pää leviää. Joskus mäkin ostan itselleni jotain kivaa samasta syystä. Teen 8h päiviä työtä, joten kyllä mullakin jotain kivaa on oltava. Palkka on naurettava työmäärään ja nykypäivän hintatasoon nähden.

Tajutaan myös itse kesällä retkeillä luonnossa ym, mutta ei sekään aina jaksa innostaa. Tällä kelillä kodissa jossa ei ole ilmastointia vain sekopäät telttailee sisällä.

Vierailija

jos on vähävaraisen perheen lapsi, niin paras kesähuvi on kirjasto ja lukeminen.loppuu se vähävaraisuus sitten 19v, kun pääsee lukiosta lääkikseen tai oikikseen. kaikki muu on huijausta lasta kohtaan. kirjastosta kirjoja kotiin, jos on yhtään aivosolua vanhemmilla.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat