Miksi lapsi ei halua jakaa lelujaan?

Kuva: iStockphoto

Lapsilla on leluja ja herkkuja – ja ainainen epäilys, saako toinen sittenkin enemmän. Jakamista pitää harjoitella joskus sitkeästi ennen kuin se alkaa sujua.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä on opetettu, että omia tavaroita ei tarvitse antaa toisen leikkeihin. Lapsivieraita varten on yhteiset lelut, joilla voivat leikkiä, mutta omien lasten huoneisiin ei ole vierailla mitään asiaa. Harmillisen usein se toisen lapsen lelu rikotaan tai piilotetaan tai tuhotaan, koska siitä ei olla itse vastuussa.

Haluan opetata lapsilleni ensisijaisesti vastuuta omista tavaroistaan. Jos lapsi haluaa antaa lelunsa toisen leikkeihin, niin hän tekee sen tietoisena siitä, että lelu voi mennä rikki. Kannattaa siis miettiä kahdesti. Ei kannata opettaa jakamaan, koska meillä on yhteiskunnassa jo nyt tarpeeksi niitä, jotka haluavat vain jakaa muiden hankkimaa hyvää viitsimättä itse tehdä mitään.

Ja tämä johtuu juuri siitä, että ei opeteta jakamaan ja opetetaan kahmimaan omaa hyvää ja pitämään ne visusti omissa näpeissä. Ei haittaa vaikka käsi olisi toisen taskussa, kunhan itse saa kaiken. Siksi tuo sinun tapasi kasvattaa on todella huono.

Miten niin? Lapseni tietävät myös sen, että eivät ota muiden leluja/tavaroita jne. Eivät he kahmi kerhossa kaikkea piirustuspaperia vaan tietävät, että 1 paperi riittää. Sen sijaan nämä jakamaan pakotetut pitävät koko pinkan, koska niin voi tehdä.

Mitä huonoa on siinä, että opettaa hulehtimaan omastaan?

Ei pidä sekoittaa tahallisesti asioita . Voisi kysyä, miten lapsi kasvaa tai kasvatetaan itsekkääksi ja empatiakyvyttömäksi?
Aikuistuttuaan tulevat vielä käsitteet solidaarisuus, lojaalius ja suvaisevaisuus ja monia muita käsitteitä rikastamaan elämää.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat