Vierailija

Olen raskausviikolla 24 ja tullut nyt jo + 12 kg. Ensimmäinen raskauteni ja olen vähän kauhuissani tuosta painonnoususta :(
Lähtöpainoni oli jonkin verran alipainon puolella kyllä, mutta ei huomattavasti.
Täytyyköhän varautua että tulee toiset 10kg vielä?
Muita kenellä painonnousu ollut näin suurta jo tässä vaiheessa?

  • ylös 2
  • alas 0

Kommentit (8)

Vierailija

Ei, olet ainoa jolla raskauden aikana nousee paino. Kukaan ei koskaan ole turvonnut norsuksi raskauden aikana, vaan kaikki muut pysyvät hoikkina ja kiinteinä.

Vierailija

Ehkä se, jos työntelisi vähemmän sipsejä ja suklaata suuhun voisi hillitä turpoamista. Persereikä kun on pienempi kuin suu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Hoikalla nousee yleensä paino enemmän kuin ylipainoisella. Mutta jos olet kovasti huolissasi niin kannattaa ottaa neuvolaan yhteyttä.

Onhan tuo aika raju painonnousu noin lyhyessä ajassa ja saattaa lisätä riskiä raskausdiabetekseen. Äidin ylipaino sekä korkea verensokeri on aina riski myös lapselle. Eli ihan lapsen kannalta olisi hyvä saada sitä painon nousua hallintaan. Ota yhteys neuvolaan.

Pois holhousyhteiskunnasta ja kohti todellista vapautta

Mun superhoikalla (siis ihan tikku!!) työkaverilla nousi paino reilu 25kg raskauden aikana, ja mulla 4 kiloa.
Mulla lähtöpaino 80-85, hänellä ehkä 45(?). Ja samanlainen tikku se mun työkaveri on taas, ja minä edelleen pullukka. Hoikat keräävät enemmän rasvavarastoja imetystä yms varten, ihan normaalia, kunhan veriarvot ovat ok.

Vierailija

Itselläni tosiaan lähtöpaino oli 53kg ja pituutta on 169cm eli painoindeksi taisi olla hieman alipainon puolella. Tuntuu vain hurjalta, että vasta vähän yli puolenvälin tullut jo näin paljon... Olin juuri neuvolassa, eikä siellä kommentoitu asiaa oikeastaan mitenkään.
Olen syönyt kuten ennenkin, en mitenkään tarkasti jotain dieettiä noudattaen mutta terveellisesti ja ihan kohtuudella mielestäni. Koskaan aiemmin ei ole paino päässyt nousemaan kuin ehkä kilon-pari max.

Ap

Vierailija

Mulle on kaikissa kolmessa raskaudessa painonnousu keskittynyt alku- ja keskiraskauteen. Loppuraskaudessa viimeisellä 10 viikolla on painoa tullut enää maksimkssaan kolme kiloa. Kokonaisuudessaan painoa on kertynyt 14-16 kg, jotka ovat alle 3kk kaikki kuluneet imetykseen. Verenpaineet ja muut arvot ollut aina optimaallisia. Jokaisen kroppa toimii erilailla.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla