Kommentit (7)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kotisynnytysten takia se hoitaja kotiin tulee, pääosassa on äidin voinnin tarkkailu. Ei ne ole todellakaan mitään kodinhoitajia. Lisäksi hollantilaiset ei suinkaan ajattele, että koulu kuin koulu, siellä on keskieurooppalaiseen tapaan hyviä ja huonoja kouluja, jokainen haluaa lapsensa hyvään, koska sitä kautta pääsee helpommin jatko-opintoihin. Amerikkalaisen silmin siellä on varmaan kuin lintukodossa, mutta totuus on raadollisempi. Retkeilyä on varmasti olevinaan paljon, jos omassa kotimaassa joka paikkaan mennään autolla.

Vierailija

Onpa saatu erilainen artikkeli kuin IS:n puolella. Siellä muun muassa sanottiin, että hollantilaiset eivät käytä pyöräilykypärää, koska se saa ihmiset varomattomaksi liikenteessä. Ei myöskään sanottu, että se synnytyksen jälkeinen kotiapu maksaa jotain. Minusta on erikoista, että on itsestään selvää, että juuri äiti putoaa kokopäivätöistä puolipäiväiseksi hoitaakseen lasta ja kotia - missä tasa-arvo ja isän asema? Sekin kauhistuttaa, että 12-vuotiaana koulu valitsee (ei siis lapsi tai perhe), pääseekö lapsi lukiolinjalle, amislinjalle vai jollekin keskilinjalle, mistä ei valmistu oikeastaan miksikään.

Selväähän on, että koko kirja on kirjotiettu amerikkalaisesta näkökulmasta. Varmasti olisi Suomesta saatu ihan samanlainen kirja kasaan: lapset leikkivät pihassa ilman aikuista ja kulkevat itsenäisesti kouluun.

Isoäiti

Hollanniss on ihan eri asia kuin esim Suomessa pyöräillä kouluun. Siellä ei ole ollut hiekkateitä enää vuosikymmeniin eikä koskaan ylä-ja alamäkiä.Maisemat ovat valitettavasti tylsän tasaisia .Kanavien ja peltojen välissä kulkee betonipäällysteiset pyörätiet,joita on helppo ja turvallinen pienenkin lapsen ajaa. Autot ja pyörät eivät liiku samoilla reiteillä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat