Vierailija

Mies ilmoitti haluavansa erota. Lähti ja mä jäin kahden lapsen kanssa meidän yhteiseen omakotitaloon. Emme ole neuvotelleet mistään maksuihin liittyvistä asioista. Hän ei ole puheväleissä kanssani.
Hän maksaa asuntolainan korkoja reilu 300€ kk. Ja jotain vakuutuksia? Muuten minä huolehdin kaikesta lapsiin ja taloon liittyvistä kuluista.
Hän ei maksa elareita, eikä ota lapsia luokseen. Ei maksa mitään lapsiin liittyvää.

  • ylös 1
  • alas 2

Kommentit (8)

Vierailija

Eikös tämä ole normaali jako? Nainen saa talon, lapset ja tavarat, mies saa velat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

No ihan ensimmäisenä pitää hakea avioeroa. Sen jälkeen otat yhteyden lastenvalvojaan, jotta sekä huoltajuus-, elatus - ja tapaamisasiat sovitaan. Onko asuntolaina yhteinen vai kummallakin omansa? Jos kummallakin omansa, voit nyt alkuun pyytää pankista itsellesi lyhennysvapaata. Jos yhteinen, niin silloin sun pitää maksaa puuttuva osa lainanlyhennyksistä (siis mies maksaa sitä 300€/kk ja sinä loput), kunnes olette pankissa saaneet sovittua, mitä lainalle tehdään. Kannattaa siis laittaa nyt avioero mitä pikimmin vireille, jotta pankissa arvioidaan, onko sulla mahdollisuus maksaa lainaa yksin eli ostaa mies ulos talosta  vai pitääkö talo myydä. On myös mahdollista, että elatusmaksut maksetaan kertamaksuna esimerkiksi juuri siten, että sinä saat pitää koko talon ja mies maksaa siitä oman osuutensa loppuun, vaikkei talossa enää asukaan. Kaikesta on syytä kuitenkin olla mustaa valkoisella eli ei mitään suullisia sopimuksia. Voit myös hakea asumistukea, jos talosta on muita kuin lainanlyhennyskuluja niin paljon, että olisit oikeutettu asumistukeen. Kelasta myös haet yksinhuoltajakorotuksen lapsilisiin. Ja viimeisenä sitten toimeentulotuki, mikäli olet siihen oikeutettu. 

Vierailija

Avioero maksaa 400€. Hakija/hakijat maksaa.
Jos maksat oman osasi, ja toinen jättää maksamatta, niin saat merkinnän luottotietoihisi. Näin minulle sanottiin käräjäoikeudesta. Ja niinhän se jäi koko summa minun maksettavakseni.

Vierailija

200e maksaa avioeron ensimmäinen vaihe, toinen vaihe maksaa 100e. Hakija maksaa. Mikäli haette yhdessä, tulee laskutkin kummallekin omansa. 

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla