Vierailija

Olen kuntoutustuella. Nyt pitäisi kai mennä työkokeiluun. Mitä tuollasessa tarkalleen ottaen tapahtuu? Siellä tehdään jotain työjuttua muiden kanssa? Onko siinä joku hoitaja mukana, joka kyttää sua, että ahdistutko vai oletko normaali vai miten toimit ja raportoi niitä asioita ylös?

Mitä sitten tuon jälkeen kun se loppuu? Hoitaja kirjottaa jonku loppulausunnon vaikka että on työkykyinen kun ei näyttäny ahdistuvan? Sitten kela ei enään myönnä kuntoutustukea kun katsoo lausunnon perusteella että on kuulemma työkykyinen?

Olen siis vaikean ahdistuneisuushäiriön vuoksi kuntoutustuella ollut vuosia. Niin jännittää tuollainen työkokeilu, kun en tiedä siitä mitään.

Että onko kellään kokemuksia moisesta?

  • ylös 4
  • alas 0

Kommentit (6)

Vierailija

Ihan vaan meet työpaikalle tekemään töitä, ei ole ketään hoitajaa messissä... Lopuksi työnantaja antaa oman arvionsa selviytymisestäsi kuntoutusohjaajalle, ja sinä annat oman arviosi. Kuntoutusohjaaja kirjoittaa sitten lausunnon kelalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Työkokeilun jälkeen voit esim mennä työelämävalmennukseen, koulutukseen tms eli muitakin vaihtoehtoja on kuin, että sinut vaan lykätään työttömäksi selviämään itseksesi. Joskus asiasta kysyin, niin minulle kyllä vakuuteltiin, että tuollainen menettelu olisi harvinaista. Mutta ainahan noihin pitää suhtautua pienellä varauksella, byrokratia on veemäistä eikä todellakaan aina aja yksilön etuja. Jos uuvut työkokeilussa, älä yritä liikaa pinnistellä. Itse jäin yhdestä lyhyestä työkokeilupätkästä sairauslomalle, kun alkoi tulla psykoosioireita. Yritä olla aktiivinen oman valmentajasi suuntaan, hänen pitäisi auttaa sinua eteenpäin. Itselläni oli ainakin tosi mukava valmentaja ja hän oli sitä mieltä, että olin sillä hetkellä selvästi työkyvytön.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla