Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Meillä on 4-vuotias siro tyttö, joka matkustaa Recaron young sport -istuimessa, josta on ne sen penkin omat vyöt otettu pois ja käyttää auton omia vöitä siinä. Osaa pujottaa itsensä vöistä pois niin, että vyö on vain vyötäröllä! En uskalla enää autolla matkustaa neidin kanssa, kun riuhtoo itsensä vöistä pois, vaikka laitetaan vyöt kuin kuuluukin ja sitten keikkuu penkissä vaikka miten päin. Mikä olisi siis hyvä ja turvallinen istuin, josta lapsi ei karkaisi vöistä? Neidin mitat n. 15kg ja 104cm.

  • ylös 1
  • alas 3

Kommentit (10)

Vierailija

No mitäpä jos laitat ne istuimen omat vyöt kiinni? Näyttää olevan viisipistevyöt, jotka olisi sitä paitsi tuon kokoiselle turvallisemmatkin kuin kolmipistevyö.

Vierailija

No sitä minäkin mietin, mutta mies on ne jonnekin kadottanut. Ajattelin tilata uuden, niin joku voisi hyvää istuinta suositella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ei varmasti riuhdo irti jos vyöt riittävän kireät. Ota toppavaatteet pois päältä niin ei jää ilmaa vöiden ja lapsen väliin. Miten ois palkki-istuin, esim Cybex Pallas/Juno?

Vierailija

Kuri ja kasvatus auttaisi pitämään sen kakaran penkissä, mutta eihän sitä kaikki viitsi.

Vierailija

Meillä yritti kans riuhtoa, mutta pysäytin auton tienpenkkaan ja selitin tilanteen miksi se on vaarallista. Liikkeelle ei lähdetä jos ei turvavyö ole kunnolla. Sen jälkeen on turvavyö pysynyt.

Vierailija

Istuimet vyöt takaisin ja jos siitäkin pääsee pois, ylimääräinen klipsi rinnan kohdalle jolla sidotaan olkapäiden yli menevät vyöt toisiinsa.

Hiukan kyllä ihmettelen, että miksi ihmeessä olette alunperin edes ottaneet ne istuimen vyöt pois, luulisi nyt ihan maalaisjärjenkin sanovan, että ei vaadi mitään erityisiä taitoja ottaa pelkkä auton turvavyö pois, sen osaisi 1-vuotiaskin.

Ihmettelen myös sitä, miten 4-vuotias ei ymmärrä puhetta. Sen ikäiselle kyllä pitäisi ihan jo selitys riittää pitämään vyöt paikoillaan.

Vierailija

Miten olisi keskustelu lapsen kanssa? Jos on normaaliälyiset lapset? Meillä 3-vuotias yritti tuota. Näytin törmäystestivideon missä nukella on vyöt huonosti ja oikein ja kysyin näyttääkö retkahdus kivalta. No eipä näyttänyt ja vyöt on pysyneet. Lapsi kasvaa pituutta +2.5 SD niin oli pakko laittaa turvavyöistuimeen. Muutoin olisi mennyt selkä menosuuntaan eikä kiristetyistä 5-pistevöistä kyllä niin vain karata.

Toinen lapsi siirtyi turvavyöistuimeen 4-vuotiaana (pituus nollakäyrällä ja hyvin mahtui tuohon asti selkä menosuuntaan vaikka oli pitkäjalkainen) ja hänelle riitti keskustelu mitä kolarissa tapahtuu ilman turvavöitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla