Sivut

Kommentit (21)

Vierailija

Rankka. On maito- ja muuta allergiaa yhdistettynä vatsavaivoihin ja voimakkaaseen temperamenttiin. Ei ole taaperonakaan mikään helppo tapaus. On sellaisiakin päiviä, jolloin ei huudeta räkä poskella kymmentä kertaa päivässä, mutta harvoin.

Kai tämä helpottaa sitten, kun osaa ilmaista puhuen mikä milloinkin vaivaa.

Yksinäinen

Unettomuus (oma, ei vauvan. Sehän nukku ku porsas synnäriltä lähtien). Yli vuosi max 4h unta/pvä. Ei edes putkeen. Synnytyksen jälkeinen masennus, jolle kukaan ei tehnyt mitään. Yksinäisyys. Mies reissuhommissa. Neuvolassa ei minun asiat kiinnostanut. Muutto toiselle paikkakunnalle, jossa yksinäisyys syveni vielä lisää. Vain yksi auto, joten vauvan kanssa jumitettiin neljän seinän sisällä. Kylälle matkaa, eikä julkisia. Minulla ei edelleenkään ole täällä ketään eikä mitään. Vauva 11kk iässä hoitoon ja itse pääsin töihin. Johan alkoi elämänhalu kohentua. 4kk töissäolon jälkeen vakipaikka. Olin loppuvuodesta niin henkisesti hajalla, että jos töitä ei olis löytyny, niin lataamo olis meikäläistä kutsunu.

Minua ärsytti ihmiset, jotka tuli joulukuussa lässyttämään, että eikö ooki kurjaa, kun vauvavuosi on ohi. Totesin "V****, mitä paskaa." Ja tajusin, ettei tälläista voi kukaan ulkopuolinen ymmärtää, jos sitä ei ole itse kokenut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Voi myös kertoa miksi oli helppoa/rankkaa.

Lapset nukkuivat hyvin yönsä jo aivan pienestä, kun heidät siihen opetti, ja olivat erittäin terveitä. Toisaalta kahden vanhimman väliä oli vain vuosi ja eka vuosi kahden pienen kanssa oli melko työläs ihan sen takia. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Lapset nukkuivat hyvin yönsä jo aivan pienestä, kun heidät siihen opetti, ja olivat erittäin terveitä.

Lapsia ei voi opettaa nukkumaan hyvin. Lapsi nukkuu,jos nukkuu. Useimmat enimmäkseen ihan hyvin, jotkut eivät melkein yhtään. Ja siihen ei vanhemmilla ole vaikutusvaltaa, jos eivät tahallaan lapsen unta häiritse esim.herättelemällä turhaan. Ihan sama kuin sanoisi opettavansa lapsensa punahiuksiseksi tai koivuallergiseksi. Ihmiset,siis myös ne vauvat, ovat erilaisia, miksi se on niin vaikea tajuta?

Vierailija

Liian rankka :( raskaus ja synnytys pilasivat kropan ja terveyden pysyvästi. Vauvan kanssa oli vaikeaa kun se ei suostunut syömään eikä nukkumaan. Olin kuoleman väsynyt pari ensimmäistä vuotta ja ensimmäinen vuosi meni lisäksi helvetillisissä tuskissa kropan paranteluun. Laihduin sairaalakuntoon. Parisuhde kärsi pahasti. Toista lasta ei todellakaan tehdä.

Tähän on vaikea vastata. Vauvavuosi oli kyllä rankka, mutta näin jälkikäteen ajateltuna ja verrattuna uhmaikään se olikin hyvin helppo. Ja sitten kun lapsi tulee murrosikään olen luultavasti sitä mieltä, että 3-vuotiaan uhma olikin helppoa :D

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat