Sivut

Kommentit (149)

Vierailija kirjoitti:
Jos lapsi rääkkää vaikka kissaa tai paiskoo tavaroita lattialle, onko tosiaan niin ettei saisi edes huutaa? Itselläni ei lapsia ole joten tämä että huutaminenkin on väkivaltaa yllätti. Kertokaa, miten te hanskaatte tuollaisen tilanteen jos ei saa huutaa tai määrätä häpeämään nurkkaan? Ok, toki asia keskustellaan läpi kun lapsi rauhoittuu mutta ainakin alkuvaiheessa on mielestäni ihan luonnollista huutaa NYT LOPPU JA HETI!

Kyllä mä ainakin tuollaisessa tilanteessa _karjahtaisin_ kovaa. Saattaisin jopa perkeleenkin siihen lisätä, jos mun lapsi menisi oikeasti rääkkäämään jotain eläintä. Mulle on ihan sama mitä joku Martta sanoo siitä, minusta on ihan oikein, että lapsille myös korotetaan ääntä jos se perseily menee tuollaiselle tasolle, että aletaan kiusaamaan jotain eläimiä tai itseään paljon pienempiä lapsia. Saa kauhistella, mutta en tekis yhtään mitään, vaikka kaveri myöntäisi nykäisseensä kovakouraisesti lasta eläimen kimpusta. Sen sijaan sellainen jatkuva huutamisella kasvattaminen on tehotonta ja ei ainakaan nosta kunnioitusta vanhempia kohtaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kukkaloota kirjoitti:
Vankeusrangaistukset ovat väkivaltaa. Kuitenkin ihmisen vangitseminen sallitaan. Miksi?

"Väkivalta on vallan tai ruumiillisen voiman tahallista käyttöä tai sillä uhkaamista, joka kohdistuu ihmiseen itseensä, toiseen ihmiseen tai ihmisryhmään tai yhteisöön ja joka johtaa tai joka voi hyvin todennäköisesti johtaa kuolemaan, ruumiillisen tai henkisen vamman syntymiseen, kehityksen häiriytymiseen tai perustarpeiden tyydyttymättä jäämiseen (Maailman terveysjärjestönmääritelmä)[1]."

Vierailija

Ulkoilu kielto, puhelin ja netti pois, karkkipäivä peruttu. Nämä ukaasit aika hyvin toimii. Kun minä olin lapsi, niin ei ollut puhelimia, nettejä ja karkkiakin harvoin. Tuli risulla kintuille ja hyvä niin. Kipu ei ollut paha, enemmän sattui se, että sai risua.

Vierailija

Elukatkin luonnossa näykkii penikoitaan rangaistuksena, jos tekevät jotain väärin. Ihminenkin on perimmiltään elukka ja ihan pelle jos kuvittelee voivansa kasvattaa terveen lapsen pelkästään jollain sormen heiluttelulla.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Elukatkin luonnossa näykkii penikoitaan rangaistuksena, jos tekevät jotain väärin. Ihminenkin on perimmiltään elukka ja ihan pelle jos kuvittelee voivansa kasvattaa terveen lapsen pelkästään jollain sormen heiluttelulla.

Elukat toimiikin pääasiassa vaistojensa varassa ja toisekseen, valtaosa eläimistä on hyvin pitkäpinnaisia jälkikasvuaan kohtaan. Oletko koskaan kuullut vaikka norsuemosta joka kurittaisi poikastaan? Tai delfiinistä? Molemmat ovat korkeamman älykkyyden omaavia eläimiä, kenties yhtä älykkäitä kuin me ihmisetkin.
Eläinten viestintä on muutenkin hyvin hienovaraista, itselläni on kokemusta pääasiassa koirien viestinnästä, mutta ei niilläkään näykkäisy ole mikään ensisijainen konsti tuoda asioita esiin lajitoverilleen: On katseet, eleet, kehonkieli, sitten tulee äänikin mukaan ja selkeä hampaiden näyttö, sittenkin jos kaveri on paukapää eikä usko, niin rähähdetään ja tehdään valehyökkäys kohti, koskematta toiseen jne. Näykkääminen voi näyttää pahalta äänitehosteiden ja irvistelyjen kanssa, mutta oikeasti siinä harvemmin satutetaan sitä näykättävää, toisin kuin tukkapöllyssä/luunapissa, tarkoitus ei ole kurittaa vaan tarkoitus on tehdä asiansa selväksi mahdollisimman vähällä voimankäytöllä.

Ihmisillä, toisin kuin koirilla, on myös sanallinen kommunikaatio käytössään ja äly, jolla asioita voidaan selvittää myös jälkikäteen, eikä palautteen tarvitse tulla välittömästi sillä hetkellä kun ei-toivottua käytöstä ilmenee. Tässä me poikkeamme huomattavasti monista muista eläimistä. Lapselle voi sanoa, että koska heitit lasin seinään, niin nyt et pääse ulos leikkimään kavereiden kanssa. Koira taas ei ymmärtäisi tuollaista seuraamusta ikimaailmassa: Jos koiraa vaikka repii kenkää, niin palautteen pitää tulla välittömästi, sillä hetkellä kun koira puree kenkää, jos koira ehtii lopettaa kengän puremisen ja sitten rangaistaan, koira ymmärtää, että rangaistus tuli siitä, että se lopetti kengän puremisen. Ihmiset on useimmiten todella surkeita tuossa ajoituksessa, juuri siksi, kun elävät hiukan erilaisella ajatuksen tasolla kuin koirat.

Vierailija

60% ei siis ei kerro käyttäneensä kuritusta. Enpä usko että kukaan vanhempi on täysin pystynyt olemaan koskaan kajoamatta lapseen kovakouraisesti.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Möykky kirjoitti:
Ei ihme että tulee niitä hemmoteltuja pullamössölapsia kun ei muka saisi enää kurittaa lapsia.

Lyömällähän kaikki ongelmat yleensä ratkeavat parhain päin.

Eihän se automaattisesti mitään lyömistä ole.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat