Suomi sata siellä, Suomi sata täällä. Suomi sata jopa jauhelihapaketin päällä!

Suomi 100 -brändäys on mennyt överiksi. Paikoin mauttomaksikin. Tietenkin.

Se ei tarkoita, etteikö huomenna olisi aihetta juhlaan. Suomi on hyvä maa. Katso vaikka tuota kuvaa. Satavuotiasta itsenäisyyttä kelpaa juhlia ja korostaa.

Havahduin muutama viikko sitten miettimään, että mikä olisi sellainen Suomi 100 -teko, josta jäisi parhaassa tapauksessa muistijälki kolme- ja kuusivuotiaamme mieleen.

Tapanani on hoilata lapsille nukutuksen yhteydessä jokin kappale. Päätin ottaa juhlavuoden kunniaksi iltakonserttini ohjelmistoon Maamme-laulun. Näin siksi, että havaintojeni perusteella lapset oppivat muutamassa illassa uuden biisin sanat. Ei hullumpaa, jos heidän yleissivistykseensä tarttuisi kansallislaulumme ensimmäinen ja viimeinen säkeistö Suomen täyttäessä sata vuotta!

Pitihän sitä tänään ennen hammaspesuja kokeilla. Lauloimme yhdessä Maamme! Juttelimme itsenäisyydestä. Esikoista kiinnosti Suomen käymät sodat.

Ensimmäinen säkeistö meni tenavilta todella hyvin!

Näen jo mielessäni lasten ylioppilasjuhlat. Kuinka juuri valkolakin saaneet nuoret laulavat Maamme-laulun. Kuinka tökkään kyynelehtivää vaimoa kyynärpäällä hieman liian lujaa kylkeen ja kuiskaan: "Muistatko milloin lapsemme oppi sanat tähän lauluun?"

Ps. Itsenäisyyspäivän knoppitietokysymys: Maamme-laulusta lauletaan siis yleensä ensimmäinen ja viimeinen säkeistö, mutta montako säkeistöjä on kaikkiaan? Voin tunnustaa, että en todellakaan olisi osannut vastata ennen Googlailua, että yksitoista.

Kommentit (2)

Eeva

Mainio keino opettaa lapsille lauluja tuo sinun iltalaulutuntisi :)  ... Yhteislauluhan tunnetusti tuo hyvinvointia kaikille osallisille, vaikuttaa jopa terveyteen.  Ja on se kiva lapsista kuunnellakin vaan, kun isä hoilottaa.

Minun isäni oli hyvin etäinen ja äreä sodan käynyt mies, mutta usein hän lauloi siskolleni ja minulle iltalaulut, joita oli kaksi erilaista, hyvin kauniita lauluja. Ne eivät unohdu ikinä.

Isäkuukaudet
Liittynyt9.11.2016

Kiitos kommentista! Tuota en tiennytkään, että yhteislaulu on noin voimallista. Itse en siitä juurikaan välitä, mutta lasten takia tulee tehtyä montaa muutakin ei-niin-mukavaa juttua :)

Ja kyllä laulut todellakin tuntuvat hyvin tarttuvan muksujen mieleen.

Mukavaa joulun odotusta sinulle ja läheisillesi!

Seuraa 

Lasten kanssa päivät ovat pitkiä, mutta vuodet lyhyitä. Isäkuukaudet kertoo koti-isän näkökulmasta miksi.

Tämä on isäblogi perhe-elämästä kolmen lapsen kanssa. Täällä kuulostellaan riemunkiljahduksia ja ankeuden parahduksia rivarikämpässä. Kuultavaa riittää, sillä tenavat ovat syntyneet -11, -14 ja -16. Äänekkyyden vastapainoksi perheemme viihtyy keskittymistä vaativan tekemisen parissa sekä ulkona.

Kirjoittaja on univelkainen isä sekä aviomies, jonka luonnehdintaan riittää kolme hashtagia: perhe, liikunta ja kokeilintätäitse.

Isäkuukaudet löytyy myös Facebookista, Instagramissa ja Blogit.fi:stä. Olet tervetullut seuraamaan ja ennen kaikkea keskustelemaan!

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Instagram