Vierailija

Helsinkiläinen Ossi Nyman ei mene töihin, koska ei halua tulla pakotetuksi vastenmielisiin hommiin. ”Suuri osa työstä on turhaa”, esikoiskirjailija sanoo.

- - Ossi Nyman, 39, on ideologisesti työtön. Hän ei halua mennä töihin, koska hän ei halua tehdä omasta mielestään typeriä hommia. Eikä hän kursaile yhtään kertoessaan ajatusmaailmastaan.

- - "Koko aikuisiän olen taistellut työkkärin kanssa ja yrittänyt pysyä poissa töistä, että saisin tehdä mitä itse haluan, mutta saisin silti työmarkkinatukea."

HS 13.10.2017

https://www.hs.fi/elama/art-2000005405564.html

Sivut

Kommentit (574)

Vierailija

Onhan se selvää, että jos vanhemmat eivät ole olleet koskaan töissä, miten lapsikaan voisi ymmärtää työnteon merkitystä? Toisaalta, onko työnteko eli voittojen tuottaminen toisille tai byrokratian elättäminen ihmiselle se tärkein asia elämässä?

Vierailija

se on ihmisoikeusloukkaus, että monet muut joutuu käymään töissä, että ossien tuet pystyttäiisin maksamaan. Ennen tuollaista sanottiin yksinkertaisesti laiskaksi.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Onhan se selvää, että jos vanhemmat eivät ole olleet koskaan töissä, miten lapsikaan voisi ymmärtää työnteon merkitystä? Toisaalta, onko työnteko eli voittojen tuottaminen toisille tai byrokratian elättäminen ihmiselle se tärkein asia elämässä?

Kunhan ammatti ja yrityksen bisnes on itselle eettisesti kunnossa, mielestäni jokainen voi keskittyä omaan osuutensa miettimättä muiden osuutta: työntekijä käy töissä saadakseen palkkaa, yritys tuottaa tuotettaan saadakseen voittoa ja asiakas ostaa tarpeeseensa. Tuotteen hinta ja palkan suuruus ovat neuvottelukysymyksiä, joissa pitää löytyä yhteisymmärrys. Kun se on löydetty, mitä väliä, paljonko yritys tuottaa.

Vierailija

Jostain syystä aina kun tehdään juttu työttömyydestä tai työttömistä niin kyseessä on joko joku "ossi" tai sitten työnantaja joka ei jostain mainitsemattomasta syystä onnistu noin 500 000 työttömän joukosta houkuttelemaan yhtään hakijaa.

Vierailija

Työmarkkinatuen edellytys on, että on työmarkkinoiden käytettävissä ja hakee töitä. Jos näin ei ole työttömyyden edellytykset eivät täyty. Sit voi hakea vaikka toimeentulotukea.

Aikuinen ihminen ainakin pyrkii elättämään itsensä. Muiden tehtävä ei ole jaella ilmaista rahaa oman elämäsä osseille. Jos kirjoittaminen ei elätä, sitten tehdään jotain, joka elättää.

Ihan yhtälailla me voidimme tuomita Ossin kirjan tarpeettomaksi ja turhaksi.

Vierailija

Tällaiset Ossin kaltaiset elämäntapaintiaanit saa aina vaan vakuuttuneemmaksi siitä että tämän maan tukijärjestelmä on liian hyvä. Työnteko taatusti kiinnostaisi Ossin kaltaista loistakin jos ei mahdollisuutta elää muiden työstä kerätyillä rahoilla olisi.

Vierailija

Joku sanoi kyllä niinkin, että meidän jotka pystymme tekemään paljon, velvollisuus on tehdä, koska suuri osa ei pysty.

Jonkun täytyy viedä maailmaa ja yhteiskuntaa eteenpäin. Siinä on paljon työtä, mutta kyllä siitä oikeasti maksetaankin hyvin. Siis jos pystyy vetämään asioita siihen suuntaan että siitä on työnantajalle paljon hyötyä.

Se Ossille plussaa, että jos ei ole kateellinen meille jotka on tehneet työt täysillä, ja saamme siitä pirun kovaa palkkaa.
Minäkin taidan veroillani rahoittaa pari Ossia joka kuukausi.

Vierailija

Loukkaa lukijan älyä, että työvoiman ulkopuolella oleva henkilö saa työttömyyskorvausta. Eikö se työkkäri osaa potkia noita osseja pois riveistään?

Isani.On.Jaennamies
Seuraa 
Liittynyt5.7.2016

No nyt se palstan "miksi minun pitäisi osallistua porvarin pääoman kasvattamiseen" miesasiamies sitten löytyi.

"Piereskelyt ja röyhtäilyt ovat vallan mainioita tapoja näyttää naiselleen että ei ole mitään hätää vaikka hän nyt raivoaakin. Vaatii suurta rohkeutta pieraista sopimattomalla hetkella ja miehen rohkeus vaikeina aikoina tyynnyttää epävarman ja vihaisen naisen." - Anonyymi

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat