Vanhoillislestadiolaisuudesta irtaantunut kirjailija Pauliina Rauhala: ”Toivon, että perhe-elämän raskaistakin puolista voisi puhua vapaasti...

Pauliinan Rauhalan romaani Synninkantajat (Gummerus, 2018) ilmestyy maaliskuussa. Kuva: Vesa Ranta

Pauliina Rauhalan uudessa kirjassa katsotaan uskonnollista yhteisöä myös lapsen silmin.Lue koko juttu

Kommentit (4)

Vierailija

Käyttäjä9477 kirjoitti:
En ymmärtänyt mikä on kirjailijan pointti, hän vain kehuu vanhoilislesadiolaisia koko haastattelun ajan, mutta miksi sitten arvostelee jos on vaan kehuttavaa.

Ja sinä raukkako ehdit jo kuolata otsikon mähdessäsi, että jess! nyt haukutaan lestoja!

Tuli paha pettymys. :-D

Vierailija

Mä en oikein ymmärrä näitä jotka omistaa elämänsä muiden eheyttämiseen (siis kirjailijaan viittaan). Eläkää ja antakaa toisten elää. Se että toiset elää erilailla, ei ole itseltä pois. Toki voi olla kustannusyhtiön luoma imago, jos tollanen erilaisuuden tuomitseminen vaan uppoaa meihin enemmistökansalaisiin.

Lessuhihhuliveli

Lestadiolaisissa kun ei ole mitään kovin kummallista. Vaikea saada kirjaa myytyä, ellei retostele jollain epäkohdalla, joka yleistetään koskemaan koko liikettä. Usko sinällään, muunlainenkin usko, on aina tosi hämmentävää jopa uskojan itsensä mielestä.

Vakaumuksessa on aina kysymys jostain paljon syvemmästä kuin arvovalinta tai elämäntapa. Lestadiolaisten elämäntavathan ovat kadehdittavan hyvät ja esim. Terveelliset.

Näissä kirjoissa tms. Kerrotaan ulkoisista elämäntavoista, jotka eivät sinällään ole tärkeitä, eivätkä edes suoraan liity uskoon ja arvoihin kaikki.

Lestadiolaisissa on myös sellainen poikkeuksellinen piirre verraten muihin vastaaviin yhteisöihin, että tämä yhteisö näyttää pystyvän kehittymään.

Esimerkkinä tästä on pedofiilia kohu, joka alun kieltämisen jälkeen hoidettiin oikein asiallisesti ja avoimesti. Yhteisö pystyy siis ottamaan vastaan myös ulkoista palautetta ja muuttamaan toimintaa, joka todetaan huonoksi. Tätä muutosta tapahtuu koko ajan. Tietyissä opillisissa asioissa ollaan tiukkana ja niin tuleekin olla.

Tuskin moni tämänkään lukijoista pitää hyvänä kirkon tapaa kosiskella kaikkia omat arvonsa pettäen.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat