Korviketta alkoi kulumaan mahdottomia määriä ja pieni suu aukesi ammolleen muun perheen syödessä. Pari viikkoa sitten päätimme aloittaa soseiden maistelut - hyvin on sujunut ja maistunut!

Toistaiseksi olen ostanut soseet valmiina, mutta aion imeä tuosta kevätauringosta energiaa ja pian keittiössä kokataan vauvanruokaa - hän on nimittäin huomattavasti tyytyväisempi saadessaan masuun vähän muutakin kuin maitoa. Nelikuinen on aloittanut matkan makujen maailmaan päärynällä, omenalla, luumulla, porkkanalla, perunalla ja mustikalla sekä puolukan ja banaanin sekoituksella.

Nelikuinen Huuko on selvästi kiinnostunut syömisestä ja söisi purkki tolkulla, jos antaisimme. Hän istuu sitterissä ja potkii jaloillaan komentaen syöttäjää lusikoimaan vauhdikkaammin. Peni suu maiskuttaa kovasti ja uusista mauista innostutaan. Jos ilmeiden sekä eleiden perusteella pitäisi kertoa Huukon lemppari niin veikkaan sen olevan luumu? Myös omena saa onnenkiljahduksia aikaiseksi.

Minkä ikäisenä teidän vauvat ovat aloittaneet soseilut? Minkälaisia ilmeitä saitte? Tuntuiko, että vauva oli valmis soseiluun?

 

 

Kommentit (7)

Vierailija

Aloin antaa soseita 6kk ikäiselle vauvalle. Vauva oli ennen maistelua selkeästi kiinnostunut syömisestä
Tapitti aina, kun ruokaa meni suuhun ja imitoi suun liikkeitä. Kun olin ojentamassa ekaa lusikallista, niin hän nappasi heti lusikasta kiinni ja vei suuhun. Mutta maku taisi olla aika yllätys, kun naama meni niin mutruun, mutta jatkoi siitä huolimatta maistelua. Nopeasti irvistely kyllä loppui ja ottaa ensin ruokaa innoissaan, mutta ei lopulta kyllä määrällisesti paljoakaan.

Nyt kiinteiden syömistä on harrastettu lähes 3 viikkoa ja edelleen yhdellä kerralla menee ehkä puoli desiä. Teen itse ruoat ja se on hyvä ettei vauva ole koskaan juuri kököistä välittänyt ruoassa eli ei tarvitse ihan supersileää sosetta tehdä. Ja suu avautuu vain, jos saa itse laittaa lusikan suuhun. Hän ei yleensä avaa mun tarjotessa ruokaa. Laitan lusikkaan ruokaa ja annan hänen käteensä. Ja sotkua riittää. Ehkä hän saattaakin olla sormiruokailija tyyppiä, kun tykkää itse laittaa suuhun.

Katja / Kurkistus

Me aloitettiin ruokiin tutustuminen sormiruokaille 5 kk iässä ja ensimmäiset sosemaistiaiset otettiin 5,5 kk iässä. Poika on ollut ihan pienestä asti todella kiinnostunut meidän vanhempien ruokailuista, ja noin nelikuisesta eteenpäin yritti kovasti jo päästä mun lautaseen käsiksi. Ylläri olikin suuri, kun ei ruoan makuun pääseminen tuntunut lopulta kuitenkaan innostavan vauvaa lainkaan! Taisi raukka odottaa jotain ihan muuta. Pikkuhiljaa syömiseen on kuitenkin päästy kiinni, ja parasta on saada laittaa omin käsin porkkanaa ja parsakaalia nassuun. Suu aukeaa vähän huonosti soselusikalle, kun sekin pitäisi saada omaan käteen. Siitä se vaan kulkeutuu turhan rivakasti turhan syvälle kurkkuun.

Parhaat ilmeet on saatu ensimmäisestä sosemaistiaisesta; poika oli niin pettyneen näköinen saatuaan ensimmäisen lusikallisen bataattia. Kirpeää maut tuntuu olevan herkkua; appelsiini tuoreena ja omena soseena uppoavat parhaiten, mutta välillä koko naama menee ruttuun kesken makustelun 😃

Jenni S. / big mamas baby

Meillä aloitettiin viiden kuukauden iässä bataatilla ja kyllä oli korkea aika. Korviketta meni järjettömiä määriä, eikä mikään tuntunut riittävän. Varsinaista mielenkiintoa emme itse ruokaan huomanneet ja ekat lusikalliset oli vaikea saada pysymään sisällä, mutta tyttö pääsi nopeasti jutun jujusta kiinni. Eikä vieläkään ole tullut vastaan sellaista ruokalajia, joka ei neidille kelpaisi.

Vierailija

Heippa! Näin myös instasta, että vauvanne soseilee, mutta syökö hän jo koko purkillisen sosetta esim. aamupalaksi? :)

Susse

Juuri täytti 4kk ja aloitettiin.. bataatti maistui..olisi tahtonut enemmänkin kuin maistelulusikalliset ja otti molemmin käsin lusikasta kiinni ja veti suuta kohti :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Tiitukatriina blogin takana häärää (someriippuvainen) äiti, joka viettää vauhdikasta mamalifeä miesvaltaisessa perheessä. Kahden pojan 03/14 ja 11/16 ylpeä äiti, sekä tulevan insinöörin hääkuumeileva avovaimo. Lämpimästi tervetuloa mukaan! 

 

Ota yhteyttä bloggariin tiitutiiakatriina(at)gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram