Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Monesti porvareilla on tarve keskittyä vain seurausten hoitamiseen ja politiikka jää sitten yhteiskunnallisesti ohueksi. Halutaan lähettää aktiivimallilla signaali työttömille, menkää töihin, sen sijaan, että luotaisiin heille töitä kuten Rinteen mallissa. Halutaan korottanalla rangaistuksia rikoksista lähettää signaali rikollisille, että ei kannata vaikka rikolliset eivät rikoksia tehdessään ajattele jäävänsä kiinni. Ei haluta tehdä ennalta ehkäisevää työtä, koska se ei tuo nopeita otsikoita.

Voi voi porvareita. Ette koskaan tunnu ymmärtävän ongelmien ratkaisukeskeistä politiikkaa. Jos vertaisi lääkäriin, on sosiaalidemokraattinen lääkäri se, joka etsii syyn kivuille ja hoitamalla syytä, poistaa ongelman. Porvarilääkäri keskittyy vain oireiden tukahduttamiseen, palliatiivisen vaiheen hoitoon, jossa syistä ei välitetä. Tarpeeksi kun on tokkurassa, ei kipuja huomaa enää.

Valitettavasti SDP:ssä ei ole tällä hetkellä parhaat voimat vetovastuussa. Mutta minulle on täysin selkeää, että suomalaisista puolueista vain SDP ei tee halpaa signaalipolitiikkaa.

M27, Helsinki

  • ylös 2
  • alas 0

Kommentit (3)

Vierailija

Koska porvarit eivät oikeasti halua tehdä yhteiskunnallisille ongelmille mitään. Heidän mielestään ongelmat ovat yksilötason ongelmia, jotka yksilö itse parhaiten selvittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Koska uusliberaalissa ideologiassa kaikenlainen puuttuminen markkinoiden toimintaan työtä tekevän kansaosan hyväksi on suoraan Saatanasta. Hyvinvointivaltio on olemassa vain yrityksiä varten ja vain yritykset saavat päättää asioista. Tämä sitten markkinoidaan jonkinlaisena objektiivisena politiikkana, koska kaikki päätökset on ulkoistettu "rationaalisille markkinoille".

70-luvulta lähtien maailmassa on harjoitettu ennen kaikkea "sijoittajaluokkaa" hyödyttävää, hintavakauteen tähtäävää talouspolitiikkaa, eli suomeksi sanottuna palkat on pidetty matalina globalisoimalla työmarkkinat. Rahapolitiikka taas on siirretty yksityisten pankkien käsiin.

2008 talouskriisi ja myöhäisempi eurokriisi on tykätty Suomessakin maalata jonain "laiskojen kreikkalaisten" tuhlailevana julkisen sektorin velkaantumisena vaikka se oli kirjaimellisesti pankkien ja sijoittajien omaisuuden pelastus palkansaajan ja veronmaksajan kustannuksella, ei ole millään tapaa liioiteltua puhua ryöstöstä. Jos tavallisilla ihmisillä olisi aikaa ja ymmärrystä paneutua talouteen ja siihen miten finanssikriisi "hoidettiin", pankkiirit ja keskuspankkiirit olisi jo aikoja sitten vedetty lyhtypylväisiin roikkumaan. Ja tämä ei ole mikään vitsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla