Eräässä facebookin ryhmässä oli joku aika sitten  mielenkiintoinen keskustelunaloitus. Pointti oli, onko ok kutsua vierihoito-osastolle myös muita vieraita isän ja mahdollisten sisarusten lisäksi.

Mitä mieltä sinä olet? Keitä onnekkaita pääsi teidän vauvaanne tervehtimään jo tämän elämän ensipäivinä?

 

Olin ollut siinä uskossa, että sairaaloiden yleinen käytäntö olisi sallia vain lähimmät perheenjäsenet. Kommentteja lukiessani yllätyin. 

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, ettei ainakaan huoneisiin ole sopivaa kutsua enempää vieraita. On muiden vastasynnyttäneiden äitien kunnioittamista, että jokaiselle annetaan rauha elää omassa vauvakuplassaan, ja levätä mahdollisuuksien mukaan. Itse ainakin olin todella väsynyt useamman vuorokauden valvomisesta. Ja vaikka oma vauvani oli keskolassa, kaipasin lepoa. 

Monelle uuteen tulokkaaseen tutustuvalle vanhemmalle ensipäivät ovat hyvin intiimejä. Harjoitellaan syömistä, nukkumista ja ollaan mahdollisimman paljon ihokontaktissa. Olisihan se nyt ikävä, jos verhon takana kokoontuisi enemmänkin porukkaa. 
 

Ja valitettava fakta on, että mitä enemmän vieraita, sitä enemmän pöpöjä. Hyvä käsihygieniakaan ei aina auta asiaa, joten parempi pitää vierailijamäärä minimissä. Osastolla ollessa kyseessähän ei ole vain sinun lapsesi. 

 

Mitä mieltä sinä olet?

 

Kommentit (9)

Vierailija

Ei mua ainakana haitannut muiden vieraat vaikka mut oli leikattu samana aamuna 4 päivän käynnistelyjen jälkeen... itselläni kävi myös liuta vieraita seuraavana päivänä, omat sisarukset, muutama ystävä, isovanhemmat...

Miitta
Liittynyt21.4.2017

Näin me olemme kaikki erilaisia! Toinen toivoo rauhaa, toinen paljon läheisiä ympärilleen. :)

Vierailija

Porissa on Satakunnan keskussairaalan synnärillä ollut sen pahimman lintuinfluenssan jälkeen liki totaalikielto muille vieraille, paitsi isälle ja sisaruksille. Itsekään en mummuna päässyt lapsenlasta sinne katsomaan. Toisaalta se on mielestäni ok, vaikka vähän päähän ottaisikin. Itse halusin ensimmäisen saadessani paljon vieraita käymään, mutta toisen ja kolmannen kohdalla olin onnellinen kun ei vieraita käynyt ja sain edes vähän levättyä. Kolmannen kohdalla kävi niin, että sain vielä olla yksin huoneessa, niin olo oli jo liki hotellilomalla :)

Vierailija

Mä tykkäsin tästä Porissa. Saatiin rauhassa tutustua vauvaan ilman sukulaisten hössötystä, eikä tarvinnut keksiä mitään syitä. Kuvia saa kännykällä lähetettyä. Riittää sitä kauhea tunkua sitte kotona.

Miitta
Liittynyt21.4.2017

Mummuna varmasti tekisi mieli heti käydä tervehtimässä uutta perheenjäsentä. 💕 Voin kuvitella, itsekin olisin malttanaton! :D Oma siskonikin olisi kovasti halunnut heti vauvaani katsomaan, mutta valitettavasti vauva oli teho-osastolla. Olisipa ihana kun saisi vierihoitaa vauvaansa ihan omassa rauhassa, ihan yksin huoneessa!

Vierailija

meillä oli osastolla niin että huoneeeseen sai tulla vain OMA perhe, oli erikseen aula jonne sai muitakin sitten tulla, tämä oli mielestäni hyvä järjestely :)

Kolmen äiti päijät-hämeestä

Meillä sai kanssa tulla huoneeseen lapsen isä ja sisarukset. Aulaan sai vierailuaikana tulla lapsen isovanhemmat. Tosin meillä on käynyt kyllä samaan syssyyn isovanhempien kans mun sisarukset aina. Mun mielestä on ihanaa että läheiset haluaa tulla katsomaan vastasyntynyttä heti ja tietty äitiäkin 😉

Miitta
Liittynyt21.4.2017

Aulassa vierailun minäki toki ymmärrän! :) Meillä on kaikilla niin erilaisia synnytyksiä takanamme, toiset kaipaavat tukea ja seuraa, toiset rauhaa. 💕