Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Hammaslääkärin mukaan olisi juurihoidon jälkeen vielä juurenpään resektio edessä. Onko muilla kokemusta kyseisestä toimenpiteestä? Onko hammas toipunut ja kestänyt kauan? Etuhammasta ei viitsisi poistaakaan niin kauan kun on muita vaihtoehtoja.

  • ylös 2
  • alas 0

Kommentit (9)

Googlasin kyseisen toimenpiteen, koska itsellä yhtä hammasta juurihoidettu yhteensä vajaa 10 kertaa ja en ollut kuullut ko toimenpiteestä. Pakko sanoa että kuulostaa muuten hirveältä ainakin googlen mukaan. Tsemppiä! Itsellä päädyttiin hampaan poistoon.

Jos kyse olisi omasta hampaastani, en antaisi tehdä resektiota, vaan laittaisin tilalle implantin. Se kannattaa teettää vain suukirurgilla,nimittäin Suomessa on ikävä kyllä paljon puoskareita. Resektion ennuste on aika huono.

 

t. Suuhygienisti

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Jos kyse olisi omasta hampaastani, en antaisi tehdä resektiota, vaan laittaisin tilalle implantin. Se kannattaa teettää vain suukirurgilla,nimittäin Suomessa on ikävä kyllä paljon puoskareita. Resektion ennuste on aika huono.

 

t. Suuhygienisti

Yläetuhampaissa resektion ennuste on aika hyvä. Resektio maksaa muutaman satasen, implantti nykyään alkaen 2500 euroa. Eli jos siitä resektiosta ei olekaan jostakin syystä loppuelämäksi apua (mitä siitä joskus on, yleensä joka tapauksessa vuosikausiksi), voi implanttia miettiä sen jälkeen. Yläetualueen implantit eivät ole lainkaan ongelmattomia, ei ole minun sormillani ja varpaillani laskettavissa ne tapaukset joita meidän tuoliimme on ilmaantunut oirehtivien yläetualueen implanttien kanssa.

Kummatkin, resektio ja implantit kannattaa teettää suukirurgilla, ei tavallisella hammaslääkärillä.

Resektiosta toipuu käytännössä päivässä, eikä toimenpide ole potilaan osalta kovin kummoinen. Yläetualueen puudutus tuntuu inhottavalta sen hetken kun puudutetaan, muuten ei juuri ole tuntemuksia. Turvotukset resektioissa on pieniä, mutta yläetualueella nenän alla pienikin turvotus tuntuu suuremmalta kuin miltä näyttää, ap ei tule todennäköisesti saamaan edes pienenpientä mustelmaa kasvoihinsa.

T: hammashoitaja

Hammashoitaja: Tuleeko resektiosta sairaslomaa? Pelkkä toimenpidepäivä vai muutama päivä? Työni on fyysisesti raskas, sisältää nostoja ym. Riittääkö puudutus vai tarviiko tavallista paikkaustakin jännittävänä esilääkkeen? Yläetuhammas on kyseessä. Yli 10 vuotta sitten tapaturman vuoksi juuri hoidettiin terveyskeskuksen hammaslääkärillä. Nyt kehitti paiseen, joka avattiin ikenestä, sain antibiootit ja juurihoitoon erikoistunut hammaslääkäri aloitti uusintajuurihoidon. Heti juuren täytön jälkeen lähettää kirurgille resektioon, koska leukaluussa näkyi suurehko märkäpesäke, johon ei pelkkä juurihoito riitä. Hammaslääkärin mukaan juurihoito ja resektio yläetuhampaaseen parempi kuin implantti, koska iän myötä kun ikenet vetäytyvät, implantin ruuvi saattaa tulla näkyviin. Tapahtuuko tällaista usein? Ei tämä hammas varmaan ikuinen ole, mutta jos 10 vuottakin menisi vielä omalla hampaalla. Muuten hampaat ovat hyvässä kunnossa ja hoidetut. Olen vasta kolmekymppinen, niin ei vielä mitkään tekarit houkuttele. Hoidon hintakin vaikuttaa, en ollut silloin parikymppisenä tajunnut edes ottaa vakuutusta :(

Itselleni tehtiin hiljattain tuo operaatio. Kipua ei tuntunut kuin aivan pienesti loppuvaiheessa kun ientä tikattiin. Tämäkin olisi poistunut mutta sanoin että antaa mennä samoilla puudutuksilla loppuun asti. Leukaluussa oli pientä tulehdusta joka saatiin hiomalla pois. Nyt katsotaan miten paranee.

Vierailija

Onko muilla tästä kokemuksia? Miten ap meni? Itellä on nyt todennäköisesti sama edessä kahden etuhampaan kanssa. Pienenä oli hammastapaturma (hampaat irtosi ja laitettiin takaisin) ja nyt vuosien myötä alkaneet oireilla. Kerran jo juurihoidettu nämä hampaat ja nyt todennäköisesti taas tulehdus päällä. Viimeksi jo resektiosta puhuivat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla