Sivut

Kommentit (74)

Vierailija

Mä olen lopettanut kaikenlaisen ostelun. No en nyt kaikkea, mutta lähinnä ostan uusia kyniä, muistikirjoja, päiväkirjoja (niitä kuluu), hiusväriä, uudet nappikuulokkeet kun edelliset hajoaa, kerran vuodessa hajuveden ja täydennän meikit, alusvaatteita, sukkahousuja ja sukkia.

Jossain vaiheessa pitää ostaa uusia vaatteita, mutta pari vuotta mennyt nyt näin. Tavaraa karsin aina kun vaan jaksan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Meillä on vain tavaroita, jotka ovat joko tarpeellisia tai tuovat iloa. Aika paljon siis, kun olen keräilijäkuonne ja meillä on myös harrastuksia.

Talomme säilytystilat alkoivat muutama vuosi sitten "tursuilla", joten muutimme sata neliötä suurempaan. Nyt on taas helppo pitää kaikki järjestyksessä.

Vierailija

Jokainen määritelköön itse mikä on sopiva määrä tavaraa.

Meillä tavaraa on vähän ja kaikki säilytetään omilla paikoillaan lajiteltuna. Pystyn ulkomuistista luettelemaan varmasti 80 % tavaroistamme.

Vierailija

Siinä vaiheessa tavaraa on liikaa, kun vaimo alkaa vaatia, että pitää ostaa joku käyttötavara, vaikka sellainen on jo ennestään. Syy on kuulema se, että sitä vanhaa ei löydy.

Vierailija

Kaikesta sitä päänvaivaa näyttää joillekin tulevan.
En ymmärrä tavaran karsimista pelkän muoti-ilmiön vuoksi.
Selvää on tietysti se että ne tavarat joita ei koskaan tarvitse tai ne koriste- esineet joista ei pidä voi viedä kirpputorille mutta jokainen päättää itse mitä tarvii ja mitä ei.

Vierailija

Asun avomieheni kanssa 68 neliön kerrostalokolmiossa. Kolme vuotta sitten olimme 3 kuukautta putkiremonttievakossa 52 neliön kaksiossa, ja muuttaessa kodin irtaimisto pakattiin 60 isoon ja 40 pienempään muuttolaatikkoon. Vaatteet pakattiin jätesäkkeihin.

Tavoitteena oli, että 40 pientä muuttolaatikkoa pysyisivät makuuhuoneen seinustalla pinottuina ja purkamattomina evakon ajan, jotta takaisin muuttaminen olisi helpompaa. Sen kolmen kuukauden aikana hain näistä laatikoista kaksi tai kolme tavaraa, joita tarvitsin. Mies ei tainnut hakea mitään. Laatikohin meni esim. koriste- ja muistoesineitä, kirjoja ja harvoin tarvittuja keittiötarvikkeita. 

Takaisin kotiin muuttaessa totesimme, että laatikoiden sisältö voidaan heittää pois. Ja se oli paras ratkaisu ikinä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Meillä on vain tavaroita, jotka ovat joko tarpeellisia tai tuovat iloa. Aika paljon siis, kun olen keräilijäkuonne ja meillä on myös harrastuksia.

Talomme säilytystilat alkoivat muutama vuosi sitten "tursuilla", joten muutimme sata neliötä suurempaan. Nyt on taas helppo pitää kaikki järjestyksessä.


Aika jännä :D Meillä alkoi olemaan hieman ahdasta ja haastavasti ylläpidettävä koti. Muutettiin 20m2 pienempään ja karsittii tavarat ja nyt on taas helppo olla. Kahden lapsen kanssa neliöstä kolmioon.

Vierailija

Ajattelen, että jos ennen siivousta pitää raivata pitkän aikaa ennen kuin pääsee varsinaisesti siivoamaan, niin tavaraa on liikaa. Lisäksi mielestäni jokaisella tavaralla pitää olla oma paikkansa, mielellään kaapissa poissa näkösältä. (Toki joitain koriste-esineitä meillä on näkösällä.) Ja sitten se, että vaikka jokaisella tavaralla olisikin oma paikka kaapissa, niin kaapit eivät silti saa tursuta. Jos pitää kaivaa haluamansa tavara ison röykkiön takaa niin, että kamat sinkoilevat niskaan, niin tavaraa on liikaa. Noh, asun miehen kanssa kahdestaan eli tavaramäärä on helppo pitää aisoissa, kun mieskään ei ole mikään hamsteri. Ymmärrän, että esim. lapsiperheessä tavaramäärä luonnollisesti on isompi.

Vierailija

Minustakin tavaraa on silloin liikaa, jos sitä pitää oikein ajan kanssa siirrellä paikasta toiseen, ennen kuin pääsee imuroimaan ja pyyhkimään pölyt. Meillä ainoat siivouksen tieltä siirreltävät "esineet" ovat oikeastaan huonekasveja. Ainoat rojuni ovat tällä hetkellä käyttämättöminä olevat kukkaruukut parvekkeen nurkassa.

Meillä ei ole edes mahdollisuutta varastoida hirveää määrää ylimääräistä, koska minkäänlaisia varastotiloja, kellarikomeroita tai vinttiä ei ole. Kaikki tavara on täällä asunnossa meidän kanssamme, joten jos jokin ei kaappeihin ei mahdu niin ei se kyllä nurkkiinkaan saa jäädä pyörimään. Asumme kaksin.

Vierailija

Mä en tiedä, että onko meillä liikaa tavaraa vai liian vähän säilytystilaa. Meillä taas usein joudun raivaamaan keittiönpöydän, jos halua päästä syömään. Kaikille tavaroille ei ole paikkaa ja se hermostuttaa. Meillä on 39 neliön kaksio kahdelle ihmisille ja tuntuu ettei tavaroita saa mahtumaan mihinkään. Kaikki turhat kamat, jotka pitäisi myydä on tungettu varastoon, mutta on paljon sellaista ihan käyttötavaraa, jolle ei ole paikkaa. Ja mielestäni varasto tai vaatehuone ei ole niiden paikka. Aina raivaan kaikki kaappeihin piiloon, jos tulee vieraita. Tämän jälkeen mietin, että mihinköhän mä sen ja sen tavaran oikein laitoin. Ei ole sellaisia kunnollisia säilytyspaikkoja, josta löytäisin helposti tavarat. Tiedostan, että turhaa tavaraa on juurikin vaikka varastosta ja se pitäisi jaksaa myydä. Mutta on paljon sellaista tavaraa, jota tarvitsen ja jolle ei lopulta löydy hyvää paikkaa.

Vierailija

Minulla on paljon tavaraa mutta en pidä juuri mitään muuta kuin kirjoja esillä. Ainoastaan juhlapyhinä koristelen hieman. Tavaraa on mielestäni sopivasti, kun kaikella on käyttöä ja oma säilytyspaikka. Jos en esimerkiksi ole käyttänyt vanhaa kesävaatetta koko kesänä, laitan sen suoraan poistoon enkä säilö seuraavaa kesää varten. Lisäksi en halua, että mitään ylimääräistä on moninkertaisesti, varsinkaan keittiössä. Minulla on yhdet keittiösakset, yksi kunnon yleisveitsi, yksi iso kattila jne. Lakanoita ja pyyhkeitä on kahdet per henkilö ja yhdet vierasvarat. Minulla ei ole useita samanlaisia kenkiä vaan yhdet mustat korkkarit, yhdet valkoiset korkkarit, yhdet mustat saappaat ja niin edelleen. Tämä on mielestäni sopivasti.

Harrastuksiin liittyvää tavaraa saattaa tarvita harvemmin mutta en esimerkiksi haluaisi luopua taidetarvikkeistani, vaikka saattaa mennä jopa vuosia etten käytä tiettyjä materiaaleja. Nekin ovat kuitenkin siististi omissa kaapeissaan, eivätkä vie tilaa muualta. En siis voisi ryhtyä konmarittamaan tai minimalistiksi.

Vierailija

Tavaraa on liikaa, jos niitä pitää etsiä. Mulla on adhd ja aina tavarat hukassa. Karsin jatkuvasti jotain, jotta arki muutuisi sujuvammaksi... Vaikeaa tämä on, kun on suuri erhe ja käsityö- ym. harrastuksia, joiden materiaaleja säilytetään kotona. Karsin niin kauan, että pääsen ovesta ulos etsimättä kamppeitani.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat