Vierailija

Eli ostin julmetunkokoisen paistin ja googlettelen nyt aikoja, näköjään noin tunti per kilo reilussa sadassa asteessa. Ohjeet vaihtelevat kovasti, joku sanoo 65- asteisen olevan täysin kypsää, joku 70- asteisen. Haluaisin pinkin sisuksen,missä asteessa pitää ottaa ulos uunista jälkikypsymään? Olisiko palstalaisilla hyviä ohjeita tai vinkkejä? Meillä syödään hyvin harvoin paistia joten olen vähän epävarma.

Kiitos!

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Vierailija

Noin se menee, tunti per kilo. Kannattaa ottaa paisti huoneenlämpöön tuntia aiemmin ja paistaa siihen pannulla tai parilalla pinta, se pitää myös paistin mehut paremmin sisässä.
Ja sitten uuniin 100-150 aseteeseen noin kolmeksi tunniksi. Kannattaa tosiaan jättää pinkiksi sisältä, siten saat paistista mureamman ja mehevämmän. Sisälämpömittari saa näyttää noin 60 astetta, kun otat paistin uunista. Ei enempää, 65 on jo läpikypsä ja kuiva.

Pane sitten paisti folioon tekeytymään vielä puoleksi tunniksi.

Leikatessa muista katsoa, miten päin lihassyyt menevät, että leikkaat paistin oikein eli kohtisuoraan syitä vastaan, EI niiden mukaisesti siis. Oikein leikattuna siivut ovat mureampia.

Vierailija

Kiitos! Hyvä, selkeä kiteytys tarkentamaan googlatuilla tiedoilla hankkimaani hapuilevaa käsitystä asiasta. :)

Nyt vaan pitäisi keksiä miten saan kolmikiloista lihaköntsää käänneltyä pannulla saamassa väriä... :D

ap kiittää 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla